Šta je novo?

Otkljucati Semprona 2600+ ?

gx-x je napisao(la):
na kojim to epoxima tacno ? jel ima veze uopste na kojim ili oce svi ? Imam epoxa ali nisam probao da menjam mnozilac na zakljucanim CPU. Drugar je imao jednog xp2200 na rda+ ali nije mogo da se menja mnozilac.

Na bratovoj masini 8rda+ i XP2200+ zakljucan nece da mrdne sa 13.5x.
Medjutim imao sam jednog durona 1300 Morgan jezgro, nikako nisam uspeo da ga otkljucam grafitom, 100x sam spajao L1 mostove ali prokletinja :wall: nije htela da se otkljuca sve sam to testirao na Abitu NF7, a ideja je bila da ga drzim na 200x7 u nekoj trecoj konfiguraciji.
Posto nisam imao uspeha odlucim da ga prodam, obrisem mostove i stavim ga kod brata u konfu jer mi je bilo cimanje da skidam stari Raptor kuler (ima onu jednostruku snalu koja se tesko skida) sa svog kompa ponovo, a kod brata je whisper rock koji je pesma demontirati. I dok sam cekao lika da dodje i kupi procesor, greskom sam stavio 14x100 umesto 13x100 u biosu. I na moje zaprepascenje sasvim normalno se podigao na tom mnoziocu usao u windows i radio!!!! Onda sam uzeo da cackam dalje i provalio da je na neparnim mnoziocima postovao kao 13x a na parnim kao 14x ali kad bih mnozioc spustio na 9x ili nize komp nije hteo da postuje. Cudno!!! :trust:

nije nista cudno, bilo je vec dosta price o tome. Procesori koji su otkljucani (athlon XP) na plocama sa "dvostepenim" kontrolerom za mnozioce (ne znam tacan naziv ove jedinice, neka me neko ispravi) idu do 12.5 ili od 13.5 na vise. E sad na plocama sa trostepenim kontrolerom npr. abit AN7, NF7 itd. vecina procesora (otkljucanih) oce da idu i gore i dole, nezavisno od modela (2000,2200,2400 itd.), ali nece uvek i nece bas svi. Drugar je imao xp2400 na epoxu rda+ i hteo je i na 10x i na 13.5x, ja sam probavao nekog xp2200 koji nije hteo ispod 13.5, a hteo je na sve vise mnozioce...

Nazad
Vrh Dno