Šta je novo?

OVDE REŠITE SVOJ PROBLEM (samo za učesnike)

sta je se u Srbiji resilo bez dizanja buke pa i ovo ...
ko je sta izvuko, izvuko je lekcija je na tezi nacin naucena i to je to...

niko ništa nije "izvlačio" osim mene samog, i to za druge. jedan lik je dobio 1 btc od mene kao povraćaj za ploče, i sad ispade da je on to dobio zato što je od mene to izvukao, tj. pretio ili nešto slično.

a istina je da sam mu ja dao to jer sam verovao da će novci od ploča biti vraćeni i da je čoveku frka. pošto nisu, jasno je ko je tu ostao kratak.

tako da meni ceo ovaj cirkus liči na pokušaj nekih da od mene izvuku novce.

zapravo, mislim da je to i bila prvobitna namera par nikova, pošto sam relativno uspešan u trgovini, i pravljenu novčića.

naravno, to se nekome sa strane ko nije upoznat sa celom pričom može prodati kao priča o mom poštenju, zaveri moderacije i nekulturnog VIP membera, ali "vraćanje novca sa sve kamatom" ima drugo ime u mojoj knjizi.

na kraju krajeva, Bojane, zar mi ti nisi sam rekao putem poruka "da sam najveći svetski car" što sam uopšte novce od čipova povratio? nemoj da misliš da su se ti novčići stvorili tek tako - i za to je neko morao da radi, da se smara, piše gomilesine mejlova, itd.

Poslednja izmena:
niko ništa nije "izvlačio" osim mene samog, i to za druge. jedan lik je dobio 1 btc od mene kao povraćaj za ploče, i sad ispade da je on to dobio zato što je od mene to izvukao, tj. pretio ili nešto slično.

a istina je da sam mu ja dao to jer sam verovao da će novci od ploča biti vraćeni i da je čoveku frka. pošto nisu, jasno je ko je tu ostao kratak.

tako da meni ceo ovaj cirkus liči na pokušaj nekih da od mene izvuku novce.

zapravo, mislim da je to i bila prvobitna namera par nikova, pošto sam relativno uspešan u trgovini, i pravljenu novčića.

naravno, to se nekome sa strane ko nije upoznat sa celom pričom može prodati kao priča o mom poštenju, zaveri moderacije i nekulturnog VIP membera, ali "vraćanje novca sa sve kamatom" ima drugo ime u mojoj knjizi.

na kraju krajeva, Bojane, zar mi ti nisi sam rekao putem poruka "da sam najveći svetski car" što sam uopšte novce od čipova povratio? nemoj da misliš da su se ti novčići stvorili tek tako - i za to je neko morao da radi, da se smara, piše gomilesine mejlova, itd.

mozda i jesam mada ne verujem jer ja ne delim komplimente tako lako...

I je l rešiste problem?

Naravno da nismo a izgleda i da necemo nikada resiti jer doticni ne zeli da saradjuje i selektivno odgovara ljudima, druge ignorise. Nekima je vraceno vise, nekima manje a svi smo isto dali. Novac od transporta isto nije vracen svima, priznanice nikada nisu "isplivale" iako VIP clan tvrdi da ih ima a nekoliko nas tvrdi da nam nisu vracene. Toliko postenju.

Sto se mene tice, novcice i novac nikada nisam ni potrazivao. Dalja prica je suvisna. Vidi se ovde ko je ko, steta sto nemaju svi pristup pa da vide s kim imaju posla na forumu. Ispale na oglasima su makar javne. I dalje tvrdim da je sramota da on bude VIP clan ali to je neka druga tema zar ne?
Sto se mene tice tema moze da se zatvori. Ostali neka dodaju sta imaju i ako imaju. Pozdrav

Ja Genijalca ne krivim nizasta, niko me nije terao da ucestvujem, ali bilo bi lepo da se javno tj u ovoj temi istakne spisak ko je sta dao i kome je sta vraceno, cisto da se spece dalje price i spekulacije. Na kraju, ova tema sa ogranicenim pristupom je i napravljena zbog toga. Ukoliko genijalcin@23 to ne uradi, iz bilo kog razloga, mogli bi oni koji su bili u toj prici da napisu precizno za sta su i koliko dali i da li su i koliko su od toga dobili natrag.

E' sad... Kod nas je uveki bilo nezahvalno prihvatiti se organizacije tako nekog posla, posebno kada se desi da ne uspe, kao sto je ovde slucaj. Ja sam i onda predlagao da se isporuce uredjaji, koliko god da su bili bezvredni, jer bi tako svi dobili ono sto su platili i ne bi se desavalo da neko dobije vise, a neko manje ili nista.

Genijalcin@23, Saj, ostali... na potezu ste. Dajte da jedanput stavimo tacku na ovo.

Inace, sto se mene tice, genijalac mi je ponudio da mi vrati novac za transport, jer to ipak nije uradio do sada.

Poslednja izmena:
mene iskreno smara to sa spiskom, jer su mi fajlovi razbacani na više lokacija, i moram to da sređujem i prolazim kroz sve ponovo, i to je meni dodatan posao i to ne mali, a ja sam već puno vremena izgubio na ovome.

da ne govorim o priznanicama, one su mi tek razbacane tamo gde su mi računi.

i meni je bilo najlakše da to što je bilo dogovoreno da se odradi do kraja, ali je bilo dosta njih koji su želeli da izađu iz priče po svaku cenu.

/

"jer to ipak nije uradio do sada"

rekao sam ti copycat da sam dobio info od banke da je bio neki problem sa tim tvojim računom i da uplata nije prošla. a i ti si mi rekao da je ta banka ugašena. sredio sam to sve, tako da se javi preko pm-a da to regulišemo.

/

i mislim da većina ovde nema nikakav problem sa mnom, jer znaju da sam ispao korektan koliko god sam mogao i da sam uradio šta sam mogao.

par njih koji me razvlače na forumu su apsolutno nebitni likovi sa kojima ja uopšte ni nisam imao posla.

Saj nije među njima u smislu da je učestvovao u ovoj akcili, ali to što ih je napujdao i što se onako poneo nepromišljeno ne samo prema meni, nego i prema moderaciji i forumu, a da me prethodno nije ni kontaktirao u vezi svega - automatski ga je isključilo iz ove priče, barem što se mene tiče.

Njegove pare od transporta, pošto nisam našao njegovu priznanicu, svakako će biti uplaćene nekoj humanitarnoj organizaciji.

/

lep pozdrav

Poslednja izmena:
Čitao sam ja ovu temu ali nisam reagovao. Jasno je da je bilo pitanje kako će se sve završiti tj da je rizik velik da akcija ne uspe i da neko ili više nas bude nezadovoljno na kraju, i dobro da je bar deo novca koji smo dali vraćen ;). Što se mene tiče, ja sam donekle ok, vraćeno mi je toliko koliko je i moglo posle svega. Jedino mi nije (bilo) jasno šta je sa novcima za transport. Ja sam i zaboravio na ovu priču već, ali se sećam da novac za transport nije vraćen, u mom slučaju mislim da je negde oko 40-50evra? Imam i priznanicu čini mi se još... AKO je plan da se vrati i novac za transport ne bih se bunio da i ja dobijem svoj deo :), ako ne onda nikom ništa, ovo sam sve ionako stavio u svoj folder promašene investicije, greške na berzi i krađe :whip:. Pozdrav za sve :wave:.

Ja Genijalca ne krivim nizasta, niko me nije terao da ucestvujem, ali bilo bi lepo da se javno tj u ovoj temi istakne spisak ko je sta dao i kome je sta vraceno, cisto da se spece dalje price i spekulacije. Na kraju, ova tema sa ogranicenim pristupom je i napravljena zbog toga. Ukoliko genijalcin@23 to ne uradi, iz bilo kog razloga, mogli bi oni koji su bili u toj prici da napisu precizno za sta su i koliko dali i da li su i koliko su od toga dobili natrag.

E' sad... Kod nas je uveki bilo nezahvalno prihvatiti se organizacije tako nekog posla, posebno kada se desi da ne uspe, kao sto je ovde slucaj. Ja sam i onda predlagao da se isporuce uredjaji, koliko god da su bili bezvredni, jer bi tako svi dobili ono sto su platili i ne bi se desavalo da neko dobije vise, a neko manje ili nista.

Genijalcin@23, Saj, ostali... na potezu ste. Dajte da jedanput stavimo tacku na ovo.

Inace, sto se mene tice, genijalac mi je ponudio da mi vrati novac za transport, jer to ipak nije uradio do sada.
Nemam nameru da izigravam boodalu kad me neko kulira i odbija da prica. Jeste, optuzio sam ga da nije lepo rasporedio vracena sredstva, te priznanice nikada nije pokazao jer nije lovu ni vratio. Nikada mu te pare nisam ni trazio niti cu crci ali niko mi nece nabijati rogove i praviti se posten ako nije. Eto, sam kazes da je tebi ponudjeno da ti se vrati lova za transport. Dakle pada ona prica da je vraceno svima. Do sada je imao vremena 30x sve da nadje da je hteo.
Kada se svima sve vrati sto se duguje i kada dobijemo javno izvinjenje u nekoj od tema ja mogu da kazem da je stvar resena iako mi se ne svidja nacin nimalo. To je jedino posteno ali znam da se nece desiti a ni nas odnos se nece promeniti.
Ja stvarno nemam na ovo sta vise da dodam.

pozdrav čabo,

kako ne znaš šta je bilo sa tvojim novcima od transporta, kada sam dofurao bitfury asic tebi posebno?

i drago mi je što su se konačno neki razotrkili i pokazali koja im je agenda i cilj bio od samoga početka:

da mene smaraju, ucenjuju i pokušaju u krajnjoj liniji da iznude novce od mene pričom o "časti i poštenju".

počelo je kao priča o kamatama, a sad smo spali na "javno izvinjenje".

Poslednja izmena:
Nisam do sada hteo ucestvovati u diskusiji jer sam odavno te pare zaboravio, i od samog starta prihvatio rizik.

Ali nesto moram dodati, sto mi bode oci. Pare od transporta su nekome vracene a nekome ne? Po meni to je veoma glupo jer ispada da mi koji nismo dobiti refund smo izigrani a nase pare rasporedjene drugima.

Ili svima, ili nikome. To bi bilo najkorektnije jer svi smo isli na rizik i svi treba da snosimo isti.

Ne lazi. Nisam ti nijednog trenutka trazio ni dinara nit sam ikakve kamate spominjao. Stalno izmisljas nesto da bi ti ispao neka zrtva. Gomila stvari koje si rekao nisu istina. Nisi svima vratio lovu iako si tvrdio da jesi, bahatio si se po temama kao i ovde izigravajuci zrtvu i kao da neko pokusava da ti izmami neki novac i ucenjuje te. Sramota je da i pricas tako nesto. Novac si dobio i nisi vratio. Sta ima tu jos da se prica? Ako vracas taj novac svima, vrati i reci izvinite, zaboravio sam a ne da glumis ludilo neko i da zamaramo ceo forum tvojim glupostima i da se administracija cima svaki dan. Zayebao si i ljudski je priznati gresku ali ljudski je i prastati. Problem je sto ti neces da priznas.
U svakom slucaju samnom si zavrsio ovako ili onako. Sad sam ti se obratio poslednji put u zivotu. Ti me kao licnost apsolutno ne zanimas, shvati to ali ne ocekuj da zaboravim ovo sto je bilo ;)

@prestige

ne, nisu rasporedjene drugima nikakve pare.

ako nekome nisu vraćene ili ih nije dobio, neka kaže, a ja ću proveriti njegov slučaj. moguće je da je negde nastao problem.

ali je glupo misliti da sam ja hteo nekoga da uskratim za nešto. na kraju krajeva, to za povrat za transport je bila moja dobra volja, jer sam ja svakako imao troškove za transport, u smislu da sam tamo bio 2 i kusur nedelje i da sam imao troškove oko organizacije, iako uređaji nisu bili isporučeni.

Poslednja izmena:
sajber, moderacija ima pristup svim pobrisanim postovima, tvojim i tvog drugara/sock puppeta - > cacanina.

to što se ti opet sad praviš naivan nije moj problem, ali ja se sećam kako ste tercirali jedni drugima na javnim temama i kakve ste splačine pisali i kako ste se "okupljali".

to što pokušavaš da mene uhvatiš u laži i prikažeš ovde kao nekog ko nije pošten - meni samo govori koliko si ti odlučan u svojoj nameri da mene ovde diksredituješ. i ne samo mene.

---

i to što ti nastavljaš to da radiš sada postaje po meni čist bezobrazluk, jer mi je zaista teško da poverujem da si uistinu toliko nepromišljen. sad je jasno da iza svega toga postoji jasna namera.

a ako neko zaslužuje "javno izvinjenje" to su :

- moderacija (koju si bez ikakvog osnova uvukao u ovu priču)
- ljudi koji su učestvovali u akciji pomoći Svratištu (isto)
- ja

Poslednja izmena:
Ok, moram opet da ti se obratim posto cu ja rado da te ispostujem i odgovorim na pitanja posto si konacno pristao da razmenis neki post na tu temu. Mogao si to mnogo ranije.
-Moderacija ima pristupa i tvojim obrisanim postovima pa sta? Imam ja i screen shotove za svaki slucaj.
-Cacanin i ja se poznajemo kao sto se ti i ja poznajemo. Komunikacija preko foruma i to je to. Nikakvog okupljanja nije bilo iako je bilo price o tome.
-Administraciju nisam ja umesao ali slazem se da im je nametnutu ovo. Ispao je problem, nisi hteo da odgovoris ni meni ni ostalima na pitanja pa su te judi prozivali javno, izmedju ostalih i ja. Da si tada napisao ono sto si napisao u predzadnjem postu niko ti nebi ni rec rekao kao sto ti nije rekao ni pre toga. Ti si izazvao problem time sto si poceo da vredjas Cacanina.
-Onaj ko je ucestvovao u toj humanitarnoj akciji nije umesan, nebih se slozio s tobom. Sto se humanitarne akcije tice secas se da sam odmah napisao da to nije dobra ideja, ocigledno je da nisi razumeo zasto. Ja sam znao da ce kad tad isplivati ovo i da ce se najbolja namera pretvoriti u fijasko. Ljudi nemaju poverenja vise u tebe sto se tice novca i to je to. Nemam ni ja ali to nisam izrazao nikada pre toga. Jednostavno nisam ucestvovao u akciji i to je to.
-Smatram da tebi ne moram da se izvinjavam, ti si taj koji je trebao odmah da da objasnjenje za sve pre nego sto se prica potegla.

Tvoja dobra volja je bila da nekome vratis novac od transporta a nekima ne? Po kom si to kriterijumima dodeljivao pomoc i od kojih novaca? Jesi vadio iz svog dzepa ili je preteklo nesto od te love?
Ako se ne varam, taj novac je trebao da bude za troskove i sve ostalo, citiracu te: Nemam tačnu računicu, ali mogu okvirno da vam navedem troškove: transport čipova do fabrike u Nemačkoj + transport modula od fabrike u Nemačkoj na adresu u Nemačkoj + troškovi puta do Srbije (čovek + put + možda i nekakvo "čašćavanje" na granici našoj). Naravno, neće se pojedinačno moduli prenositi, već u većim količinama, tako da će svi ti troškovi biti podeljeni na ravne časti.

Koliko je tog novca potroseno tj. sta je placeno a sta nije placeno i koliko je toga realizovano? Ako si vracao preostali novac to sigurno nije bilo na ravne casti. Nekome je transportovan bitfury, nekome si vratio novac, neko nije dobio nista. Kapiras gde je problem i ako to izgleda?

moja dobra volja je što sam uopšte vratio pare od transporta, jer to sve ja vraćam iz sopstvenog džepa.

ništa nije "preteklo", to je sve potrošeno na ono što je bilo i dogovoreno.

dakle, osim što se moja dobra volja zloupotrebljava, vreme i strpljenje, sad se pojavljuju i likovi sa kojima ja nisam imao nikakvog posla da me optužuju na javnim temama, iznose bedastoće, da sam prevarant (primer poslednji) i da je sve to deo nekog mog plana i moderacije ili Angele Merkel lično.

povrh svega su još i počeli da se pojavljuju nickovi koje sam ja već izmirio (opet iz svoga džepa)?

...

šta mene briga ako neko nema poverenja u mene? šta mene briga šta tebi dođe čačanin? ja samo vidim da ste se lepo uhvatili u kolo, da li zato što si ti glup ili zato što si zlonameran - mene je najmanje briga.

činjenica je da svako ko je u ovome učestvovao ima moje podatke, adresu, mejl, itd. mogao je do sada hiljadu puta da mi se obrati u vezi toga, i lepo bi sve to rešili. a ako i ne bi, uvek je mogao da me prijavi u panduraciji.

ovako ja to vidim kao pokušaj da se meni izotimaju pare i da se sopstvene greške i pogrešne procene naplate meni. i da se ja, i sve ono što ja radim ili govorim - diskredituje.

to što ti veruješ nepoznatim čačanima na netu pre nego meni - to je opet tvoj problem, koji si morao da razjasniš sam sa sobom još pre nego što si odlučio da učestvuješ u svemu ovome.

ako si mislio da ću ja da dozvolim da se ta vaša ****** prelivaju i razvlače po forumu - pa opet si pogrešio.

...

što se svratišta tiče, ništa se nije pretvorilo u fijasko, sve je odlično, uprkos nameri vas par da se i po tome poserete.

Poslednja izmena:
Zar mislis da je doslo vreme da se ide u policiju i da ima potrebe za tako necim? Daj covece, vrati se na zemlju.
Meni nista tvoje ne treba, necu lovu, hteo sam objasnjenje i nista vise. Jel ti to bar sada jasno?

Citao sam temu ali ne vidim da te neko proziva da si prevarant. Da te prozivaju za grafikone, to vidim, cela strana je u tom fazonu, trpa ko stigne. Da ti nisu cacani krivi i za to ili ja mozda? Kako sve ti imas neki problem s nekim da mi je znati? :d

pozdrav čabo,

kako ne znaš šta je bilo sa tvojim novcima od transporta, kada sam dofurao bitfury asic tebi posebno?

Eh da, vidiš, to sam totalno i zaboravio :lupko:, uopšte se nisam setio da povežem, vidi se da sam asic priču već skoro totalno i izbrisao iz pamćenja.

@svi - nego, meni nije jasno kako je uopšte došlo do situacije da se ovako baš priča, previše tu nepotrebne strasti i nerazumevanja i optuživanja ima..no velika je šansa bila za ovako nešto, pošto ništa od prvobitnog plana nije uspelo pa smo svi na kraju ostali sa manje nego što smo uplatili...
Što se mene tiče, taj gubitak je ništa u odnosu na gubitak na berzama i ostalo što sam imao tako da i nije neka cifra, ali vidim da je problem da nije "transparentna" priča sa parama iz transporta, tu je malo nejasno ko je i šta dobio. Možda je trebalo posle kad je akcija prvobitna propala da se kaže: *** izvinite, ali ipak novac od transporta ne mogu da vratim jer sam imao previše troškova itd, verovatno bi svako to i shvatio, ne znam. Uglavnom, ne vidim razlog za podbadanja, prozivanja i teže reči ni na javnom delu foruma. ajd pozdrav za sve i samo polako ;).

mickeyrs i kurtk...

imam par zaostalih pcb-ova od antminera S1, svaki daje oko 90 GH, mada mogu da se downclockuju, na 50 GH i tada bi trebalo otprilike da troše oko 60 W.

ali nemam kontrolere za njih, mada bi možda mogli da se naruče za 5 $ i da vam ih onda ja sklopim nekako i ustupim, ako ste voljni i dalje da rudarite i da se zezate.

to kao znak dobro volje i simbolično, naravno. da se malo igrate, kad već volite hardver.

lep pozdrav

Poslednja izmena:
Što se mene tiče - može. Nova igračka je uvek dobrodošla. :d

Vrh Dno