Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za Orion TV aplikaciju)

Takodje. Račun mi je sad rasčlanjen na protok + podrška, ali je konačan iznos ne promenjen!
p.s. čak su mi vratili više naplaćeno iz prošlog meseca 😁

Upravo sam uplatio preko Moj Orion aplikacije. Račun mi je isti iznos, ali je sada izdvojena posebna stavka održavanje 350 dinara a iznos za optiku je kao umanjen da bi se uklopilo. Međutim, ono što me iznenadilo (a plaćam Intezinom viza karticom), je to što mi je, čim sam uneo broj kartice, odmah skinut novac sa računa a ranije mi je uvek tražilo da unesem kod koji mi je stizao sms -om. Možda to ima veze sa bankom, ne znam.

Imam Orion wireless Internet + TV na 3 STB uređaja (3 televizora).
Dobio sam poruku pre par dana da je moguće de se priključi i četvrti STB priključak (poruku na STB uređaju, koju sad ne mogu da pronađem).

Da li neko ima slična iskustva?
Da li je moguce da se prikljuce 4 uredjaja

Moguce je...Jedino ogranicenje je protok tvog paketa, pa bi u ovom slucaju neki minimalni za 4 STB i surf bio 30...

Kakvo je to povećanje brzine od 30 na 50mb? Da li je privremeno ili trajno i kolika je sada maksimalna brzina na WiFi tehnologiji?

Pristao sam na povecanje od 350 RSD ali uspeo sam da im izvucem OptiXstar EG8145X6 GPON Terminal.

Dakle sada za 1920 RSD imam 2000/200 ali ruter je limitiran na 1 Gb na LAN portovima ali eto barem je WIFI 6 i ima bolji domet.

Wireless tera do 850 otpr. Lan tera do 950. U paraleli oba ova testa.

Da bih izbegao iskljucenje uplatio sam staru cifru 1570 za novembarski racun, i to je prigovor. To je definisano u opstim odredbama ugovora.

Prethodno pre ikakvog placanja zvao sam call centar 3x, nadrkana zaposlena nije htela nista da pomogne, ni umanjenje racuna ni da ponudi ruter. Tri puta smo vodili isti razgovor.

Ulozio sam zalbu RATELu za obmanu.

Poslao sam orionu sve to na mail i konacno me neka kulturna gospodja zvala i ponudila ovaj ruter da bi resili prigovor.

Bila je borbetina ali ovo mi je good enough resenje.

Dobio sam uvecan racun za novembar i decembar, pa mi sad nije jasno zasto dva meseca za redom citam komentare ali mi nije nista jasno sta treba da radim...inace sam placao 1,468.90 rsd..?

decembar.pngoktobar.pngnovembar.png

Pa treba da platis.
(Da sam u tvojoj situaciji, pre bih se odlucio za mobilni net gde nije ogranicena brzina na 20.)
Mislio sam da je neka greska posto je ugovor potpisan na 1,468.90 rsd.
Kako mislis na mobilni net ovaj koristim na racunaru i preko rutera "vatam" wifi jedva po kuci...pusti neki link da vidim o cemu si pisao.

pa sim karticu sa nekim internet paketom stavis u 4G ruter i radi. Ima yettel paket neogranicena i brzina i kolicina za 2500, mts ima paket od 512Gb saobracaja sa neogranicenom brzinom za 2000, vip mislim da ogranicava brzinu na vikend netu ali neogranicen saobracaj i skuplji je. Ima i jeftinijih varijanti kucni net, pa pogledaj, zavisi i od koje mreze imas u stanu najbolji signal. Pogledaj i teme o mobilnom internetu. Zavisi i dokle ti traje taj ugovor, ali brzina od 20 je danas bas bedak.

Yettel 4G internet ~ *Za tarifni paket Total Internet nakon potrošenih 500 GB po maksimalnoj brzini prenosa uz odabrani tarifni paket, pristup internetu će biti omogućen po smanjenoj brzini do 2Mbps.

Za A1 vikend net, brzina NIJE ogranicena (brzina koliko god moze oprema na lokaciji da izvuce - provereno i testirano).
*Veza se prekida na nekoliko sekundi svakh, mislim, 12 sati. Ne znam koliko je sada.

Yettel 4G internet ~ *Za tarifni paket Total Internet nakon potrošenih 500 GB po maksimalnoj brzini prenosa uz odabrani tarifni paket, pristup internetu će biti omogućen po smanjenoj brzini do 2Mbps.

Za A1 vikend net, brzina NIJE ogranicena (brzina koliko god moze oprema na lokaciji da izvuce - provereno i testirano).
*Veza se prekida na nekoliko sekundi svakh, mislim, 12 sati. Ne znam koliko je sada.
Kucni net veza traje dok ne ugasis.Vikend net seku na 2h.

U svakom slucaju nisu brzine ogranicene na do 20Mbps ko sto ima kod oriona, a i 500Gb retko ko moze da potrosi za mesec dana, ja sam uspeo najvise 330.

Najviše zavisi od toga za šta korisnik koristi intenret.
Evo mog primera. 2 x EON (van mreže) koji rade svakodnevno, po neka skinuta igra, YT 1080p itd.
1+ TB u decembru.

U ovakvom slučaju bi jedina varijanta bila Vikend Net kod A1, kome ne smeta prekidanje veze.
Exrmzcz.png

On ima ADSL kod Oriona, koliko vidim, ali ako se ne uklapa u tih 500 GB,
opet mu je to bolje to što sada ima (i ako je samo 20 Mbps).

P.S. Da se vratim na temu Oriona, da li i dalje imaju PREPAID pakete (bez ugovorne obaveze)?
Sajt im je malo konfuzan. Imam u zgradi njihovu optiku (pored MTS i Yettel), a kako sam trenutno na ADSL-u,
promena bi bila i te kako vidljiva prelaskom na optički internet (bitan mi je dobar upload).

Poslednja izmena:
Gde i kako dobijate račun? Ja sam pokušao na eracun, ali ne uspevam. Krajem prošlog meseca uzeo orion tv paket

Hvala ti. Pokusavam da se ulogujem ali ne uspeva. Unosim podatke za prijavu na oriontv aplikaciju

Da li ima nekog iz Krusevca, voleo bih da cujem kakva iskustva imate sa internetom?

Sve mi je jasno ali "Za A1 vikend net, brzina NIJE ogranicena (brzina koliko god moze oprema na lokaciji da izvuce - provereno i testirano)." me zabrinjava posto mi je lokacija selo okolina vrsca i ne znam da li bi mogao uopste da izvucem 4g ali kontam dok ne proverim i ne testiran necu znati.
Inace uzeo bi taj net kada treba neki veci fajl da skinem iskljucim adsl i prikljucim taj da skine brze ali opet koliko dw moze da se izvuce je veliki znak pitanja.

Jel to sad stvarno standard da vise ne mozes da pristupis svom modemu?
Probao danas da se ulogujem na ovaj usran.i Eltex onda naso vest od pre 2g kako kao fol da zaobidjes to...hint> vise ne radi.

Nazad
Vrh Dno