Šta je novo?

OS X i problemi sa XCode

yooyo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
28.06.2005
Poena
730
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Zasto XCode ubija Mac dok kompajlira projekat? Slicna masina pod windowsom prekompajlira identican projekat za 2min, a XCode vise od sat vremena, a pri tome UI laguje 5-10 sec.

PC laptop c2d @ 2.4ghz, winxp 32bit
Mac Mini c2d @ 2.4ghz, OS X 10.6.8

Poslednja izmena:
Java ili C++? Kako kompajliras? IDE ili Terminal?

Poslednja izmena od urednika:
C++, XCODE 3.2.

Mislim da je problem do XCode-a, secam se da je imao ozbiljnih problema sa resources management-om.

Meni xcode zauzme 50% CPU (dual core) posle pola sata "nediranja" (stoji upaljen u pozadini...)

I to je kao normalno? Ne mogu da verujem da je XCode u stanju da UI celog OS-a smori do neupotrebljivosti. ***.. pa kako ljudi uopste rade u XCodeu?

Yooyo, to sam napisao kako bih cuo od ostalih da li im se to isto desva ili nesto nije u redu sa mojom instalacijom.

Sto se tice linka koji si ostavio i komentara: "gore od ddl hella" - pa sta si ocekivao??

Da je steve ostao u appleu ovo se nikada ne bi desilo! Ovaj kupus od spoja dve tehnologije se tek danas, nakon 15 godina, cisti polako.

Poslednja izmena:
Taj kupus je i nastao za vreme Steve. Ajde sto kompajler pozdere CPU, ali zasto to ima efekta na UI? U drugim temama potenciras kako Android nema smooth scroll, a ovde ti ceo komp zakuca do neupotrebljivosti dok kompajlira cpp projekat. Mozes samo da odes na kafu ili odblejis par sati pa se vratis da pogledas rezultat. A kad ne kompajlira, laguje dok kucas tekst.
Nije valjda OSX pisan u XCodeu?

Taj kupus je i nastao za vreme Steve. Ajde sto kompajler pozdere CPU, ali zasto to ima efekta na UI? U drugim temama potenciras kako Android nema smooth scroll, a ovde ti ceo komp zakuca do neupotrebljivosti dok kompajlira cpp projekat. Mozes samo da odes na kafu ili odblejis par sati pa se vratis da pogledas rezultat. A kad ne kompajlira, laguje dok kucas tekst.
Nije valjda OSX pisan u XCodeu?

Kako je taj kupus nastao u vreme Stevea?? Da je steve ostao ceo Mac OS bi jos sredinom 80tih krenuo u NeXT/Mac OS X pravcu; u tom slucaju ne bi ni bilo mesta sa jedan Windows 95 ili NT.

sto se zakucavanja tice ponovicu: ne znam zbog cega se to desava i izgleda da je do moje instalacije jer se to nikome drugome ne desava.
meni inace ne laguje dok kucam tekst u xcodeu.

Vrv sporo kucas. Osx je nastao za vreme Steve, zar ne? Obj-c je fugly. Postoje mnogo bolja resenja za programiranje UI.

Vrv sporo kucas. Osx je nastao za vreme Steve, zar ne? Obj-c je fugly. Postoje mnogo bolja resenja za programiranje UI.

Ako je GUI forsiran od strane sistema kao kod iOS-a onda je vrlo logicno sto imas takvih problema sa seckanjem interfejsa tj. njegovom totalnom neupotrebljivoscu.

ObjC je katastrofa, od svih jezika koje sam imao prilike da koristim on je ubedljivo bio najgori.

zasto je najgori i kakve ima veze programski jezik sa UI?

zar ne koristis sistemske pozive za UI?

10x devil!

@kovac:
Na OSX-u ne mozes napraviti UI app da nema obj-c. Bukvalno sve sto ima veze sa UI se programira u Obj-C. Ako bi razvio viseslojnu app, mozes opusteno da neUI deo razvijas u C++ ali kada treba prikazati podatke iz donjeg sloja, potreban je Obj-C.

Vrh Dno