Šta je novo?

Overheating season 2010

Bratova graficka se pregrevala jer cooler otisao pa smo improvizovali :D
s24ncl.jpg

Kod mene uopste nema neke bitnije razlike po vrucinama jer je stan klimatizovan. Mozda nekih ~2-3c vise po svim komponentama i to je to. Ali eto uvece kada se otvore prozori i terasa, a klima ugasi. Onda vidim da npr. GPU skoci sa nekih 48-49c na do nekih 52-53c.

Identicna situacija i kod mene. :)

u idle temperatura procesora je oko 43 stepena al zato temperatura grafe je 83 stepena u idle. neznam sta da joj radim. ona tako radi vec 2.5 godina i za sad joj nista ne fali.
iance radi se o geforce 8500 gt

Daj ohladi tu grafu malo, umrece :D... kupi neku najjeftiniju 8-icu i usmeri je da duva ka grafi.
Ili graficka ima pasivan hladnjak, ili oonu malu glupost od fana sto se pali samo u 3D modu.

Poslednja izmena:
83 stepeni u idle?To je previse,koliko li tek dostigne u full load?Ukoliko je pasivno hladjena namontiraj neki 80mm fan na nju,ili ukoliko poseduje fan dobro je ocisti od prasine i povecaj broj obrtaja fan-a preko riva tunera.Imao sam svojevremeno XFX 8600gt XXX edition koja masno overklokovana u idle nije prelazila 55 stepeni.

kad su pocele vrucine temperature procesora i grafike su skocile za 10 stepeni. malo sam podigao broj obrtaja pa je sada 5 stepeni vise nego ranije. naravno u igrama je mnogo losija situacija. na svu srecu na kucistu imam neiskoriscena 4 slota za 12mm ventilatore koji treba da duvaju na celu maticnu. planirao sam nesto ovako.

e sad pitanja. da li bi trebalo da trazim nesto bolje? i koliko poboljsanje mogu da ocekujem?

vidi uzmi neku noctua-u ili xigmatek em su tisi a verovatno imaju i bolji protok. Doduse skuplji su malo...

Poslednja izmena:
hmm. koliko vidim ove noctue su preko 1500 din. ipak mi je malo mnogo da dam 6-7000 din za 4 ventilatora. ne osporavam kvalitet, ali ako ne pravi tajfun preskoci cu.

sta bi se desilo ako bih stavio 2 ventilatora jedan na drugi?

Ne bi mnogo dobio, mozda trecinu veceg protoka od standardnog. Bolje jedan pored drugog vise vazduha ulazi. Takodje ako napravis neki vazdusni tunel, mozes povecati protok vazduha dodatno

Vrh Dno