Šta je novo?

Orion Telekom

To ti mislis na WiFi internet ?
Meni su uvek dolazili po dogovoru. Imam optiku u bloku 64 i 37 i vrlo sam zadovoljan.
Tako je, ne radi mi internet ni preko lan kabla, ni preko WiFi. Lampica na ruteru za internet se ugasila. Sve smo pokušali, restart i reset rutera, vadjenje i vracanje optičkog kabla, prosto ne radi. Usluga je nestala 25.12. kada je pao onaj veći sneg. Danas je 21. dan otkad sam prijavio kvar. Čovek može da razume praznike i sve, ali 3 nedelje je mnogo :)

To je za raskid ugovora. Nije mi jasno kako kvar ne može da se otkloni u roku od tri nedelje.

Kod mene je isto bilo snega, ledenih dana, vetra, ali je net radio odlično.

Od juče od 15h nemam net. Svi ostali u gradu imaju. Prijavio sam kvar sinoć oko 17h, još nikog nigde... Malopre opet zvao korisničku, kažu rok je od 24-48 sati da kolege izađu na teren. Znači ništa do ponedeljka...

Meni kad su presekli vlakno zadnji put u nedelju je ekipa dosla da sanira to....

Imam li pravo da im trazim da mi ne naplate dva dana? 😁 Nije mi za 200 ili 300 dinara, nego iz inata što su đubrad!

EDIT: Ustvari, možda bude i više od dva dana, ko zna kad će da nameste.

Ma... Na sajtu stoji broj telefona poslovnice u mom gradu. Pozvao sam danas lepo da pitam postoji li mogućnost da danas dođu, a gedža s one strane kaže: "Mi danas ne radimo, zovi Beograd, njima sve plaćaš" i spusti slušalicu. Koju drugu etiketu da upotrebim?

Zvao sam danas ponovo, kaže poslaćemo urgenciju. Ja pitao zašto je odmah niste poslali, kaže mora da prođe 48 sati... Posle pola sata došao internet. Kući niko nije dolazio.

Pozdrav svima

Zna li neko kako u Orion App za WebOs(LgTv), namestiti maksimalan kvalitet slike? U opcijama app, ima ta opcija, ali kada kliknem na visok kvalitet, restartuje se i opet je najniži kvalitet slike?

Nikako, to je bag. Radi na visokom kvalitetu samo na glavnom profilu kreiranom uz Laki box, ne i na onim dodatno kreiranin. Pisao sam na podrsci na google play u vezi toga, dobio mejl zahvaljuju se što sam ukazao na taj problem i to je to.

Nikako, to je bag. Radi na visokom kvalitetu samo na glavnom profilu kreiranom uz Laki box, ne i na onim dodatno kreiranin. Pisao sam na podrsci na google play u vezi toga, dobio mejl zahvaljuju se što sam ukazao na taj problem i to je to.
Isto tako samo na glavnim profilu ima XXX kanala a na ostalo nema.

Mali update što se tiče moje objave. Evo već 28 dana sam bez usluge. Terenska sluzba se prvi put pojavila u sredu/četvrtak prošle nedelje, posle 3 nedelje čekanja nakon prijavljenog prekida. Omogućen im je pristup stanu i ruteru, međutim nisu mogli da se popnu na krov kuće da poprave to vlakno, jer komšinica iz potkrovlja nije bila tu da ih pusti sa njene terase da izadju na krov.. Valjda im merdevine nisu dovoljno dugačke.. 🥲 Obećali su mi sledeću posetu sada za ovaj vikend, što se nažalost nije desilo.🙂 Šta reći više, ja ne znam.

Mali update što se tiče moje objave. Evo već 28 dana sam bez usluge. Terenska sluzba se prvi put pojavila u sredu/četvrtak prošle nedelje, posle 3 nedelje čekanja nakon prijavljenog prekida. Omogućen im je pristup stanu i ruteru, međutim nisu mogli da se popnu na krov kuće da poprave to vlakno, jer komšinica iz potkrovlja nije bila tu da ih pusti sa njene terase da izadju na krov.. Valjda im merdevine nisu dovoljno dugačke.. 🥲 Obećali su mi sledeću posetu sada za ovaj vikend, što se nažalost nije desilo.🙂 Šta reći više, ja ne znam.
Pa ovo je jezivo! Ne samo da imaš pravo na umanjenje računa već i na raskid ugovora.

Juče sam se oterasio coax Supernove, još ruter da im vratim. Momci koji su bili monteri za Orion super odradili posao, bez greške. Evo speed testa preko wifi na 5ghz, na udaljenosti od 2m od rutera.

Prilozi

• 20250123_171447.jpg
    20250123_171447.jpg
    57.7 KB · Pregleda: 41
  • Screenshot_20250118_131346_Chrome.jpg
    Screenshot_20250118_131346_Chrome.jpg
    43.6 KB · Pregleda: 42
Samo da prijavim da mi je kvar saniran nakon 30 dana čekanja, internet ponovo radi. 🙃 Momci koji su došli da poprave su bili vrlo profesionalni i odradili su sjajan posao. Sada gledam nekako da izvučem da mi daju gratis srazmerno broju dana koliko sam bio bez usluge, jer bi to jedino bilo fer od njih.. Ugovornu obavezu nisam ni imao, u pitanju je njihova Pripejd optika. Tako da je opet vredelo sačekati nego uzimati skuplje alternative..

Upravo sam uzeo orion internet 4.5/1 gbps. Doneli su mi TP-Link XC220-G3V AC1200 ruter koji koliko vidim ima samo gigabitne portove i nema wifi 6. Da li sam trebao da dobijem neki drugi ruter ili je to to?

Upravo sam uzeo orion internet 4.5/1 gbps. Doneli su mi TP-Link XC220-G3V AC1200 ruter koji koliko vidim ima samo gigabitne portove i nema wifi 6. Da li sam trebao da dobijem neki drugi ruter ili je to to?
Nećeš primetiti mnogo razlika ukoliko nisi zahtevan korisnik, većini sada dele te rutere (iz priče sa komšijama), kako ti zapadne, ako ti nemaš puno uređaja na wifi i da su ti potrebne manje latencije na većim razdaljinama itd. Možeš tražiti ako želiš...Po mom mišljenju bolje je dokupiti neki kvalitetniji AP.

Poslednja izmena:
Nećeš primetiti mnogo razlika ukoliko nisi zahtevan korisnik, većini sada dele te rutere (iz priče sa komšijama), kako ti zapadne, ako ti nemaš puno uređaja na wifi i da su ti potrebne manje latencije na većim razdaljinama itd. Možeš tražiti ako želiš...Po mom mišljenju bolje je dokupiti neki kvalitetniji AP.
Wifi 6 mi nije toliko bitan. Vise me interesuje da li imaju nesto bolje od gigabitnog porta

Sabiraj 1 po 1 😂 Kao da je bitno kad shape-uju download van Srbije svima na 200-300 Mbps po konekciji 😂😂😂

Nazad
Vrh Dno