Šta je novo?

Overclocking MSI 7600GS AGP

• Začetnik teme Začetnik teme Bogda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bogda

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
725
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D + Noctua NH-D15
Matična ploča
GIGABYTE B650E AORUS ELITE X AX ICE
RAM
2 x KINGSTON DDR5 16GB - KF564C32RWK2-32
GPU
Gigabyte GeForce RTX 5070Ti Windforce
Storage
Samsung SSD 980 Pro 1TB + Samsung SSD 860 EVO 1TB + Samsung HD103SJ
Zvuk
MiniDSP Flex + Yamaha A-S2100 + KEF LS50 Meta + SVS 3000Micro + ...
PSU
ROG-STRIX-750G
Kućište
Fractal Design Meshify C
Monitor
AOC Agon AG322QWS4R4
Miš & tastatura
Logitech G502 + Corsair Gaming K70 LUX Keyboard
Ostale periferije
Moondrop Cosmo
Laptop
hp EliteBook 850 G6
Pristup internetu
  1. Optički internet
Koje su realne mogucnosti za oc ove kartice?

Moja MSI 7600GS AGP sa default takta 400/800MHz ide do 520/960 bez problema. Sam procesor bi verovatno mogao podici jos ali mi MSI OC softver omogucava dizanje memorije samo u koracima od 140MHz!!! 1100MHz je malo previse za memorijske cipove od 2.5ns!
Posto je kartica prvenstveno ogranicena memorijskim protokom treba mi neki program koji mi ogucava podizanje kloka memorije u finijim koracima. Koji program da podrzava overclocking ove kartice?

Nemoguce da su toliki koraci> Instaliraj lepo ti riva tuner pa klokuj po koliko ti mhz-a hoces.
Javi sta si uradio.

Koje su realne mogucnosti za oc ove kartice?

Moja MSI 7600GS AGP sa default takta 400/800MHz ide do 520/960 bez problema. Sam procesor bi verovatno mogao podici jos ali mi MSI OC softver omogucava dizanje memorije samo u koracima od 140MHz!!! 1100MHz je malo previse za memorijske cipove od 2.5ns!
Posto je kartica prvenstveno ogranicena memorijskim protokom treba mi neki program koji mi ogucava podizanje kloka memorije u finijim koracima. Koji program da podrzava overclocking ove kartice?

Izasli su novi 91.47_forceware driveri koji su dopunjeni za 7600gs agp. Instaliraj ih pa probaj kako radi

Jel' to znaci da neke igre rade osetno bolje sa njima ili su dopunjeni samo da bi pisalo da su bolji (u prevodu, jel' neko sa foruma to testirao)?

Jel' to znaci da neke igre rade osetno bolje sa njima ili su dopunjeni samo da bi pisalo da su bolji (u prevodu, jel' neko sa foruma to testirao)?

Ja sam ih instalirao na mojoj gorepomenutoj kartici i rade dobro. Doduse pojavljuju se neka usporenja pri prebacivanju iz novog i starog izgleda samog nVidia panela.

Omogucavaju i OC u koracima po 1MHz za chip i memoriju. Medjutim zahtevaju da se pre primene novih frekfenci testira rad kartice i tu su veoma restriktivna. U "MSI clock" programcicu bez problema postavim 960 za memoriju dok mi iz samog drivera mi omogucava nesto malo manje od 470MHz x 2 = 940MHz. Doduse to je to odlican rezultat za cipove od 2,5ns.
Sam graficki cip nisam natezao preko 520MHz mada bi sa eventualnim modifikovanjem biosa i podizanjem napona samog cipa sa 1,1V na 1,3V (nivo 7600GT) frekfence mogle ici i mnogo vise. Jedino ne znam da li bi to imalo znacajnof efekta na perfomanse s' obzirom na nisku propusnu moc memorije.

U celini gledano, sjajna graficka karta za prosecnu srpsku konfiguraciju (Athlon XP na 2GHz cca) po ceni malo preko 100e.

Iz biosa neces moci, jedino volt mod ili pencil mod sto mu dodje vise manje isto... Probajte coolbits-om da vidite koliko ce vam pustiti memoriju a ako i to zeza onda je Power strip prava stvar za vas jer ne testira clockove pa mozete da probate maximum

Nazad
Vrh Dno