Šta je novo?

Otrov u malom - Biostar AMD 690G

Ne, ne moja greska, tamo su novi BIOS i source code istog...

i dalje ne rade podesavanja za ram ni sa novim biosom :/ **** ih ***** glupavi, moram opet da vratim na 427 aaaaaaaaaaaaa

Dakle, skinuo 427 BIOS, ubacio sam 2x1Gb Geil Ultra, novo napajanje ANtec EarthWatts 380W i FSB ne može na 250, nema šanse, kuca se sistem.....aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Poslednja izmena:
probaj ovako, stavi memoriju na 533mhz, podigni napon na 2.05, tajminge olabavi kolko god da idu, na najvece vrednosti dok se ne dodje do nekog limita.
digni voltazu na cpu za +0.25
htt link stavi na 600mhz za poceta.

i polako dizi cpu frequency, mislim da nisam nista izostavio, ovo mora da upali.

Čini mi se da je neko u ovoj temi pominjao kako mu se u Visti grafička prijavljuje kao X1200. I kod mene je tako :( I sa drajverima sa CDa i sa Catalyst drajverima skinutih sa AMDovog sajta. Može li se ovo nekako "popraviti"? Nije da mi smeta. Ali, od jutros mi se dva puta desilo da puknu drajveri za grafiku i nikako mi se ne sviđa ponašanje sistema pri tome ;)

ako ti bas toliko smeta stavi catalyst 7.3

nema nikakve razlike osim u imenu x1200 series tu spada i x1250

jos malo infoa

As the our onboard X1250 reflected as X1200, I got a reply from another forum saying :

The 1250 being reported as a 1200 series card instead will have NO bearing on the problem. All that means is that the driver INF file hasnt got the exact 4 device ID's in it to report the card name correctly, and defaults to the generic family name.

The cards BIOS sets the clockspeeds / ram timing anything important so it will have no impact on the issue.

I could rename my card by editing the inf to a 'ATI Radeon flippetydooda 299222X' and it wouldnt make any difference.

If you want ATI to add the string to the INF anyway, give me the 4 ID's from the CCC's

Device ID
Vendor ID
Subsystem ID
Subsystem Vendor ID

And I will pass them to ATI.

Poslednja izmena:
ako ti bas toliko smeta stavi catalyst 7.3

nema nikakve razlike osim u imenu x1200 series tu spada i x1250

jos malo infoa

Ne bih se složio, testirao sam i MSI 690G i Biostar 690G sa default 7.6 Catalyst driverima i sa 7.4 driverima koje sam dobio uz Biostar i postoji razlika koja nije nešto mnogo, ali kada grafiku vidi kao x1250 radi bolje za nekih 10%
ako ne veruješ, uzmi FEAR i pusti test sa default diverima i sa 7.6

Poslednja izmena:
ja sam testirao 3dmark 03, razlika izmedju catalista 7.3 i 7.6 je bila 10 poena i to u korist 7.6

razlika je samo u inf file nista vise.

Poslednja izmena:
Takodje sam uzeo ovu plocu pre neki dan cpu je x2 3600+ nemam trenutno vremena da se igram sa oc, ali sam probe radi stavio u bios-u automatski oc tako da je sam podigao cpu na 2280 Mhz i vec dva dana komp radi nonstop stabilno uz povremena matletiranja...

Takodje sam uzeo ovu plocu pre neki dan cpu je x2 3600+ nemam trenutno vremena da se igram sa oc, ali sam probe radi stavio u bios-u automatski oc tako da je sam podigao cpu na 2280 Mhz i vec dva dana komp radi nonstop stabilno uz povremena matletiranja...

Koja to maltretiranja? Meni treba da stigne danas-sutra Brisbane 3600, pa zato pitam. Inace sa 601 BIOS-om mi Orleans 3000 radi 0/24 na 2.4 bez ikakvih problema, jedino sto nece preko 266 sa bilo kakvim setovanjima, a nesto mi se nece da stavim onaj 427 ili koji vec...

stavi 605, rade memorijski tajminzi sve normalno kao na 427, samo nemoj da zaboravis clear cmos posle flesovanja kao ja :d

Koja to maltretiranja? Meni treba da stigne danas-sutra Brisbane 3600, pa zato pitam. Inace sa 601 BIOS-om mi Orleans 3000 radi 0/24 na 2.4 bez ikakvih problema, jedino sto nece preko 266 sa bilo kakvim setovanjima, a nesto mi se nece da stavim onaj 427 ili koji vec...
Rad je 0/24 od toga stalno se nesto skida sa lokalne mreze, surf, slusanje muzike, gledanje filmova ili igranje igara zasad nema nikakvih problema drajveri su sa cd-a koji su stigli uz plocu...

Hoce li neko biti dobar (ili dovoljno lud :D) da "pipajucom" metodom odredi temperaturu NB-a na klokovanom Biostar-u pod opterecenjem. Idealno bi bilo da je HTT 300+ i da je masina przena 3DMark-om bar 15 min pre toga.

Cisto odokativno da ocenim koliko ce se grejati GA-MA69G-S3H kad ga konacno budem uzeo, s obzirom da ima telo hladnjaka koje je bar duplo manje nego na Biostar-u.

Jel moze neko da mi kaze koji je maksimum 3600+ na ovoj ploci...

može li mi neko reći kako se aktivira tv izlaz na ovoj ploči:S: nikad nisam imao ati karticu pa mi nešto ne polazi za rukom.

nešto sam pronašao i pročito! ako je monitor prikopčan na d-sub onda tv-out ne radi jer su oba izlaza analogna. DVI nemam kao mogućnost a adapter sa DVI na d-sub nemože da radi:mad:
e sad malo mi bez veze da svaki put iskopčavam monitor da bi radio tv-out:p
ima li kakva mogućnost dali je neko probao da budu oba prikopčana i da se po potrebi prebacuje kao kod klasične grafičke kartice? bilo bi mi nekako logično da bude tako ali opet ko zna.

Jel moze neko da mi kaze koji je maksimum 3600+ na ovoj ploci...

Granica je oko 3Ghz,u zavisnosti koju memoriju imas,a i koliko sam CPU moze.Mada memorija uvek pravi probleme(odredjeni divider-i ne rade na visokim HTT frekv.)

Poslednja izmena:
Problem

E, ovako:
Nova ploča Biostar TA690G AM2, i nov procesor Athlon3800+ x2, i nova memorija 2x512 Transcend 800, i nova instalacija XP-a....
Instalirani su i svi drajveri sa pratećeg CD-a...Sve super radi...leti... čak se i klokuje dobro...
Ali, (uvek ima ALI koje sreću kvari) ne mogu nikako da namestim TV-aut. U divajs menadžeru uvek bez drajvera ostaje nekakav Video kontrolor...Kontam da zbog njega nemam signala na s-videu. Kada pokušam da eneblujem TV malo slika zaigra na primarnom monitoru, nešto cimne i TV ali nema rezultata.Pokušavao sam i BIOS da čačkam ali sve je bezuspešno.Može li uopšte da pušta sliku na D-SUB i TV istovremeno?

izgleda da ne može! ja sam postavio slično pitanje a probao sam kad se isključi D-sub konektor onda tv-out radi .dali postoji neko rešenje još uvek neznam.verovatno bi monitor sa DVI konekcijom rešio problem:D

Mislim da je to vec pomenuto - D-SUB i tvout su povezani i HDMI i DVI... tj moze se koristiti samo jedan od dva...

ljudi imam problem :S

do nedavno sam bio na xpu i sve je radilo odlicno, ali sam nabavio jos giga rama i presao na vistu 64bit sa kojom sa prezadovoljan osim sto me muci ovaj mali problem.

posle desetak minuta slusanja muzike u winampu zvuk pocinje da se prekida ili da krcka i nestane uopste, revizija drajvera je 1.70, te iste (samo za 32bit) sam koristio na xp i nije bilo takvih problema.

ima li neko resenje za ovo?

@focus
Da li si probao adapter DVI->D-SUB? Ako je tačno što Prodigy kaže trebao bi da radi TV-Out.

@focus
Da li si probao adapter DVI->D-SUB? Ako je tačno što Prodigy kaže trebao bi da radi TV-Out.

Probao sam sa dva razlicita adaptera DVI>D-Sub i ne radi. Tacnije, u tom slucaju uopste nema slike na monitoru. Problem koji smo imali (opisan u postu #77) je i dalje aktuelan :(

Uh!

Znači ništa od tv-auta... a to je bio jedan od razloga što sam je kupio...
Ništa idemo na oc...
Šta bi ste vi preporučili: 4x512MB ili 2x1GB?

ma da ništa od toga D-sub konektor mora fizički da se isključi da bi radio tv-out:p i ja sam se prvo ponado adapteru DVI na D-sub ali ništa od toga sve dok se ne ubaci neka grafička:type:
dotle poslužiće i ovako

Nazad
Vrh Dno