Ja bih stvarno bio srecan kada bi mi neko pozajmio ovu memoriju samo da je probam na mom EPoX-u i vracam odmah :hump: .Ma ko ce meni to da da ja samo mogu da odem da kupim to je jedini nacin da je testiram,a ako nece onda :crash: i onda moram da je prodam 20€ nize.Vojkan je napisao(la):Jedino da je probaš baš na tvojoj ploči, ja baš ovih dana izlude sa epoxom upravo zbog toga.
pronadji Xelo memorije! 🙂Ultimo je napisao(la):...
Ja bih stvarno bio srecan kada bi mi neko pozajmio ovu memoriju samo da je probam na mom EPoX-u i vracam odmah :hump: .Ma ko ce meni to da da ja samo mogu da odem da kupim to je jedini nacin da je testiram,a ako nece onda :crash: i onda moram da je prodam 20€ nize.
Sada znam ali pre dve nedelje 🙄 .A ima li neka pc3500 ili 3700 samo da radi preko 250MHZ na EPoX-u.Vojkan je napisao(la):Pa jes', dobra im je politika, ako na 8RDA+ radi onda će svuda da radi 🙂
Ultimo, kad kupuješ memoriju od nekoga sklopiš dil da ako ti se ne sviđa možeš da je vratiš.
Da se trkam sa Carom :hump: .Onako treba mi iz principa hocu da imam 250MHz.Vojkan je napisao(la):A šta će tebi baš 250MHz, ako nije tajna?
Mislim, šta ćeš to moći da radiš na 250 a ne možeš na 220?
Ma ja cu da uzmem OCZ pa sta mi bog da,a ni MrIcee nije lose prosao sa onih 620MHz(ako nije ispravite me) :eye: .A ako nebude valjalo dizem ruke dovoljno sam para bacio i na ovo.A ima i nov Cors 110€ 256Mb samo sto mi treba 220€ za 512 pa ipak je to malo :cuss: .Vojkan je napisao(la):Ako hoćeš da se trkaš sa CARom moraćeš da pljuneš para koliko i CAR :d A to je mnogo :d
Dakle corsair ili HyperX + Vdimm mod na ~3.2V
HyperX si pročitao u ovom thread-u kako radi, na corsair se niko nije žalio.
I sta, mislis da ces da nabodes primerak kao taj njegov? Ma daaaaj, nemoj da si lud...Ultimo je napisao(la):...
Ma ja cu da uzmem OCZ pa sta mi bog da,a ni MrIcee nije lose prosao sa onih 620MHz(ako nije ispravite me) :eye: .
Kod mene je ta 256-ica dosta povoljnija... :beat:Ultimo je napisao(la):...
A ako nebude valjalo dizem ruke dovoljno sam para bacio i na ovo.A ima i nov Cors 110€ 256Mb samo sto mi treba 220€ za 512 pa ipak je to malo :cuss: .
E da, ima i to. I to je fenomenalna cena.Vojkan je napisao(la):Vladd je prodavao 2*256MB za 150€.
Ej polako nisam ja ocekivao nesto kao 310MHz ipak je to mnoogo daleko od mogucnosti moje ploce.Vojkan je napisao(la):Vladd je prodavao 2*256MB za 150€.
A samo se ti nadaj da će ti zapasti primerak kao MrAjsiju :d
K'o sto bih ja voleo da nadjem neki zestok PC35000C2...Ultimo je napisao(la):...
E sada ja bih ipak voleo da nadjem dva modula.Ali to je nemoguce.
Dace bog a znas ti zasto :beat:,a sa kojim modulom si ti izvlacio one tvoje rekorde.CAR je napisao(la):...
K'o sto bih ja voleo da nadjem neki zestok PC35000C2...
Sa onim drugim!!! :mrgreen: :mrgreen:Ultimo je napisao(la):...
Dace bog a znas ti zasto :beat:,a sa kojim modulom si ti izvlacio one tvoje rekorde.
CAR je napisao(la):...
K'o sto bih ja voleo da nadjem neki zestok PC35000C2...
Rekao sam, "zestok PC3500C2"... :beat: :d :d :dAca je napisao(la):...
Ima kod mene 2 komada. :d:d:d
SamoCAR je napisao(la):...
Rekao sam, "zestok PC3500C2"... :beat: :d :d :d
CAR je napisao(la):...
Rekao sam, "zestok PC3500C2"... :beat: :d :d :d
Zezam te, matori, zezam te... 😉Aca je napisao(la):...
Nema zescih od ova 2, najbolji iz cele ture koja je stigla. :eye: :mrgreen::mrgreen:
Ovo za dizanje CPU-a me i ne interesuje, NAROCITO ne ovi frikovi sa LN-om, odnosno Vapo-m u najboljem slucaju... :beat:GoranM je napisao(la):...
Ovo je sto se tice CPU http://www.vr-zone.com/guides/AMD/TBred/
Sad cu naci imam negde i za FSB :mrgreen:
8RDA+ sada kosta oko 75-76 evra, nova. NF7-S v2.0 je oko 90 evra.Vojkan je napisao(la):Feđa, hoćeš da prodaješ neku od tih dobrih NF7? :d
Ozbiljno pitam.
I BTW koliko vredi 8RDA+, u garanciji negde do avgusta?
Nije to slucaj samo sa tvojim EpoX-om. Neke ranije serije NF7-S v2.0 su imale katastrofalnu naponsku sekciju. Naime, procesor TBred B DLT3C 1700+, koji na vecini normalnih ploca radi na 2200 na 1.6v , na 2300 na 1.675v i na 2400 na 1.775 v na NF7-S nije hteo da prodje prime 95 ni na 2166 Mhz, na bilo kom naponu, uz ogromno zagrevanje. Hvala bogu pa je to na ovim zadnjim serijama prilicno dobro sredjeno. Tbred je bez problema odradio testove na 2540 Mhz na 1.9v. Inace Epox 8RDA+, barem revizije 2.x imaju vecu kapacitivnost naponske jedninice od NF7 i to ispred i iza FET-ova. Vecina Epox-a 8RDA+ je uspevala da potera TBreda na velike radne taktove sto nije bio slucaj sa NF7-S. Jos jedan problem koji mi je zapao za oko kod NF7-S je to sto na primer CPU na 2200, na 1.6v sa FSB-om 220 Mhz radi 100% stabilno, 24h P95, a na 2300 Mhz na 10.5x220 nece, nece cak ni na 219, sto govori o padu stabilnosti FSB-a prilikom povecanja snage procesora. Mozda bi napajanje jace od Chieftec-a od 340W resilo problem, ali cinjenica je da kod EpoX-a 8RDA+ to nije bio problem. Uz visok radni takt procesora postizan je i visok FSB, doduse u single chanell modu, dok to kod Abita nema nikakve veze.[Mancha] je napisao(la):Ja imam 8rda+ rev 1.0, neznam da li su u kasnijim revizijama nesto promenili, ali mi se naponska sekcija nimalo ne dopada, jer se bas primecuje da nemoze da napaja bartona pri visem FSB-u. Modovao sam i Vdd i Vdimm (i Vbt), i sa Thoroughbred-om <1900MHz je radila bez problema i na 220, dok sa bartonom ni na 200 nije bas stabilna. Isti barton na KT6 Delta radi rock-steady na 2.4Ghz na 1.7v dok mu na 8rda+ ni 1.825 nije dovoljno. Primecuje se npr. kada corsairima povecam voltazu kako procesor radi jos nestabilnije. Ocigledno je da se procesor,northbridge,memorija i agp prosto otimaju oko struje, pa naponi nisu bas najstabilniji.
Nazalost nisi u pravu za performanse. Premerio sam i na Abitu i na Epox-u i cak su programi dali neznatnu prednost NF7-S ploci, na moje iznenadjenje. Primera radi Quake III Arena v1.30, DivX kompresovanje i sinteticki memorijski testovi, graficka Ati 9600 Pro, memorije su HyperX 333 @400 najostrije, i HyperX 370 @400 najostrije.GoranM je napisao(la):...
Problem je u tom HyperX 370, ona je jednostavno deklarisana na tu frekvenciju, dotle gura 2-2-2-5, a preko toga ne pomaze NISTA. Imao sam dugo tu memoriju, sta sve nisam probao, pa nije bila u stanju ni jedna 100% stabilno da radi u prvom ili drugom slotu ( dakle SC). Plocu sam promenio ( rev 1.2 za rev 2.1 ) ali nista. Onda ja lepo prodam taj HyperX i stavim 2x256 Infineon DDR400 i zamisli sljaka lepo na 220, iz prve. Sad cu lepo jos da joj dignem napon pa cemo da vidimo.
Vec sam ovde vise puta govorio da je Epox izbirljiv po pitanju memorije, ali i nesto brzi pri istom FSB od Abit-a ( 2-3 %). Prednost ABIT-a je u tome sto radi sa svim i svacim, sto je u uslovima naseg trzista OGROMNA PREDNOST, dakle za ekonomican OC ABIT, a ko ima para i sredstava EPOX ( recimo za Corsair li OCZ....).
type;
Po onim prvim testovima i round up-ovima nF2 ploca, EPoX zaista jeste bio brzi za po pola procenta u testovima...drfedja je napisao(la):...
Nazalost nisi u pravu za performanse. Premerio sam i na Abitu i na Epox-u i cak su programi dali neznatnu prednost NF7-S ploci...
Gresis 😉gx-x je napisao(la):Preko 225 nece da radi, tj nece u windows da ide, a na 230 nece ni da postuje. Pretpostavljam da je ovo zbog memorije, nije V-Data DDR400 bas za ta zezanja, mozda gresim ?
To si mogao i ovde da odradis, samo sibnes jedan "search" i imaces par rezultata pretrage sa ovom memrijom kao kljucnom reci.gx-x je napisao(la):I jedno kratko pitanje, da li vredi uzimati A-Data DDR500 module, citao sam neke review-ove i pokazala se dobro, pogotovo sto je dosta jeftinija od drugih modula te klase, ali ne verujem svemu sto citam, pa pitam vas da li je neko imao isqstva ?!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari