LowRadiation
Slavan
- Učlanjen(a)
- 02.06.2005
- Poena
- 319
najmanji ponudjeni napon za memoriju na ovoj ploci je 1.95 (mada, realno je verovatno nesto manji), moze samo vise od toga.
ima, ali po kineskim forumima. evo jednog linka gde je x2 3600 poteran na 330MHz x 9. 5 = 3135MHz!. trazis preko gugla, pa kada ti da link, kliknes na 'translate'. svasta su ljudi radili sa ovim plocama i zaista se odlicno klokuju.Dobar review te ploce ne postoji nigde na sajtu, ja ne znam kako ti ljudi klokuju ali koliko sam ja video niko nije uspeo da progura 220![]()
![]()
ima, ali po kineskim forumima. evo jednog linka gde je x2 3600 poteran na 330MHz x 9. 5 = 3135MHz!. trazis preko gugla, pa kada ti da link, kliknes na 'translate'. svasta su ljudi radili sa ovim plocama i zaista se odlicno klokuju.
Biostar
From Wikipedia, the free encyclopedia
Biostar is a Taiwanese company specializing in the manufacturing motherboards and video cards. Their parent company is Micro-Star International. Biostar caters to the entry-level and OEM markets, with many of their motherboards retailing at less than US$50.
a sta kazete na ovaj "otrov": Sapphire pure inovations HDMI PI-AM2RS690MHD (AMD 690G)
http://www.hardwarezone.com/articles/view.php?cid=6&id=2236
http://www.sapphiretech.com/se/products/products_overview.php?gpid=178&grp=6
Beli PCB, mesta za grafiku sa vecim hladnjakom, lep raspored na ploci... sve za 6000 din (pc berza). Jel neko uopste imao sapphire maticnu plocu?
stigla i u tnt
Interesantno, biostar690G je oko 6100din a biostar Tforce550 je oko 5800din, dakle zanemarljivo jeftiniji. Ako zanemarimo integrisanu grafiku koja pravi razliku, bilo bi interesantno videti performanse te dve ploce, tj cipseta, kao i uporediti njihove overklok mogucnosti pozeljno sa istim procesorom. :smoke:
Nisi rekao koliki je množitelj za HT, iako ATI obično podnosi dosta više od 1000mhz, ja bi ga ipak postavio na 4 ili čak 3 za početak. Zatim se možeš igrati voltažama ... ništa pretjerano ako računaš na neki sigurni/konzervativni overcolock. Dižeš voltažu memorije u malim inkrementima (obično 0.025) do npr. 1.95V. Ako se ponaša isto pokušaš to isto sa procesorm do npr. +0.05V od defolta.
stigla i u tnt
Dakle, interesuje me da li je neko od vas prikljucio TFT monitor 17" preko DVI izlaza?
Zasto pitam? Zato sto, kad je prikljucen monitor na DVI sve rezolucije preko 1024x768 su neupotrebljive (slika treperi). Kad se prikljuci preko VGA onda i 1280x1024 radi ok. Zamenjena je ploca i druga se isto ponasa. Flesovan bios (nekoliko raznih), probani drajveri sa sajta Biostara, sa cd-a i sa AMD/ATI sajta. Nista ne pomaze![]()
Dakle, interesuje me da li je neko od vas prikljucio TFT monitor 17" preko DVI izlaza?
Zasto pitam? Zato sto, kad je prikljucen monitor na DVI sve rezolucije preko 1024x768 su neupotrebljive (slika treperi). Kad se prikljuci preko VGA onda i 1280x1024 radi ok. Zamenjena je ploca i druga se isto ponasa. Flesovan bios (nekoliko raznih), probani drajveri sa sajta Biostara, sa cd-a i sa AMD/ATI sajta. Nista ne pomaze![]()
uzimam ovu plocu sledece nedelje, interesuje me dali ima problema sa montiranjem procesora sa box kulerom ako se zauzmu sva 4 memorijska slota.
takodje me zanima kako radi sa apacero memorije ddr2 800mhz 4x1gb ako je neko probao :d
kizo, sada sam pogledao kineski biostarov sajt, tamo kaze da je R69AM427.BST bios "Part of the solution is blinking LCD screen problems" (kakav prevod :d).
Probano sa oba biosa, zamenom memorije i isto se desava
Znaci slika pocne da treperi, onda nestane na sekund-dva, pa se opet pojavi sa treperenjem.
proveri osvezavanje.
a cekaj, zasto jednostavno ne prikljucis monitor (preko adaptera) na VGA prikljucak?
citao sam na jednom forumu od 25 strana bar 20 strana je bilo vezano za problem gasenja monitora tokom igranja, da li je neko od vas imao taj problem?
takodje nemogucnost instaliranja novijih drajvera od 7.3 jer jednostavno se zakuca.
koji bios koristite i koje drajvere?
ja koristim drajvere sa diska (mislim da su catalyst 7.2), 7.3 i 7.4 su neupotrebljivi jer nemaju podrsku za x1250 ili je nesto u njima zbrkano, pa x1250 prikazuje kao x1200 ali to nije sve, nece da radi kako treba pa se masina resetuje ili zakuca usred rada, kao sto i sam kazes.takodje nemogucnost instaliranja novijih drajvera od 7.3 jer jednostavno se zakuca.
koji bios koristite i koje drajvere?
ja koristim drajvere sa diska (mislim da su catalyst 7.2), 7.3 i 7.4 su neupotrebljivi jer nemaju podrsku za x1250 ili je nesto u njima zbrkano, pa x1250 prikazuje kao x1200 ali to nije sve, nece da radi kako treba pa se masina resetuje ili zakuca usred rada, kao sto i sam kazes.
dok ati/amd ne sredi svoje nove drajvere ja cu nastaviti da koristim ove sa diska koji rade apsolutno stabilno i ne prave bas nikakav problem, a i prilicno su novi. trenutno koristim 516 bios (najnoviji).
>> sad skidam catalyst 7.5 koji je izasao 31. maja, pa cu da probam sa njima.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari