Šta je novo?

Otrov u malom - Biostar AMD 690G

Evo i mojih rezultata sa ovom plocom. Jos od Palomino CPU-a i SDR RAM-a se nisam bavio oc-om:). Jel su rez ok. ? cpu je x2 4000+ Prvenstveno me interesuje napon tj da li je bezbedno sto je ovoliko dignut? Koliko drzite napone za NB/SB pri vecim freq. magistrale?

Ploca je stvarna brutalna za nesto malo manje od 5000 din. Stvarno brdo opcija za OC jedva sam povatao sta je sta. Slag na tortu mi je sto su ubacili Memtest u bios.

Poz

Prilozi

• 2.8.JPG
    2.8.JPG
    73.1 KB · Pregleda: 106
Poslednja izmena:
Ajde jos jedno pitanje u vezi ove ploce ne znam bas da li ima veze sa samom plocom ali s obzirom da je grafika na njoj mozda i ima ,problem je sledeci kad god pustim neki film on ide ubrzano i nemam ideju kako da ga usporim.Imam dve masina sa ovom plocom i obe se isto ponasaju.Drajveri su sa origialnog diska.Ako neko ima bilo kakvu ideju bio bih mu zahvalan!!!

Ajde jos jedno pitanje u vezi ove ploce ne znam bas da li ima veze sa samom plocom ali s obzirom da je grafika na njoj mozda i ima ,problem je sledeci kad god pustim neki film on ide ubrzano i nemam ideju kako da ga usporim.Imam dve masina sa ovom plocom i obe se isto ponasaju.Drajveri su sa origialnog diska.Ako neko ima bilo kakvu ideju bio bih mu zahvalan!!!

u biosu izmeni ati azalia clock sa usbclk48 na disabled (ili obrnuto, već se ne sećam)

@dag Hvala puno bio si jako blizu , za ati azalia clock postoje dve vrednosti usbclk48 i xAz48MHz i sta god da stavis isto je.U svakom slucaju nasao sam NB azalia i stavio na disable i sada je sve ok.
Jos jedanput hvala !!!!!

@dag Hvala puno bio si jako blizu , za ati azalia clock postoje dve vrednosti usbclk48 i xAz48MHz i sta god da stavis isto je.U svakom slucaju nasao sam NB azalia i stavio na disable i sada je sve ok.
Jos jedanput hvala !!!!!

Tačno, sad sam se setio. Prvo ga moraš disableovati, a ako ti kasnije nekada zatreba zvuk preko hdmi, onda ga ponovo uključi, prebaci na xAz48MHz i tek onda u windowsu instaliraj drajvere.

Problemcic

Kupio sam nedavno tu plocu, zajedno sa konfiguracijom iz potpisa.
Sve mi super radi, ali samo sa 1gb memorije, cim stavim drugi gb ploca mi prijavljuje memory error (provalio preko lampica). Oba modula su ispravna, jer mi komp radi koju god da ubodem. Fleshovao sam bios prvo na 605 pa na 913 i nema pomaka, sem CnQ :) . jedini slot u koji nemogu da ubodem memoriju je prvi po redu jer ga kiler malo zaklanja.

Svaka pomoc je dobrodosla. :)

probaj da ih nabodes upareno, npr treci i cetvrti memorijski slot, tako bi trebalo da ti radi u dual-modu-u.

Dajte da uporedimo malo :D

Prilozi

• 3D Mark 2001.gif
    3D Mark 2001.gif
    37.1 KB · Pregleda: 119
Poslednja izmena:
Bas me podsjeti kad si vec okacio ovaj score imam jedno pitanje. Kako je onaj lik extreme foruma dobio 3DMark05 negdje oko 1800 a ja nemogu da ga natjeram preko ~1100.

Imam gomilu pitanja za vas:

IDE/SATA kontroler i drajveri : kako da rešim problem - priložena slika.
Imam SATA II HDD , PATA HDD i DVDRW

1) Zašto postoje po dva primarna i sekundarna IDE kanala? (Sekundarni ne bi trebao ni da postoji a ni "Standard Dual Channel PCI IDE Controller" ?) Kakva je ovo zbrka? A SATA HDD ne mogu da vidim u Device Manager-u - ko da ne postoji? Kako ovo da rešim?

2) Oc je neverovatan na ovoj ploči ali su rezultati u praksi loši - uzuzetno mali memorijski protok - nisam se mnogo smarao oko toga ali meni DDR2 na 900MHz daje lošije rezultate nego što sam imao na DDR1 ??? (mereno u everest-u)

Prilozi

• iviewcapture_date_20_11_2007_time_01_48_04.jpg
    iviewcapture_date_20_11_2007_time_01_48_04.jpg
    24.3 KB · Pregleda: 69
Jel probao neko onaj beta bios koji navodno popravlja memorijske performanse?

Da tvoju sliku iz Device Manager-a - samo da uporedim ovo sa kontrolerom

Ovaj poslednji BIOS ništa ne popravlja - nisam mnogo experimetisao, večeras sam sklopio mašinu , najbolje je bilo sa originalnim BIOS-om - ali ne podržava Sempron LE-1100.

Poslednja izmena:
Evo i mojih rezultata sa ovom plocom. Jos od Palomino CPU-a i SDR RAM-a se nisam bavio oc-om:). Jel su rez ok. ? cpu je x2 4000+ Prvenstveno me interesuje napon tj da li je bezbedno sto je ovoliko dignut? Koliko drzite napone za NB/SB pri vecim freq. magistrale?

Ploca je stvarna brutalna za nesto malo manje od 5000 din. Stvarno brdo opcija za OC jedva sam povatao sta je sta. Slag na tortu mi je sto su ubacili Memtest u bios.

Poz
Nije to ništa, koje su temperature sa tim naponom i koji kuler koristiš?

Evo...

Prilozi

• devmanagr.JPG
    devmanagr.JPG
    25.8 KB · Pregleda: 69
Hvala.
Tako je i kod mene - ali gde da vidim SATA kontroler? Ništa mi nije jasno . . .

Nije to ništa, koje su temperature sa tim naponom i koji kuler koristiš?

Koristim box cooler. Proc drzim na 2.7GHz pri naponu od 1.344 i max temperature koje sam izmerio prilikom testa u Orthos-u su oko 45 stepeni pri sobnoj temp. oko 22 stepena. Na 2.8 ga nisam drzao dugo tako da nisam ni zagledao T. Inace max sto sam izvukao je 2.9 @ 1.42V i 290fsb. na 3ghz sa ovim naponom vec nece da dign win ali POST-uje. Kontam kad uzmem CM Hyper TX2 da odvrnem jos malo napon, pa da probam da ga stabilizujem na 3GHz...

Jedna interesantna stvar koju sam primetio je da kada izaberem u biosu da HT link bude 800mhz, makina ne prolazi Orthos Blend cpu&ram stress test. Kada HT link podesim na 1ghz test prolazi normalno...

P.S. Temperature sam merio onim T-utility-jem, ali ocitavanja iz biosa pokazuju znatno nize vrednosti... oko 6-7 stepeni.

P.P.S zna li neko cemu sluzi "NPT vid control" opcija u biosu?

A ovo? Kako je moguće?
Znači protok je za trećinu manji (i ja ga pretera - nije za 1/3 ali je manji ) nego što bi trebao da bude?

Prilozi

• iviewcapture_date_20_11_2007_time_02_29_34.jpg
    iviewcapture_date_20_11_2007_time_02_29_34.jpg
    43.1 KB · Pregleda: 161
Poslednja izmena:
Meni Sandra prijavljuje oko 7400MB/s, a imam slabašnu 667-ku koja radi na nekih 650-660, nisam siguran, ali 1T CL4. Kontam da je to taman to :)

koji BIOS imaš ?

Neki poslednji sa njihovog sajta, Beta 11 ili tako nešto, nisam siguran... Skoro isti skor sam dobijao i sa 605 i 913...

Meni EVEREST pokazuje Bandwidth 12879 MB/s doduse moja ploca nije iz T serije vec ova novija. Memorija radi na 805MHz T2 CL5. Ja sam odustao od SATA drajvera bar dok ne nabavim nove jer mi sa ovim treba skoro minut da podigne win. Pocne da ucitava win i onda kao nesto ceka.

A ovo? Kako je moguće?
Znači protok je za trećinu manji (i ja ga pretera - nije za 1/3 ali je manji ) nego što bi trebao da bude?

Meni su sa ovim setup-om i starijom verzijom biosa( ona od koje pocinje podrska za g2 steping ) rezultati u everestu bili skoro isti ko tvoji, mozda za nijansu bolji. Evo uflesovao sam ovaj novi beta bios i stvari su se popravile...

Prilozi

• beta_bios.png
    beta_bios.png
    183.9 KB · Pregleda: 71
Meni i jesu rezultati sa novim beta bios-om (ako mislimo na isti - R69AMB06.BST)

Meni i jesu rezultati sa novim beta bios-om (ako mislimo na isti - R69AMB06.BST)
Na kojoj brzini ti je ht link? Meni je na 1350. Posto vise godina nisam pratio OC-ing jos uvek nisam siguran sta je sta:d ali mozda i brzina HT linka utice ma memory score, posto na rad integrisane grafike itekako utice.

P.S. jel moze neko da mi kaze da li je ono ok rez u everestu za taj setup?

P.P.S pre ovoog beta biosa rez 3d marku 2001 sa 450mhz za gpu je bio 6800. Sada sa novim biosom i gpu na def. rezultat je bolji:D

Prilozi

• beta_bos_3dm2001.JPG
    beta_bos_3dm2001.JPG
    180 KB · Pregleda: 74
Pitanje za SATA HDD :
Kako podesiti u BIOS-u ?

OnChip SATA Type :

- Native IDE
- RAID (to kome treba)
- Legacy IDE
- IDE->AHCI

Na default-u je bilo Native IDE , sada sam promenio na Legacy IDE - po mom subjektivnom utisku - bolje radi tako (a i nešto je mali dobitak i u HDTach-u) i manje drlja.
Koja je razlika između Native i Legacy IDE ?

Edit :
Ovo Native-Legacy nema veze sa performansama hdd-a. Opet sam testirao jedno i drugo i nema razlike. Problem sa drljanjem HDD-a sam rešio nesvesno (ili se rešio sam) - gremlini ili šta ??? Zaboravite na pitanje.

Zašto nema SATA kanala u Device Manager-u?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno