Šta je novo?

Overclock AMD Athlon X2 DualCore 4200+

PRO>KOMP.<

Slavan
Učlanjen(a)
17.08.2010
Poena
320
Koristim Gigabyte maticnu plocu koja ima ovaj program za overklok, e sad kad da li je to ok da povucem malo MHz na FSB ili ne???

Evo slike
clockp.png

Sto se tice hladjenja kad ne radi nista proc njemu je temp. negde oko 23c i ako je napolje pakao i u sobi, jer imam vodeno hladjenje 😀

Hvala Unapred!

Povuci! 😀

Ne znam koju Gigabyte matičnu ploču imaš, popuni rubriku Moja mašina (About Me).

Pokušaj sa vrednošću 250 MHz, ako je neka S3.

Možda možeš da probaš program AMD OverDrive

Maticna Gigabyte GA-M720-US3, i jos nesto pre kad som to povuko malo promenio se ovaj Target koji nije preso 2.2GHz, kako da napravim da vuce vise??

Želiš li ti da samo probaš OC ili hoćeš da procesor stalno tako radi?

Ako želiš neko bolje podešavanje uradi to u BIOS-u.

Ja bi za pocetak probao da vidim kako to ide i koliko se greje dokle moze da izgura?

Moze neko objasnjenje kako se to radi u AMD OverDrive i gde moze da se skine?

Hvala Unapred

Instalirao sam AMD Overdrive ali kad ga pokrenem prikazuje ovo
amd overdrive cannot detect amd-7 series chipset on this computer

Ima li tu pomoci??

Instalirao sam AMD Overdrive ali kad ga pokrenem prikazuje ovo
amd overdrive cannot detect amd-7 series chipset on this computer

Ima li tu pomoci??

Nema pomoći, zar nije na toj ploči nvidia čipset? Deinstaliraj AMD OD, udji fino u bios, stavi FSB na 240-250, smanji HTT množilac na 4, digni voltažu za CPU za nekih 10% i to je to.
Pre svega toga popuni rubriku "moja mašina" ako misliš da ti bilo ko pomogne, još uvek ne znamo koju memoriju imaš i koja je revizija tog CPU-a i koje je jezgro, što je veoma bitno.

ako je u 90nm izradi "teraj" do 2,6 ghz. Ako je brisbane 65nm do 2,8ghz i napone ne treba dirati /bar to nije trebalo kod mene 🙂 naravno ne odjednom nego korak po korak.
e sad pitajne za tebe posto ja sa slike ne vidim lepo i glupo da nagadjam... kada aktiviras EASYTUNE, predpostavljam da mozes menjati parametre za fsb i memory ko sto si naveo ... stavi fsb na 210 ili 215 na primer i setuj vidi kako se ponasa da li je cpu procesor promenio takt ili ne, vidi na koliko radi memorija, pa ako se memorija podigla a ti spusti proporcionalno (zato sam i naveo fsb od 210 za pocetak 😛 ...
ajd josh nesto ... poenta asinhronog overklkoka je da se dize cpu takt a da pri tome takt memorije ostane skoro nepromenjem, standardni memorijski moduli mogu se overklokovati nekih 10% max , tako da tu treba najvishe paznje da obratis. e sada htt mnozioc treba spustiti na 4 ali ja neznam da li imas opcije za to u easy tune , niti znam da li ti je bios otkljcan ili ne 🙁 ali posto je gygabyteu pitajnu najverovatnije ti je ta opcija u bios za overklock u biosu -
1. sakriven .. da bi se pojavio pritisni ctrl+F1 /ili ctrl+F2/ taster (valjda tako beshe) eh da ako to sve nadjes i podesih uvek ce postojati mogucnost da je bios -
2. zakljucan i da se ne moze menjati takt iz biosa . onda ti ostaje easy tune ali sa njim idi do nekih FSB 235 MHz /jer ti je htt ostao na x5/ ..

nadam se da ovo moje ovoliko lupetanje ne treba ... 😛 aj sretno

Ja moj cpu nisam mogao da nasviram preko 3.3ghz sa ovim programom....Sa overclockom u biosu je isao i do 4.2ghz....Mada je fin programcic,kao da su pomijesana 2/3 programa u jedan(cpuz,riva tuner,speedfan...)

Nazad
Vrh Dno