Šta je novo?

Overclock AMD Athlon XP 2500+ Barton Box

nikk18adsl

Slavan
Učlanjen(a)
28.07.2007
Poena
350
Imam vec 3 god AMD Athlon XP 2500+ Barton Box koji radi po default-u na 1.83GHz. Ranije sam ga par puta na kratko overclock-ovao na 2.2 GHz,ali sam ga vracao na 1.83GHz. Skoro sam resio da ga definitivno overclock-ujem opet na 2.2GHz. Inace imam plocu ASUS A7V600-X i 512MB RAM memorije. Cuo sam nekoliko misljenja da se ovim overclock-om skoro nista ne dobija, jer se vise procesor greje, a napredak je neprimetan u brzini.Sad trenutno kad se desnim klikom klikne na My Computer, on ga prepoznaje kao AMD Athlon(TM) XP 3200+. Sto se tice temperature, nisam primetio neku promenu na 2.2GHz, standardno se mnogo greje, posebno u letnjim mesecima,kada zna i preko 70C da predje, a ploca stize skoro do 50C. Interesuje me da li sam dobro ucinio sto sam ga overclock-ovao i da li sa ovim komponentama mogu da ocekujem neki napredak u brzini ili da ga vratim po default-u na 1.83GHz?

Zavisi za šta ti je namenjen komp. Ukoliko igraš novije igrice, nećeš osetiti skoro nikakvo poboljšanje. Slobodno ga ostavi na 2.2 GHz, neće mu ništa biti. A to mišljenje da se OC ne dobija ništa je smešno, to će ti reći svaki iskusniji član foruma.

Overklokom se sigurno dobija na brzini, to stoji. Komp ce ti raditi otprilike toliko brze koliko si ga overklokovao, ali kad ljudi kazu da se to ne isplati misle sledece:
Da li ces koristiti tu brzinu? Jer ako radis nesto sto ne zahteva vecu snagu (muzika, filmovi...) onda se procesor samo vise greje, a to sto mu je opterecenje umesto 4% sad 3% ili manje nema neku korisnu svrhu... Ako ti procesor dosta vremena radi na 100% ili blizu toga, definitivno se isplati.

odziv sistema sa vecim FSB, pogotovo preko 200 na Socket A platformi, je mnogo bolji. Niste svesni kako radi racunar sa duronom 600 @1.1ghz @200 i kusur FSB... (neki jesu svesni :eyebrows: i veliki pozdrav za doticnog 😉 )

Imao sam bartona 2500+ box i mogu da ti kazem da na 2.2 kloku dosta bolje radi . Samo se nije grejao toliko (mada ovo leto ...) Slobodno ga ti ostavi na 2.2 i ne brini .

Hvala na savetima! Evo, vec svo ovo vreme radi na 2.2GHz i sve je ok, lepo se ponasa i ovako ga ostavljam:smoke:

Nazad
Vrh Dno