Principal Skinner je napisao(la):ja sam mog digao(ah, ta dvosmislenost :-devil-: ) sa 1750 MHz (2500+) na 1900 MHz bez podizanja napona na NF7-S v2.0. Mnozilac nisam dirao vec samo FSB
instaliraj neki od programa za nadgledanje temperature:dacoprof je napisao(la)::wall: E i ja imam istu i maticnu i procesor ..... podigao sam fsb sa 166 na 200 (2100 mhz) pa me intersuje koja ti je temperatura procesora sada posle overkloka? :wall:
Koju matichnu imash?DeuS.Mikelle je napisao(la):Cao , ja imam sempron na 2200+ ( @1500) digao sam magistralu na 200 mHz (dakle na 1800 MHz) i sve radi super ! Temperatura je kad picim neki npr Underground 2 par sati 43 C , a nemam neki bas specijalan kuler ! Tako da samo udri po kloku 😀 !
Ostoja je napisao(la):Hm... a jel iko probao da promeni mnozilac Semprona ubacivanjem zice u socket??? :trust:
Vodeci se zdravom logikom da je tako moguce promeniti mnozilac na Bartonu, Thoroughbredu (sto Sempron i jeste) pa i na Duronu, ne vidim razlog da to ne proradi... al nemam Sempron da to proverim...
P.S. Mislim da ne moze da se stavi mnozilac manji od 9.5 (vazi za Sempron/Barton) posto ne postoji AMD procesor koji radi na FSB166+ a koji ima mnozilac 9 i manji.... ispravite me ako gresim
U startu da ti kazem da na 240Mhz zaboravis 🙂 Mnozilac je zakljucan, a jedna od ploca koja ga moze menjati je npr. Mercury NF2, pandan Epox 8RDAI ( verovatno jos neki Epox modeli), a pouzdano tvrdim da ni jedan ABIT ne moze, pa ako si sa ABIT plocom zaboravi na menjanje mnozioca zakljucanim AMD procesorima napravljenim posle 37. nedelje 2003, dakle svi Semproni 😉dacoprof je napisao(la):opet ja ....dok nesto ne zapalim necu se smiriti !!!!
JEDNO PITANJE ZA ONE KOJI ZNAJU: DA LI MOGU NA SEMPRONU 2500 + SMANJITI MNOZILAC NA npr. 9 A FSB PODICI NA 240 , CITAO SAM NA NEKOM OD FORUMA ZA OVERCLOCK AMD PROCESORA DA JE TO MOGUCE I BOLJE RESENJE !!!!
DA LI IMA NEKO KO JE TO URADIO U PRAKSI ?
Meni je na A64 2800+ maltene bilo nemoguće da OC-jem (tu je negde thread gde sam kukao) sve dok je CAS bio na 2.0, kad sam stavio na 2.5 ladno ide i do 2.4 GHz (a držim ga na 2.2, mada očigledno može mnogo više).djuro je napisao(la):Memorija je 2x256Mb Infineon u dual chanel modu,jedna je u prvi a druga u treci slot - ploca ima 4 slota.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari