Šta je novo?

Orion Telekom

Diskusija a ništa = ?
Ako dignu ponovo cenu biće prilike da nešto menjamo. A s obzirom da je već najavljeno novo poskupljenje za biznis pakete (koji su poskupeli u oktobru/novembru)...

Početkom decembra sam na par dana razmišljao da moožda prelazim na postpaid zbog 24x 50%, a tad je već bilo plaćeno do januara.

Evo instalirao sam tv aplikaciju oriona na smart tv -LG. Nije potrebno da se plati da bi se isprobalo, probni period 7 dana. Taman dovoljno da se istestira.
Imam jedno pitanje:
Kad premotavam prošle emisije na većini kanala mi bude format 4:3 i dosta lošiji kvalitet slike. Uživonprogram je normalan. U podešavanjima je namešten najviši kvalitet slike, tv povezan kablom na ruter, veza 200mb/s, znači nije do interneta.
Napominjem da se to ne dešava na svim kanalima, npr. rts1 normalno premotava, b92 bude 4:3 i lošiji kvalitet slike.
Da li je tako i vama

Izgleda da je neki bug kod webos aplikacije. Na philipsu koji ima android tv radi normalno i nema promene formata i kvaliteta kod premotavanja

Cini mi se da sada vise kanala moze da se premotava u ful kvalitetu nego ranije, koliko se secam sve je bilo u 4:3 formatu

Ljudu imam jedno više tehničko pitanje. Zgrada pored moje sa kojom se lepi ima orion optički internet. Potpisali smo saglasnost orionu da se uvede i kod nas gde je investitor prilikom izgradnje potpisao ugovor sa sbb kompanijom. Uzeo bih orion jer nude samo internet. Akviziter mi kaže da će vlakno da vuku iz te zgrade pored i sprovedu kroz hodnik zgrade u kutijama. Laičko pitanje, da li takav pristup povezivanja može da utiče na kvalitet i u našoj zgradi ili nema veze? Koliko imam informaciju tamo odlično funkcioniše.

Ljudu imam jedno više tehničko pitanje. Zgrada pored moje sa kojom se lepi ima orion optički internet. Potpisali smo saglasnost orionu da se uvede i kod nas gde je investitor prilikom izgradnje potpisao ugovor sa sbb kompanijom. Uzeo bih orion jer nude samo internet. Akviziter mi kaže da će vlakno da vuku iz te zgrade pored i sprovedu kroz hodnik zgrade u kutijama. Laičko pitanje, da li takav pristup povezivanja može da utiče na kvalitet i u našoj zgradi ili nema veze? Koliko imam informaciju tamo odlično funkcioniše.
Sbb se gura gde god moze, ali bolji je net kod oriona. Nece imati uticaja odakle ti dolazi opticki kabl, on ima kapacitete za ogroman broj linija i signal moze bez pada brzine da dostigne i 7-8 km. Pred novu godinu su nudili jako povoljne pakete sa tv, ako ih jos ima isplati se uzeti. Jedino ne zaboravi da trazis da ti daju ruter wifi6.

Ima li ovde nekog iz Oriona, treba da nam uvedu u zgradu internet, ali evo već nedelju dana odlažu, a meni nešto baš hitno, jer sam u međuvremenu otkazao dosadašnjeg provajdera.... Pa da malo pguramo, ako može ;) Naravno na PM da ne gušimo ostale ...ali bi mi baš značila neka urgencija ;)

Ima li ovde nekog iz Oriona, treba da nam uvedu u zgradu internet, ali evo već nedelju dana odlažu, a meni nešto baš hitno, jer sam u međuvremenu otkazao dosadašnjeg provajdera.... Pa da malo pguramo, ako može ;) Naravno na PM da ne gušimo ostale ...ali bi mi baš značila neka urgencija ;)
auu tu kad krene odlaganje pa kad dodju zaboravice nesto tipa merdevine, pa ce otici po njih pa ce da ih uhvati mrak pa ce reci da ce sutra da nastave...
dok ne proradi net tu su najtanji sa podrskom, strpi se posle ce vec da sljaka kad nameste jednom :)

Čitam par strana unazad, 20.000 din priključna taksa za ulazak u Orion... Da li to i dalje važi ili je nekad bilo? Meni ništa o tome nisu rekli, a zainteresovan sam da uvedem.

Ne, to se "plaća" ako raskidaš ugovornu obavezu pre vremena.

Aha, jasno. Rekoh sad će i to da mi natovare :D Još jedno pitanje. Imao sam kod telekoma iptv sa dva stb-a... Znam da je stb morao da se uključi u port 2 ili 3 u ruteru da bi dobio ip adresu. Da li orionov stb isto tako radi ili na nešto drugačiji način u odnosu na vdsl?

U primeru ugovora sa sajta (možda je stari, nisam siguran), stoji
Naknada za uspostavu (priključenje) usluge iznosi ___________ dinara. Korisnik se obavezuje da ovu naknadu plati jednokratno u 3 rate u 6 rata Korisnik je oslobođen naknade pod uslovom minimalnog trajanja pretplatničkog ugovora, kao i u slučaju obnove pretplatničkog ugovora nakon isteka minimalnog trajanja za usluge na istim tehnologijama. Korisnik se ne oslobađa obaveze plaćanja ove naknade u slučaju da podnese zahtev za raskid ovog ugovora u roku od 14 dana od dana njegovog zaključenja, odnosno uspostave (priključenja) usluge.

Dakle, kad istekne ugovor nemate obavezu da platite tih 20k dinara. Ja bar tako razumem, možda grešim.

U primeru ugovora sa sajta (možda je stari, nisam siguran), stoji
Naknada za uspostavu (priključenje) usluge iznosi ___________ dinara. Korisnik se obavezuje da ovu naknadu plati jednokratno u 3 rate u 6 rata Korisnik je oslobođen naknade pod uslovom minimalnog trajanja pretplatničkog ugovora, kao i u slučaju obnove pretplatničkog ugovora nakon isteka minimalnog trajanja za usluge na istim tehnologijama. Korisnik se ne oslobađa obaveze plaćanja ove naknade u slučaju da podnese zahtev za raskid ovog ugovora u roku od 14 dana od dana njegovog zaključenja, odnosno uspostave (priključenja) usluge.

Dakle, kad istekne ugovor nemate obavezu da platite tih 20k dinara. Ja bar tako razumem, možda grešim.
Tako je samo ako pre isteka ugovora prekines

Danas došli, namestili :) Sad za sad izgleda bajno, a kako će biti dalje videćemo. U ugovoru nigde ne piše password za moj orion portal, kako da ga nađem?

Danas došli, namestili :) Sad za sad izgleda bajno, a kako će biti dalje videćemo. U ugovoru nigde ne piše password za moj orion portal, kako da ga nađem?
Zovi podrsku to ce ti sve preko telefona srediti

Pozdrav drugari.
Trenutno sam imam exenet, supernova do avgusta ili septembra. Paket exe par 100/40 ja msm i tv za 2400. Nude mi iz Oriona paket Dual TV plus po 50% nižoj ceni na 24 meseca s tim što ću do kraja mog ugovora kod Exenet da mi daju za džabe a posle na 24 meseca 50% manje. Vidim da ima mnogo čuda za TV, razni programi, vraćanje unazad i tako to. Internet 2500/500Mbs što je 25 puta brže od mog paketa na papiru, koliko je to u realnim uslovima, da li je stvarno tako? I tv i net nam je sada okej, ne žalimo se pa razmišljamo da li da prelazimo. Šta imate vi na to da kažete, ako mogu da čujem mišljenja?
Koliko su dobri, da li ima problema sa tv-om i net-om? I ako moze tačan naziv tog wifi6 rutera da zahtevam od agenta?

Poslednja izmena:
Orion daje rutere koji imaju 1Gbps porove i ac wireless (teško daju wifi 6).

Na kablu na jednom računaru ćeš imati oko 940/500Mbps, na wifi-ju pored rutera oko 600/500Mbps.

Ako povežeš 2 računara na 2 LAN porta na ruteru, moći ćeš da povučeš 1880Mbps i upload naravno 500.
Ako povežeš 3 računara na 3 porta na ruteru tek onda ćeš moći da iskoristiš 2500/500Mbps.

Kakvi su po pitanju CGNAT-a ne znam (mada si sad na SN - Exe verovatno na CGNAT-u).

Što se tiče televizije, nek neko drugi napiše, suština je da nemaju DVB-C, ne ide ništa u TV direktno, koristi se njihov STB koji preko interneta dovlači TV, ili aplikacija za smart tv...

Pozdrav drugari.
Trenutno sam imam exenet, supernova do avgusta ili septembra. Paket exe par 100/40 ja msm i tv za 2400. Nude mi iz Oriona paket Dual TV plus po 50% nižoj ceni na 24 meseca s tim što ću do kraja mog ugovora kod Exenet da mi daju za džabe a posle na 24 meseca 50% manje. Vidim da ima mnogo čuda za TV, razni programi, vraćanje unazad i tako to. Internet 2500/500Mbs što je 25 puta brže od mog paketa na papiru, koliko je to u realnim uslovima, da li je stvarno tako? I tv i net nam je sada okej, ne žalimo se pa razmišljamo da li da prelazimo. Šta imate vi na to da kažete, ako mogu da čujem mišljenja?
Koliko su dobri, da li ima problema sa tv-om i net-om? I ako moze tačan naziv tog wifi6 rutera da zahtevam od agenta?
nema sta dobra ponuda jos ti daju dzabe do isteka ugovora

brzne su te koje pisu zaista ces imati 2500mbita, stim da je to ukupna brzina na sva 4 porta na ruteru,
a na jednom izlazu je maksimalno 1000mita, ili ti u prevoud ima ces 1000 download , stim da ako koristis vise racunara u kuci paralelno ces moci na tri da imas tu brzinu, ono sto ti to vise znaci je upload koji je krajnje korisno da ti bude cak 500 mbita tako ce ce ti upload leteti

Evo instalirao sam tv aplikaciju oriona na smart tv -LG. Nije potrebno da se plati da bi se isprobalo, probni period 7 dana. Taman dovoljno da se istestira.
Imam jedno pitanje:
Kad premotavam prošle emisije na većini kanala mi bude format 4:3 i dosta lošiji kvalitet slike. Uživonprogram je normalan. U podešavanjima je namešten najviši kvalitet slike, tv povezan kablom na ruter, veza 200mb/s, znači nije do interneta.
Napominjem da se to ne dešava na svim kanalima, npr. rts1 normalno premotava, b92 bude 4:3 i lošiji kvalitet slike.
Da li je tako i vama
Na daljinskom od tv-a ideš na podešavanja - sva podešavanja - slika - odnos stranica slike i sa original prebaci na 16:9 ili obrnuto, na original. Da, prilikom gledanja emisija unazad na nekik kanalima je slabiji kvalitet slike i zvuka. Radio stanice imaju takođe dosta loš kvalitet zvuka.

Ista stvar i kod mene. Prvi dan korišćenja. Koliko se ovo često dešava?

@taranezy Ja imam baš FTTH. I trenutno ima optički signal od mog ONT-a do njihovog OLT-a. Problem je dalje negde prema Zemunu, verovatno.

@taranezy Ja imam baš FTTH. I trenutno ima optički signal od mog ONT-a do njihovog OLT-a. Problem je dalje negde prema Zemunu, verovatno.
valjda ce ti brzo doci, zna par puta godisnje ali jako kratko tako da nestane , sem u ovih 7 godina na nbgd kada mi je par puta bio bas prekid u kablu

Pa sad, zavisi šta je tvoja definicija pojma "brzo". Za mene smo odavno prešišali kategorije i "brzo" i "prihvatljivo trajanje prekida" s obzirom da evo već 90-ak minuta ne radi.
Brzo je kad proradi sve za 5, 10, 15 min...

Nazad
Vrh Dno