Šta je novo?

Otrov u malom - Biostar AMD 690G

ljudi imam problem :S

do nedavno sam bio na xpu i sve je radilo odlicno, ali sam nabavio jos giga rama i presao na vistu 64bit sa kojom sa prezadovoljan osim sto me muci ovaj mali problem.

posle desetak minuta slusanja muzike u winampu zvuk pocinje da se prekida ili da krcka i nestane uopste, revizija drajvera je 1.70, te iste (samo za 32bit) sam koristio na xp i nije bilo takvih problema.

ima li neko resenje za ovo?

Čekaj, koristiš 32b drajvere na 64b sistemu?
Šta imaš od PCI kartica?
Da li si probao sa drugim drajverima, možda i starijim ali koji imaju podršku za taj kodek?

Ne mogu više od ovoga a da je stabilno 100%... proc može (nisam mu dizao napon) ali mem neće...

Poslednja izmena:
kakva je geforce 7050 u poredjenju sa ovom plocom? ili cak 7025 posto vidim da 7050 nema dvi..

Poslednja izmena:
hvala... ne znam kako nisam video...

Nije ni blizu SB 5.1, ja sam se namučio dok sam ispodešavao ekvilajzer u drajveru paonda i u WinAMP-u da bi dobio normalan zvuk...

Jel probao neko na integrisanu grafiku na nakači (na DVI) neki 20" ili veći wide TFT i kako se ponaša sa tim jačim rezolucijama?

Da li je resen problem sa treperenjem slike na DVI monitorima? I da li se taj isti problem javlja na Gigabyte modelu sa istim chipsetom? Jel zna neko?

Moj TFT ima VGA džek, slika treperi na bilo kom osvežavanju, mutnija je od GF6600 / GF7300 grafika, kada Monitor povežem na DVI preko adaptera nema slike, ne znam šta da radim...
Još nisam probao nove drajvere da vidim ima li poboljšanja što se treperenja tiče, izgleda da ova integrisana grafika ne može da se izbori sa 1280x1024...

Poslednja izmena:
A jel znas kakva je situacija sa "treperenjem" na Gigabyte-u (690G)?

Da li je resen problem sa treperenjem slike na DVI monitorima? I da li se taj isti problem javlja na Gigabyte modelu sa istim chipsetom? Jel zna neko?
ja nemam probleme sa treperenjem.

Moj TFT ima VGA džek, slika treperi na bilo kom osvežavanju, mutnija je od GF6600 / GF7300 grafika, kada Monitor povežem na DVI preko adaptera nema slike, ne znam šta da radim...
Još nisam probao nove drajvere da vidim ima li poboljšanja što se treperenja tiče, izgleda da ova integrisana grafika ne može da se izbori sa 1280x1024...

onda kod tebe nesto definitivno nesto nije u redu. moj 19" 971P radi i na dvi i na vga (preko dvi2vga adaptera), bez ikakvih problema, sa savrsenom slikom na 1280. 710N mi radi najnormalnije preko vga, tacno onako kako treba. mozda je problem u monitorima koje kacite, pogledajte da li prate bas sve standarde, mozda nisu dovoljno kompatibilni.

izgleda da ne može! ja sam postavio slično pitanje a probao sam kad se isključi D-sub konektor onda tv-out radi .dali postoji neko rešenje još uvek neznam.verovatno bi monitor sa DVI konekcijom rešio problem:D

bi. ako je monitor nakacen na d-sub (vga), nece biti tv signala, bas kao sto pise i u uputstvu. ako vam je monitor ukljucen u dvi, onda cete imati tv signal. u uputstvu lepo pise da je moguce prikljuciti jedan analogni i jedan digitalni uredjaj istovremeno, ne mogu dva analogna ili dva digitalna, a posto je d-sub (vga) analogni, tv-out signal ne ide.

Meni sa integrisanom Biostar AM690G bez problema radi na 1600*1050 preko DVI ,bez treperenja , 20 inchni wide mon.

onda kod tebe nesto definitivno nesto nije u redu. moj 19" 971P radi i na dvi i na vga (preko dvi2vga adaptera), bez ikakvih problema, sa savrsenom slikom na 1280. 710N mi radi najnormalnije preko vga, tacno onako kako treba. mozda je problem u monitorima koje kacite, pogledajte da li prate bas sve standarde, mozda nisu dovoljno kompatibilni.

I šta predlažeš, da vraćam ploču na reklamaciju? :D
Koje drivere koristiš? Kod mene su oni sa CD-a, pojma nemam koja su oznaka... :)

Poslednja izmena:

Ne znam. Jos uvek sam na CRT-u. :(

Doduse probao sam 1600*1200 @85Hz na mom Samsungu preko analognog i slika je dobra i ostra. Jedino gde trepne 2 puta je u trenutku kad treba da izbaci welcome screen (koji sam iskljucio), ali tad valjda radi detekciju zakacenih displeja?

I šta predlažeš, da vraćam ploču na reklamaciju? :D
Koje drivere koristiš? Kod mene su oni sa CD-a, pojma nemam koja su oznaka... :)

ne znam, ali kao sto rekoh, mozda je pre problem sto monitor ne postuje sve standarde, nego ploca. kada sam ja isprobavao sa integrusom, bili su mi instalirani drajveri sa cd-a (7.2, ako se ne varam).

Na CRT-u držim 1600x1200 i slika je odlična... dvaput trepne kada otvaram Catalyst Control Center...

Ovo sto sam napisao su iskustva sa GA-MA69G-S3H (kao odgovor na Dark_Avenger-ov i SuperStarr-ov post), ali verovatno vazi za sve 690G ploce....

Meni sa integrisanom Biostar AM690G bez problema radi na 1600*1050 preko DVI ,bez treperenja , 20 inchni wide mon.

E to je bitno, pošto imam isti monitor (Wide, 20")...

Uh, jako mi malo fali da se odlučim za ovu ploču... :)

Jel kartica klasično koristi RAM ili ima neke svoje memorije? I da, jel ubo neko neku PCI-E grafičku, kako se ponaša, jel ima nekih konflikta? (loše iskustvo imam sa nekoliko s754 integracija i kasnije montiranih kartica...)

E to je bitno, pošto imam isti monitor (Wide, 20")...

Uh, jako mi malo fali da se odlučim za ovu ploču... :)

Jel kartica klasično koristi RAM ili ima neke svoje memorije? I da, jel ubo neko neku PCI-E grafičku, kako se ponaša, jel ima nekih konflikta? (loše iskustvo imam sa nekoliko s754 integracija i kasnije montiranih kartica...)

pozajmljuje memoriju od rama, do 512MB. ja imam nv7300 preko nje na pci-e, nikakvih konflikata nikad nije bilo, cipset fercera savrseno.

Imam x1950pro ustekanu u pci-e i sve je ok, normalno sljaka...

Definitivno ću kupiti ovo, u kombinaciji sa nekim finim X2, kad skontam koji se najviše isplati, jer je razlika po ~10€ između svakog sledećeg...

Hvala puno :wave:

Definitivno ću kupiti ovo, u kombinaciji sa nekim finim X2, kad skontam koji se najviše isplati, jer je razlika po ~10€ između svakog sledećeg...

Hvala puno :wave:

Imam ovu plocu u kombinaciji sa 3600+ Brisbane procesorom, po meni je to vise nego isplativo resenje. U slucaju da se odlucis za isti pogledaj po benchu koje su se memorije najbolje pokazale sa tim procesorom...

Vrh Dno