ako je u 90nm izradi "teraj" do 2,6 ghz. Ako je brisbane 65nm do 2,8ghz i napone ne treba dirati /bar to nije trebalo kod mene 🙂 naravno ne odjednom nego korak po korak.
e sad pitajne za tebe posto ja sa slike ne vidim lepo i glupo da nagadjam... kada aktiviras EASYTUNE, predpostavljam da mozes menjati parametre za fsb i memory ko sto si naveo ... stavi fsb na 210 ili 215 na primer i setuj vidi kako se ponasa da li je cpu procesor promenio takt ili ne, vidi na koliko radi memorija, pa ako se memorija podigla a ti spusti proporcionalno (zato sam i naveo fsb od 210 za pocetak 😛 ...
ajd josh nesto ... poenta asinhronog overklkoka je da se dize cpu takt a da pri tome takt memorije ostane skoro nepromenjem, standardni memorijski moduli mogu se overklokovati nekih 10% max , tako da tu treba najvishe paznje da obratis. e sada htt mnozioc treba spustiti na 4 ali ja neznam da li imas opcije za to u easy tune , niti znam da li ti je bios otkljcan ili ne 🙁 ali posto je gygabyteu pitajnu najverovatnije ti je ta opcija u bios za overklock u biosu -
1. sakriven .. da bi se pojavio pritisni ctrl+F1 /ili ctrl+F2/ taster (valjda tako beshe) eh da ako to sve nadjes i podesih uvek ce postojati mogucnost da je bios -
2. zakljucan i da se ne moze menjati takt iz biosa . onda ti ostaje easy tune ali sa njim idi do nekih FSB 235 MHz /jer ti je htt ostao na x5/ ..
nadam se da ovo moje ovoliko lupetanje ne treba ... 😛 aj sretno