Šta je novo?

Overclock Semprona 2600+ ?

• Začetnik teme Začetnik teme ogio81
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ogio81

Čuven
Učlanjen(a)
22.03.2002
Poena
609
Zdravo svima,
interesuje me da li je neko overklokovo ovaj Sempron i
na koje vrednosti ga je stavio a da mu radi stabilno?

Hvala

ja sam mog digao(ah, ta dvosmislenost :-devil-: ) sa 1750 MHz (2500+) na 1900 MHz bez podizanja napona na NF7-S v2.0. Mnozilac nisam dirao vec samo FSB

Principal Skinner je napisao(la):
ja sam mog digao(ah, ta dvosmislenost :-devil-: ) sa 1750 MHz (2500+) na 1900 MHz bez podizanja napona na NF7-S v2.0. Mnozilac nisam dirao vec samo FSB

:wall: E i ja imam istu i maticnu i procesor ..... podigao sam fsb sa 166 na 200 (2100 mhz) pa me intersuje koja ti je temperatura procesora sada posle overkloka? :wall:

dacoprof je napisao(la):
:wall: E i ja imam istu i maticnu i procesor ..... podigao sam fsb sa 166 na 200 (2100 mhz) pa me intersuje koja ti je temperatura procesora sada posle overkloka? :wall:
instaliraj neki od programa za nadgledanje temperature:
speedfan, MBMonitor, everest... 🙂

nf7,sempron 2400+ fsb sa 166 na 200 znaci na 2ghz na def. naponu

Znaci narode, koliko sam ukapirao, samo dignem magistralu sa 166 na 200 bez ikakvih podesavanja i Sempronche ce da radi brze a zagrevanje nece biti ekstremno vece?

Ja isto imam NF7 tako da ocekujem stabilnost kao i pre overkloka. Ispravite me ako gresim.

Pozdrav svima i srecni praznici

Pre nego shto pochnesh da przish, prvo pogledaj na starijim threadovima shta moze da ti se desi, na primer alo preteras moze komp da ne reaguje, pa mora da se BIOS vrati na defoult podeshavanja, pa zatim po malo da se podize napon procesora dok ne poche stabilno da radi na zeljenoj magistrali, pazi da ne preterash sa podizanjem napona ako bude potrebno bilo kakvo dizanje...
I zashto da se iste stvari ponavljaju 100 X, jednostavno pogledaj i druge threadove i nadji pomoc na temu - shta da uradim ako nece da radi stabilno na magistrali 200MHz.

E da, srecni praznici

DeuS.Mikelle je napisao(la):
Cao , ja imam sempron na 2200+ ( @1500) digao sam magistralu na 200 mHz (dakle na 1800 MHz) i sve radi super ! Temperatura je kad picim neki npr Underground 2 par sati 43 C , a nemam neki bas specijalan kuler ! Tako da samo udri po kloku 😀 !
Koju matichnu imash?
Pitam jer ocu da menjam stari P3 i da prodjem jeftino, a da ne platim ponovo josh jedan Abit NF7-S ili AN7. Ove dve provereno rade dobro, ali da vidim i druge.

opet ja ....dok nesto ne zapalim necu se smiriti !!!!
JEDNO PITANJE ZA ONE KOJI ZNAJU: DA LI MOGU NA SEMPRONU 2500 + SMANJITI MNOZILAC NA npr. 9 A FSB PODICI NA 240 , CITAO SAM NA NEKOM OD FORUMA ZA OVERCLOCK AMD PROCESORA DA JE TO MOGUCE I BOLJE RESENJE !!!!
DA LI IMA NEKO KO JE TO URADIO U PRAKSI ?

Poslednja izmena:
Mozes, ali samo ako ti je mnnozioc otkljucan, ali mislim da je kod Semprona zakljucan pa ne mozes da ga menjash. ( Ako gresim nek me neko ispravi )
I ako imash PC3200 ram tj. DDR400, trebalo da imash jako kvalitetnu memoriju da bi mogla da radi na 480MHz ( 240x2 ), a mislim da to nemas. Pored otkljucanog mnozioca, treba ti memorija koja moze da radi na jachi FSB, a i MATICNA KOJA TO MOZE DA PODRZI.
Zato zaboravi od ove ideje!

OK...
Znaci :
B]

I ja imam Semprona 2600+ i matičnu Gigabyte GA-7N400 Pro2 ali ne mogu da dignem procesoru fsb na 200-odma mi crkne sistem i moram jumperom da ga resetujem .Probao sam i napon na 1.75v i opet isto.U čemu bi mogao biti problem?

@djuro
procesor (los primerak), ploca....

p.s. probaj da dizes napon do 1,8

Imao sam semprona 2400+ na ploči ga 7n400-l koji je radio 10x223mhz stabilno bez dizanja napona sa box kulerom. Granica mu je bila 228mhz fsb bez dizanja napona, mada mislim da je za to memorija krivac.

Poslednja izmena:
@djuro
nisi reko koje je memorija? probaj da joj izmenjas slotove!
vCore ne treba ni u kom slucaju da dizes preko 1.7v za FSB od 200MHz!!
probaj i da promenis po neku od komponenti: plocu ili proc 🙂

Hm... a jel iko probao da promeni mnozilac Semprona ubacivanjem zice u socket??? :trust:

Vodeci se zdravom logikom da je tako moguce promeniti mnozilac na Bartonu, Thoroughbredu (sto Sempron i jeste) pa i na Duronu, ne vidim razlog da to ne proradi... al nemam Sempron da to proverim...

P.S. Mislim da ne moze da se stavi mnozilac manji od 9.5 (vazi za Sempron/Barton) posto ne postoji AMD procesor koji radi na FSB166+ a koji ima mnozilac 9 i manji.... ispravite me ako gresim

P.P.S. Eh da... a i nije bas sve u brzini procesora... mozes da ga vozis na 220 FSB sa razlabavljenom memorijom ili 200 sa zategnutijom naprimer... meni se licno vise svidja ova druga varijanta, al sve je pitanje od slucaja do slucaja...

Ja kad editujem... bas ga editujem! :d

Poslednja izmena:
Ostoja je napisao(la):
Hm... a jel iko probao da promeni mnozilac Semprona ubacivanjem zice u socket??? :trust:

Vodeci se zdravom logikom da je tako moguce promeniti mnozilac na Bartonu, Thoroughbredu (sto Sempron i jeste) pa i na Duronu, ne vidim razlog da to ne proradi... al nemam Sempron da to proverim...

P.S. Mislim da ne moze da se stavi mnozilac manji od 9.5 (vazi za Sempron/Barton) posto ne postoji AMD procesor koji radi na FSB166+ a koji ima mnozilac 9 i manji.... ispravite me ako gresim

jel imas neki koristan link za uputstvo kako bi to uradio...

u sustini najbolje bi bilo ako mozes ovako na srpski da mi to pojasnis. 10x 🙂

Ortak ima Sempron2400+, NF7, BOX coller
Radi na 210 magistrali uz blago dizanje voltaze...

Prati link: http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/workshop/pinmod/amd_pinmod.html

Gore levo odaberi Socket view, procesor stavi T-Bred i menjaj multiplier section po nahodjenju... (e i vazi se ona cifra u zagradi... nju gledaj! ono X*FSB) a ostatak ne diraj... :smash:

Odstampaj sliku negde, nacrtaj potrebne pozicije zica, potom rasturi kompjuter skroz (lakse se radi kad izvadis plocu), izvadi procesor i budzi zice direktno u podnozje (najbolje mu dodju one od UTP kabla, ili od spaljenih slusalica npr... bitno samo da je tanka...) samo pazi da ne strce i da lepo upadnu u rupice...
Najbolje bi bilo da oko necega savijes zicu tako da bude u obliku slova 'U', sirine oko 2mm, a duzina nozica da bude oko 3mm (trebace ti pinceta da to lepo ubacis na mesto...).
Potom sve 3 puta proveris i vratis proc na mesto (malo teze ce sad da ide, posto mu one zice malcice smetaju, znaci pazljivo).
Upalis komp i to mu dodje to... imas novi mnozilac... :banana:

LEGAL DISCLAIMER: ako ti ovo mnogo komplikovano zvuci, nemoj ni da pokusavas, da ne bude materijalne stete... ne odgovaram za bilo kakve nuspojave i spaljene komponente😉

Meni je uspelo (na Thortonu doduse... rekoh da nisam probao na Sempronu), promenio sam mnozilac sa 12.5 na 11.5

P.S. Ne obracaj paznju na one cifre sto pisu u socketu na onom linku... samo ti pazi da odaberes pravi mnozilac!

Poslednja izmena:
@Toxic

Memorija je 2x256Mb Infineon u dual chanel modu,jedna je u prvi a druga u treci slot - ploca ima 4 slota.

Jel na kraju iko uspeo da promeni mnozilac na Sempronu?

dacoprof je napisao(la):
opet ja ....dok nesto ne zapalim necu se smiriti !!!!
JEDNO PITANJE ZA ONE KOJI ZNAJU: DA LI MOGU NA SEMPRONU 2500 + SMANJITI MNOZILAC NA npr. 9 A FSB PODICI NA 240 , CITAO SAM NA NEKOM OD FORUMA ZA OVERCLOCK AMD PROCESORA DA JE TO MOGUCE I BOLJE RESENJE !!!!
DA LI IMA NEKO KO JE TO URADIO U PRAKSI ?
U startu da ti kazem da na 240Mhz zaboravis 🙂 Mnozilac je zakljucan, a jedna od ploca koja ga moze menjati je npr. Mercury NF2, pandan Epox 8RDAI ( verovatno jos neki Epox modeli), a pouzdano tvrdim da ni jedan ABIT ne moze, pa ako si sa ABIT plocom zaboravi na menjanje mnozioca zakljucanim AMD procesorima napravljenim posle 37. nedelje 2003, dakle svi Semproni 😉

djuro je napisao(la):
Memorija je 2x256Mb Infineon u dual chanel modu,jedna je u prvi a druga u treci slot - ploca ima 4 slota.
Meni je na A64 2800+ maltene bilo nemoguće da OC-jem (tu je negde thread gde sam kukao) sve dok je CAS bio na 2.0, kad sam stavio na 2.5 ladno ide i do 2.4 GHz (a držim ga na 2.2, mada očigledno može mnogo više).

Nazad
Vrh Dno