Huawei HN8145X6, novi koji sad daju kako kome optixstar v173Koji wifi 6 ruter daju uz najbrzi paket i da li provereno nema cg-nata na orionu? Da li treba traziti da se u ugovoru navede kao dodatna stavka, da korisnbik nece biti iza cg-nata?
Isti net ko tvoj. single 730/450Kako vam se kreću single connection brzine uploada? Imam paket 1,5/0,5, ali kad nešto negde kačim ide mnogo sporije, svega 2,5 MB/s. Speedtest kad stavim na single connection meri 600/20. Kako je kod vas?
Može li neko da proba da kači na gofile io? Možda je do njih. Stavite nekoliko "težih stvari".
mozes da radis link agregaciju i time dobijes jaci protok.Pozdrav svima!
Da li neko koristi Orion 10Gbit paket i kakva su iskustva? Koji je modem u pitanju? Mesecima zovek da mi dostave taj paket, naglasio sam i da ću duplo platiti. Uvek mi prodaju priču kako nemaju modem na stanju.
Pričao sam sa šest osoba u Prodaji.
Pričao sam sa tri tehničara.
Pričao sa likom koji to montira.
Lik me zove i kao da li ću biti kod kuće da dođe da instalira sutradan, što se naravno nije obistinilo.
Izuzetno su me smorili neprofesionalnošću.
To što vuku za nos je ogroman minus.
To me dovodi do sedećeg pitanja
Da li neko ima soluciju za preciznu utilizaciju 4.5Gbit paketa s obzirom da router drži sve na po 1Gbit portovima?
Kao neko ko ima iskustva sa njima - servis 2/10.
Internet za 1gbit je OK, bolje nego bilo šta drugo na tržištu za tu cenu.
Odgovara mi to što nude isključivo NET paket.
SBB isto ima 1gbit. radi dobro. verovatno je znacajno skuplji
Jesi siguran da to moze ili pretpostavljas ? posto ja znam da pored rutera koji to podrzava mora i druga strana tj orion da to omoguci sa svoje strane, a ne znam dal to podrzavaju.(ako nekom to radi nek se javi bas me zanima)mozes da radis link agregaciju i time dobijes jaci protok.
Ako moze agregaciju kako se sad pitas dal je to samo marketingja se pitam da li iskreno oni uopste to i imaju, ili je to marketing a u praksi zapravo uopste ne nude (ili nude 1/od 100 slucaja)
hej... nisam ni u sta siguran nagadjam.Jesi siguran da to moze ili pretpostavljas ? posto ja znam da pored rutera koji to podrzava mora i druga strana tj orion da to omoguci sa svoje strane, a ne znam dal to podrzavaju.(ako nekom to radi nek se javi bas me zanima)
Ako moze agregaciju kako se sad pitas dal je to samo marketing?
-Iz logike se vidi da jedna od tvojih izjava je suprotna od druge, u prvoj kazes da nesto moze (agregacija), a posle da sumnjas da u opste oni isporucuju vise od 1gb, pa zato htedoh da proverim da li je samo greska u kucanju, a u stvari se samo ne razumes a pises da moze, ili ti logika nije samo jaca stranahej... nisam ni u sta siguran nagadjam.
kako to da pises samo na ovoj temi?
sto se tice agregacije logika je da ako si dobio 5x veze od 1Gbps svakako ih mozes spojiti, ali moze biti non trivial
.. sta jos. pa ne spajaju zgrade... zato nagadjam, jer ne kapiram sta se to desava kod njih, ali nesto se desava vec prilicno dugo.
meni je BTW zanimljivo kako si ti moju koherentnu celovitu poruku podelio po pola da napravis nekakav privid nelogicnosti - iako sam vrlo jasno rekao - Ako ti posteno daju 4,5Gbps na ulazu, DEFINITIVNO mozes da ih spojis (datacentar tehnologija). Ali sumnjam da ti uopste to i daju. dakle skroz celovita misao, bez bilo cega neobicnog... mogu li te pitati zbog cega mi izvrces reci?
hm EDIT : izgleda mi nisu postovi na wathc-u nego Benchmark forum ima delay za sve postove od XYZ sati ili minuta pre nego sto ih stavi public. Tako da ako otvoris link u private browseru gde nisi ulogovan neces videti nista novo sto si pisao... eto objasnjenje, i lagani offtopicI btw, zasto ti je prva poruka 05.04.2020 naravno na ovoj temi jer gde bi drugde a navodno si registrovan 2015te. Sta te je inspirisalo da pocnes da pises tek pet godina kasnije? Pitam iz radoznalosti...
ps. zanimljiv kuriozitet - ovaj post je stavljen na watch. kul kul. poruka je dakle, ne diraj orion prosetaj dalje, jeste sve je tako kako si shvatio sad budi pametan i produzi. okej, evo - produzavam na druge teme. fun, skroz.
hahahahahahaPre neki dan su mi prikljucivali Orion optiku ovaj najjaci paket od 4.5 GB, dobih neki tp-link ruter XC220-G3v, a rekli su da cu dobiti WIFI 6 ruter. Jos pitao kad su montirali jel to taj oni kao da to je najbolji ruter koji imamo. Tek kasnije kad sam guglao vidim da je WIFI 5. Plus su doneli neki STB koji su verovatno uzeli od nekog ko je vratio, prasnjav daljinski, i kad su otisli mi da prebacimo kanale a daljinski sve vreme svetli i nista ne reaguje, probasmo sve, i da menjamo baterije i nista. Danas nazvao da im kazem za daljinski i ruter, ovaj lik iz call centra rece aa ne to je najnoviji ruter koji imamo, ja reko ali to je WIFI 5 ruter, meni je receno da cu dobiti WIFI 6, on kao ajde prvo da vam zamenimo daljinski pa cemo to da vidimo....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari