Šta je novo?

Otkljucavanje preko imei-a (operater)

AmigaFAN

Cenjen
Učlanjen(a)
16.06.2013
Poena
195
Pozdrav svima, trazio sam temu o ovome i nisam nasao pa reko da otvorim, a i trebaju mi odgovori neki. Imam iphone 4 zakljucan na rusku mts mrezu, kazu mi u servisu da je nemoguce otkljucavanje dok se na internetu svi kunu u sajtove za otkljucavanje preko imei broja.
https://www.iphonefullunlock.com/en/iphone-unlock-russia-mts.html
https://www.officialiphoneunlock.co.uk/unlock-iphone/MTS-Russia/
Da li ovi servisi zaista rade ili ne? Na nekim cak vracaju i pare a na mnogo foruma i yt snimaka sam citao da rade normalno. Da li je moguce da ne moze da se otkljuca sa ruske mreze i zasto je to tako? (ako ne moze zaista)

Ja sam svoj iPhone 6 koji je bio pod ugovornom obavezom otkljucao preko https://www.officialiphoneunlock.co.uk.
Doduse, moj iPhone je bio zakljucan na ATT mrezu i trebalo im je 8 radnih dana da ga otkljucaju.

Kada sam citao review o njima video sam da su se neki zalili na njih ali se to odnosilo najvise na neke japanske mreze.

Ja imam pozitivna iskustva ali ti je rizik na dobavljacima koji rade za ove sajtove.

Pozz

Odlicno, barem da znam da radi ikako. Nema mi logike da nasi servisi uzimaju neke bolesne cifre za unlock kad oni verovatno preko tih sajtova rade sve

Ja sam svoj iPhone 6 koji je bio pod ugovornom obavezom otkljucao preko https://www.officialiphoneunlock.co.uk.
Doduse, moj iPhone je bio zakljucan na ATT mrezu i trebalo im je 8 radnih dana da ga otkljucaju.

Kada sam citao review o njima video sam da su se neki zalili na njih ali se to odnosilo najvise na neke japanske mreze.

Ja imam pozitivna iskustva ali ti je rizik na dobavljacima koji rade za ove sajtove.

Pozz
Ja koliko znam ovi su FAKE!
Imaju sliku PayPal ali ne možeš da platiš sa istim.
Ja sam platio karticom za Network Check i nisam dobio info danas.

Gde je najpouzdanije otkljucati iphone 6s model sa at&t mreze? Gde proveriti da li je telefon na black listi, mislim da moj nije, ali kako saznati?

Sent from my U3 using Tapatalk

Daj imei na pm pa cu ti proveriti da li je na BL.
Sto se unlock-a tice za at&t ako je clean, oko 5e, ako je na BL onda je 60e.

Imam ja slično pitanje a da ne otvaram novu temu, treba mi pomoć. Tetka mi je dala iPhone 4 da joj rešim otključavanje, zaključan je na švedsku "3" mrežu. E sad, koliko vidim, postoji zvanično otključavanje preko njihovog sajta https://www.tre.se/privat/kundservice/mobiler-bredband/las-upp-din-produkt/ , tu sam uneo IMEI i piše da može da se otključa, ali ta usluga košta 350 kruna (oko 37 evra) što je sasvim ok.

E sad, pre nego što to platim, vidim da je metoda otključavanja putem Unlock koda koji ti oni istog trenutka pošalju na mejl koji navedeš. Problem je što ja ne znam gde se posle taj Unlock kod uopšte unosi, jer kad ubacim našu karticu dolazim samo do ekrana koji kaže "The SIM card inserted in this iPhone does not appear to be supported.", i ne može dalje, isto piše i kad povežem telefon na iTunes. Da li ste otključavali ovako iPhone preko operatera gde ti oni ne otključavaju, već pošalju Unlock code i kako to posle otključati, ne bih da platim to a posle da ne znam kako da otključam :) Svaka pomoć je dobrodošla, hoću to što pre da rešim pošto stalno odlažem, telefon je kod mene već par nedelja, a obećao sam da ću joj to završiti.

Nema unosenja koda.nakacis iphone na itunes i gotovo,informacija o sim locku se nalazi na appleovom serveru

A na drugom forumu sam citao da su neki koji su otkljucani telefoni prosto ubacili drugu sim karticu i dobili onu "hello" poruku, svajp i eto te na home screen-u.
To i ovo sa itunes su jedina dva nacina i iskustva koja su meni poznata, nikakvi kodovi se nigde ne unose.

Upravo me to i buni, oni pišu o unlock kodu koji mi šalju, zato sam i pitao. Da li im je ovo generička strana za sve telefone možda, pa za iPhone ne pošalju ništa već ga samo otključaju?

Prilozi

• unlock.jpg
    unlock.jpg
    140.4 KB · Pregleda: 184
To im je generička strana, vjerovatno i zbog drugih brendova gdje je potreban kod. (Samsung, HTC...). Nakon unloka samo je potrebno nakačti na wifi ili preko iTunesa.

Postoje paid servisi ili free preko oovog portala ako je garancija istekla, sto i jeste cim je u pitanju i4.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Jel neko probao otkljucavanje iPhone 6s sa mts i telenor mreze?

Nije preporučljivo otključavanje sa mts-a i telenora, jer zna da se zakodira ponovo nakon restore, a pritom visoka cijena.

Mada preko wifi-a uredno prolazi update softvera, ali i to je pitanje vremena kada će se ponovo zakodirati.

U svakom slućaju najbolje je izbjegavati sa dekodiranjem iphona sa mts i telenor mreže, kada istekne ugovor zahtjevati da se dekodira i tad je najbolje rješenje za duge staze.

Poslednja izmena:
Nije mi jasno zar kada se telefon dekodira preko imei, se ne salje upit apple da stavi tvoj imei na belu listu???

Ovo jedino važi za mts i telenor mrežu, ovo vam iz iskustva govorim, dok sa drugim mrežama EU, USA nema nikakvih problema nakon dekodiranja, a što je ovaj slučaj sa našim mrežama ne znam tačno, ili će u dogledno vrijeme i taj problem riješiti.

Imam iPhone SE zaključan na MTS mrežu da li raditi otključavanje u nekom servisu ili ne i kako se kreću cene u Bg ako znate

Procitaj dva tri posta iznad i bice ti jasno sve u vezi otkljucavanja..

Ma pročitao ja to ali bez obzira moram ga otkljčati. Kakve su cene po servisima

Oko 120e dekodiranje sa mts i telenor mreze.

To za 80e je semi unlock, sto znaci da je 50/50 da ce se opet zakljucati.
E onda ni onih 120e ne pomazu vise. ;)

Nazad
Vrh Dno