Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za Orion TV aplikaciju)

Meni i dalje ne, bukvalno nema wifi signala a na kabl kad povezem nista se ne desava. Resetovan vise puta
Probaj pon serial kao wifi password.Resetovali su odredjene rutere od strane podrske na fabricko.Zvao sam zbog jedne lokacije gde se vodi prepaid optika na moje ime pa su mi ovo rekli.

Da ste ranije došli na ovu temu da se informišete na vreme znali bi da:

1.Prilikom selidbe ne morate da plaćate izlaz na teren
2.Ne morate da potpisujete nov ugovor od 2g
3.Ne postoji otkazni rok od 30 dana ukoliko ugovor nije na određeno
4.Procedura raskida ugovora se završava za max 8 dana
5.Uvek treba da pročitate šta potpisujete a i da budete upoznati sa zakonom o zaštiti potrošača, svojim pravima i obavezama kao potrošača.

Neće ni sudija da Vam deklamuje krivični zakonik ali ako ga prekršite, lako dobijete poziv na sud.

Još uvek nije kasno da se informišete o svojim pravima - dosta informacija imate u ovoj temi.
Srećna borba!
Pa lepo,hvala na divnim informacijama. Samo ne znam cemu sluzi njim korisnicki servis lad ne znaju nista tamo "nisu dizni nista da znaju" ma daaaj bre. Ako si posadjen na tu poziciju izvoli i onda radi svoj posao kako treba,a ne da mi dize ramena jer ne zna nista. Znam da je najteze raditi sa ljudima,bas zato i nije svako za taj posao. Ako se drze nekog "zakona" onda nek ga SVI ZAPOSLENI nauce i nek ga postuju,a ne svaka druga osoba da mi.govori drugu stvar. To je cista neozbiljnost,nesto sto moze samo da se zove firma. Orion ozbiljno poslovanje nije videlo,samo vuce ljude za nos. A i postoji salter gde se peilikom sklapanja ugovora sve objasni,a ne da ja moram da trosim svoje dragoceno vreme da sedim po sat vremena na telefonu slusajuci glupe reklame,da ne pricam sto moram da se provozam 70km do NS-a da bih popricala sa nekim ko je isto ima "nabildovana ramena" .....
Samo cu reci da nemam reci i da nece biti na dobrom glasu u mojoj okolini. Svako dobro

Da znam da cu se mozda seliti, ne bih potpisivao ugovor na dve godine. SBB i mts bi to naplatili do kraja UO.

Imam Orion optiku 1000/200 i Huawei modem/ruter, u zadnje vreme počeo da mi se random i naizmenično gubi signal na 2.4 ili 5GHz. Da li je ostvarivo da se zameni modem za neki bolji ili je nemoguća misija?

Ostvarivo je al mozes dobiti i gori, wifi6 ruteri su bolji ali tesko ga je izmoliti. Ako ti je brzina na kablu ok, onda bolje i da ne menjas nego da pokusas sa nekim extenderom ili AP. Eventualno mozes pokusati da setujes ruter da se restartuje jednom nedeljno.

Hvala Zuel, na kablu je sve ok. I meni je palo na pamet da je možda najlakše rešenje da stavim svoj AP.

Kod mene je sa takvog rutera dobar signal do oko 5m, preko toga se desavaju prekidi, pa sam postavio extender na 4-5m od rutera i sada ne prekida. Ako ti se desava isto, da wifi cesto prekida i blizu rutera, onda AP.

Imam Orion optiku 1000/200 i Huawei modem/ruter, u zadnje vreme počeo da mi se random i naizmenično gubi signal na 2.4 ili 5GHz. Da li je ostvarivo da se zameni modem za neki bolji ili je nemoguća misija?
Ako su te pogodila sva ova poskupljenja koja su bila, možeš da ih pozoveš i kreneš da pregovaraš za WiFi6 ruter sa izjavom da nisi zadovoljan povećanjem cene.

Ma trebao mi još jedan slot za app da se trampim za eon app, pa sam već iskoristio kartu poskupljenje.

Da li neko koristi Orion TV postpaid uz SBB internet i kakvi su utisci?Jel vredi uzimati jer sada je upola cene na dve godine i da li Arena sport kanali rade normalno i kada su neke veće utakmice u pitanju?

Da li neko koristi Orion TV postpaid uz SBB internet i kakvi su utisci?Jel vredi uzimati jer sada je upola cene na dve godine i da li Arena sport kanali rade normalno i kada su neke veće utakmice u pitanju?
Ја користим од пре месец дана, за сад све ок. Нема проблема.

Razmišljam da pređem na Orion, trenutno sam na MTS optici. Pročitah poslednjih 15-ak stranica ove teme ali ne nađoh odgovor na pitanje koje me muči.
Kakva je televizija na Orionu? Kakav je STB, kakva je aplikacija i STB-u i na prenosnim uređajima? Da li dobro radi? Kako to izgleda u odnosu na Iris ili EON?
Tv mi je jako važna stavka, tako da se ne bih zarobio na 24 meseca ako je bagovita, sporo radi ili nešto slično. Razmišljao sam i o Yetelu ali kad sam na ovom forumu pročitao iskustva korisnika o tv aplikaciji odustao sam.
Hvala na odgovorima i izvinjavam se ako je o ovome bilo reči ali ja sam pročitao 15-ak strana i nisam našao da se pominje tv i ovo što mene interesuje, a tema ima preko 350 strana

@mlax37 Pošto ti je TV usluga jako bitna stavka upitno je koliko je pametno verovati na reč random ljudima sa interneta... a pametniji potez bi bio da žrtvuješ 1000 din za mesec dana prepaid paketa OrionTV prepaid usluge:

Instaliraš na neki svoj SmartTV ili box uređaj i lepo lično testiraš mesec dana i odlučuješ šta dalje. Ništa specijalno drugačije ne donosi ni posle kad bi dobio Laki STB od Oriona za postpaid ugovor.

Subjektivan utisak po pitanju same ponude TV kanala (naročito u start paketu) koju imaju u ponudi je da je Orion ima ubedljivo najlošiji ponudu. 90% Start paketa se svodi na lokalno đubre, nacionalne i XYZ Pink kanala. Nemaju čak ni Eurosport kanale u ponudi.

Pa i ti si random. Kako mislis za 1000 dinara, kad za pripejd treba da kupi tv box ?

Da li bese neko ima kontakt (pod)prodavca orion paketa ili vec kako se to zove? Za dobijanje jos bolje ponude, ako je to moguce. Znam da je bilo pre 2 godine ali sam taj broj izgubio..
Moze i da se javi ako se time neko odavde bavi - jos bolje :)

Drugo,dakle od rutera ako je moguce traziti WiFi6 ruter ?

TRece, LAKI STB su svi isti? Jer ovi koje sada imam prakticno ne mogu da rade na WiFi.. mora u njih kabl da dodje inace secka slika na TV... Da li su i dalje takvi uredjaji svi? Da proforme moze da radi bez kabla ali realno ne? Svakako rade dobro kao wifi ruteri, tu nemam zamerke - kad se na njih kacis laptopom ili mobilnim...

ps. dobio sam ponudu preko Oriona nezvanicnu 6 meseci po dinar i 24 meseca 50 posto popusta. Laki STB imaju nov ali ni ovaj ne moze lepo da radi bez lan kabla :)

I najveca brzina na kablu gpon light je 600 a ne 2500 ali boze moj :)
ps. Ako nekome treba kontakt koji sam dobio javite da prosledim. REalno sam dobio 6 meseci dodatno za po dinar sto nije lose :)

Poslednja izmena:
@Zuel Naravno da me mora / ne treba da kupi box da bi testirao / koristio prepaid TV uslugu.

Hvala na odgovorima. Uradiću tako, žrtvovaću 1000 din jedan mesec i instalirati na smart tv da vidim kako radi. Bitno mi je da taj prepaid tv može da radi preko bilo kog neta. Da li zaista radi preko bilo kog neta? Da ne bude kao Iris ili Eon koji rade samo preko njihovog interneta

Radi preko bilo kod neta u Srbiji.
Pre uplate baci pogled na koje kanale sadrži taj najjeftiniji paket... ne znam šta obično gledaš ali sportskih tu manje-više nema.

I naravno pre uplate paketa proveri da imaš OrionTV app dostupan na app store tvog SmartTV-a.

Kakva je televizija na Orionu? Kakav je STB, kakva je aplikacija i STB-u i na prenosnim uređajima? Da li dobro radi? Kako to izgleda u odnosu na Iris ili EON?

@Zuel Ja ovo citirano ne tumačim na način koji si ti. (i naravno samim tim tvoje smatram za promašeno 😁)

Meni to izgleda da je primarno pitanje kakva je aplikacija / interfejs i iskustvo na OrionTV u poređenju sa Iris i Eon, a kakav je STB pitanje da je u smislu "jel krš, da li zakucava, da li mogu dodatne aplikacije da se instaliraju?" Dakle da je akcenat na samoj "platformi" i broju "slotova" po ugovoru i da li se gube kao SBB sa limitiranjem broja SmartTV aplikacija i slično.

Ja sam ponudio najpoželjnije (za one koji nemaju od koga sa pozajme "slot" pa za dž da testiraju aplikaciju i stabilost) rešenje da se iskusi aplikacija ( to je ono glava stvar u korišćenju TV usluge) bez da mora na neviđeno da za uzme UO 24 mesaca.
Dakle, suština mog komentare je bila da skrenem pažnju na činjenicu da postoji prepaid TV usluga što kontam da gomila ljudi ne zna. Naročito oni kojima Orion ponuda iskoči na radaru sad zbog 50% x 24.

Poslednja izmena:
Pa dobro, ne treba da se pravdas, ja sam te razumeo. Imam oba stb, eon sam uzeo iz razloga sto ima mnogo vise dokumentarnih programa u odnosu na orion koji ima vise ruskih i manje full hd.

Hvala na odgovorima. Uradiću tako, žrtvovaću 1000 din jedan mesec i instalirati na smart tv da vidim kako radi. Bitno mi je da taj prepaid tv može da radi preko bilo kog neta. Da li zaista radi preko bilo kog neta? Da ne bude kao Iris ili Eon koji rade samo preko njihovog interneta
Mozda imas i besplatno prvih mesec dana. Kad sam kupio novi samsung tv, orionova aplikacija je vec bila instalirana i kad sam uneo svoje podatke, svi kanali su mi bili dostupni mesec dana i po isteku mi je pisalo da mogu da doplatim na broj korisnika koji mi je dodeljen. Ta aplikacija se razlikuje od one na google play, pa je potrazi u repozitorijumu koji vec imas u tv. Prepaid radi na svim mrezama.

Što se tiče Orionovog STB-a, ja nemam dobra iskustva, a jedva da i gledam televiziju uopšte. Naprosto, bagovit je. Na primer, kad mu namestiš da na dugme na daljinskom ide u stand-by umesto da se skroz ugasi (što je zgodna opcija, jer mu inače treba neko vreme da se digne), onda on posle nekoliko dana odluči da se ne odaziva više na daljinski i mora da se skine sa napajanja da bi se povratio. Ili, recimo, namestim ga na 1080p60, a on to neće da zapamti posle restarta, nego vrati na 1080p50 svaki put. I tako dalje...

Uglavnom, više ga i ne koristim uopšte, raskačio sam ga, nego samo koristim Orion aplikaciju na Mi Sticku.

Nego? Imam ih dva, na dva različita televizora. Isti problemi bili su na oba.

@Zuel Prepaid net? Nije promenjeno, na "prodavnica" kad idem na plaćanje stoji stara cifra 1800 din... nisam platio platio sad pošto već imam plaćeno unapred do marta.

ja placam u njihovoj poslovnici jer mi je blizu, a secam se da si prosle godine napisao da si platio do januara (kao i ja), pa zato pitam. Tolika diskusija, a od svega nista.

Nazad
Vrh Dno