Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za Orion TV aplikaciju)

Zvali me iz centrale da me pitaju "kako sam zadovoljan uslugom" onako iz vedra neba lol

Ako si skoro potpisao ugovor, onda da, zato su i zvali. Mene isto, mesec-dva nakon što sam potpisao UO.

Jok potpisao pre vise od godinu dana

Meni istice ugovor, i ja nesto preko ChatGPT sastavio da je skupa usluga, inflacija i usluge kod konkurencije su povoljnije.
Pozvali me posle 2 dana i punudili skoro 50% popusta na novi ugovor 2god, doduse samo internet(optika).

Koji wifi 6 ruter daju uz najbrzi paket i da li provereno nema cg-nata na orionu? Da li treba traziti da se u ugovoru navede kao dodatna stavka, da korisnbik nece biti iza cg-nata?

Kako vam se kreću single connection brzine uploada? Imam paket 1,5/0,5, ali kad nešto negde kačim ide mnogo sporije, svega 2,5 MB/s. Speedtest kad stavim na single connection meri 600/20. Kako je kod vas?

Sada kod mene, na laptopu, wifi, pokazuje ~500/400. Kada nije single, ~700/500. Kad prebacujem dokumente/slike/video (recimo na OneDrive) radi dobro; nisam merio brzinu, često ne bi ni stigao.
Takođe kada prebacujem stvari na svoj NAS sa neke druge lokacije, ta brzina transfera je uglavnom uslovljena upload brzinom na toj drugoj lokaciji.

Kako vam se kreću single connection brzine uploada? Imam paket 1,5/0,5, ali kad nešto negde kačim ide mnogo sporije, svega 2,5 MB/s. Speedtest kad stavim na single connection meri 600/20. Kako je kod vas?
Isti net ko tvoj. single 730/450

Može li neko da proba da kači na gofile io? Možda je do njih. Stavite nekoliko "težih stvari".

Prilozi

• Screenshot 2025-07-20 185904.jpg
    Screenshot 2025-07-20 185904.jpg
    16.5 KB · Pregleda: 70
Probao sam i ja da uploadujem jednu veću stvar i ide do 12 MB/s, za razliku od Google Drive gde ide i do 55-60 MB/s

Pozdrav svima!

Da li neko koristi Orion 10Gbit paket i kakva su iskustva? Koji je modem u pitanju? Mesecima zovek da mi dostave taj paket, naglasio sam i da ću duplo platiti. Uvek mi prodaju priču kako nemaju modem na stanju.

Pričao sam sa šest osoba u Prodaji.
Pričao sam sa tri tehničara.
Pričao sa likom koji to montira.
Lik me zove i kao da li ću biti kod kuće da dođe da instalira sutradan, što se naravno nije obistinilo.
Izuzetno su me smorili neprofesionalnošću.

To što vuku za nos je ogroman minus.

To me dovodi do sedećeg pitanja
Da li neko ima soluciju za preciznu utilizaciju 4.5Gbit paketa s obzirom da router drži sve na po 1Gbit portovima?

Kao neko ko ima iskustva sa njima - servis 2/10.
Internet za 1gbit je OK, bolje nego bilo šta drugo na tržištu za tu cenu.
Odgovara mi to što nude isključivo NET paket.

Pozdrav svima!

Da li neko koristi Orion 10Gbit paket i kakva su iskustva? Koji je modem u pitanju? Mesecima zovek da mi dostave taj paket, naglasio sam i da ću duplo platiti. Uvek mi prodaju priču kako nemaju modem na stanju.

Pričao sam sa šest osoba u Prodaji.
Pričao sam sa tri tehničara.
Pričao sa likom koji to montira.
Lik me zove i kao da li ću biti kod kuće da dođe da instalira sutradan, što se naravno nije obistinilo.
Izuzetno su me smorili neprofesionalnošću.

To što vuku za nos je ogroman minus.

To me dovodi do sedećeg pitanja
Da li neko ima soluciju za preciznu utilizaciju 4.5Gbit paketa s obzirom da router drži sve na po 1Gbit portovima?

Kao neko ko ima iskustva sa njima - servis 2/10.
Odgovara mi to što nude isključivo NET paket.
mozes da radis link agregaciju i time dobijes jaci protok.
ja se pitam da li iskreno oni uopste to i imaju, ili je to marketing a u praksi zapravo uopste ne nude (ili nude 1/od 100 slucaja)

jer moje iskustvo sa njima je isto - JAAAAKKOOOOO nepriofesnionalni, zoves ih da ti uvedu net, molis ih da to urade, i oni su i dalje u fazonu kao - mjok .

....
ne znam kako se tacno desi da u firmi vlada takav ambijent da ljudi prosto NE ZELE nove korisnike... ali , tako izgleda.

SBB isto ima 1gbit. radi dobro. verovatno je znacajno skuplji

BTW ima ovde na forumu neko ko je orion akviziter, i covek je skroz profesionalan, brz, reaktivan. tako da mozda ti se javi, ali osim njega, svi ostali iz ekipe su - sedi jedan.

mozes da radis link agregaciju i time dobijes jaci protok.
Jesi siguran da to moze ili pretpostavljas ? posto ja znam da pored rutera koji to podrzava mora i druga strana tj orion da to omoguci sa svoje strane, a ne znam dal to podrzavaju.(ako nekom to radi nek se javi bas me zanima)
ja se pitam da li iskreno oni uopste to i imaju, ili je to marketing a u praksi zapravo uopste ne nude (ili nude 1/od 100 slucaja)
Ako moze agregaciju kako se sad pitas dal je to samo marketing :) ?

Jesi siguran da to moze ili pretpostavljas ? posto ja znam da pored rutera koji to podrzava mora i druga strana tj orion da to omoguci sa svoje strane, a ne znam dal to podrzavaju.(ako nekom to radi nek se javi bas me zanima)

Ako moze agregaciju kako se sad pitas dal je to samo marketing :) ?
hej... nisam ni u sta siguran nagadjam.

kako to da pises samo na ovoj temi?

sto se tice agregacije logika je da ako si dobio 5x veze od 1Gbps svakako ih mozes spojiti, ali moze biti non trivial

.. sta jos. pa ne spajaju zgrade... zato nagadjam, jer ne kapiram sta se to desava kod njih, ali nesto se desava vec prilicno dugo.

meni je BTW zanimljivo kako si ti moju koherentnu celovitu poruku podelio po pola da napravis nekakav privid nelogicnosti - iako sam vrlo jasno rekao - Ako ti posteno daju 4,5Gbps na ulazu, DEFINITIVNO mozes da ih spojis (datacentar tehnologija). Ali sumnjam da ti uopste to i daju. dakle skroz celovita misao, bez bilo cega neobicnog... mogu li te pitati zbog cega mi izvrces reci?

Poslednja izmena:
I btw, zasto ti je prva poruka 05.04.2020 naravno na ovoj temi jer gde bi drugde a navodno si registrovan 2015te. Sta te je inspirisalo da pocnes da pises tek pet godina kasnije? Pitam iz radoznalosti...

ps. zanimljiv kuriozitet - ovaj post je stavljen na watch. kul kul. poruka je dakle, ne diraj orion prosetaj dalje, jeste sve je tako kako si shvatio sad budi pametan i produzi. okej, evo - produzavam na druge teme. fun, skroz.

Poslednja izmena:
hej... nisam ni u sta siguran nagadjam.

kako to da pises samo na ovoj temi?

sto se tice agregacije logika je da ako si dobio 5x veze od 1Gbps svakako ih mozes spojiti, ali moze biti non trivial

.. sta jos. pa ne spajaju zgrade... zato nagadjam, jer ne kapiram sta se to desava kod njih, ali nesto se desava vec prilicno dugo.

meni je BTW zanimljivo kako si ti moju koherentnu celovitu poruku podelio po pola da napravis nekakav privid nelogicnosti - iako sam vrlo jasno rekao - Ako ti posteno daju 4,5Gbps na ulazu, DEFINITIVNO mozes da ih spojis (datacentar tehnologija). Ali sumnjam da ti uopste to i daju. dakle skroz celovita misao, bez bilo cega neobicnog... mogu li te pitati zbog cega mi izvrces reci?
-Iz logike se vidi da jedna od tvojih izjava je suprotna od druge, u prvoj kazes da nesto moze (agregacija), a posle da sumnjas da u opste oni isporucuju vise od 1gb, pa zato htedoh da proverim da li je samo greska u kucanju, a u stvari se samo ne razumes a pises da moze, ili ti logika nije samo jaca strana
  • sto je isto ok nego cisto da neko ne pokusa da kupi kao sto bi ja kupio ruter koji podrzava agregaciju, posto mo mom skromnom znanju za to je potrebano da operater, pored toga sto ti da 4 porta ukupne izlaznostti 4gbs da mora i na svojojj strani dozvoli agregaciju LACP protokol. (zato sam opet pitao mozda to i dozvoljavaju po defaultu mada sumnjam posto im se to ne bi isplatilo)
  • inace mozes nakaciti par uredjaja i provati paralelno da pustis download nije tesko proveriti da ces imati maksimalni download ja imam 2.5gb download i zaita toliko povuce na moja tri uredjaja, probao sam paket recimo od 4.5 to vec ne moze jer moja lokacija nema taj neki najnovij standard i ne podrzava e tu mogu na vase neznaje da vam uvale i taj navjecei paket.

- sto se tice tvoj naucnog istrazivanja ko sam, nije relevatno za temu bilo da sam vlasnik suvlasnik oriona ili predsednik "udruzenja zastite privrednika od potrosaca",

I btw, zasto ti je prva poruka 05.04.2020 naravno na ovoj temi jer gde bi drugde a navodno si registrovan 2015te. Sta te je inspirisalo da pocnes da pises tek pet godina kasnije? Pitam iz radoznalosti...

ps. zanimljiv kuriozitet - ovaj post je stavljen na watch. kul kul. poruka je dakle, ne diraj orion prosetaj dalje, jeste sve je tako kako si shvatio sad budi pametan i produzi. okej, evo - produzavam na druge teme. fun, skroz.
hm EDIT : izgleda mi nisu postovi na wathc-u nego Benchmark forum ima delay za sve postove od XYZ sati ili minuta pre nego sto ih stavi public. Tako da ako otvoris link u private browseru gde nisi ulogovan neces videti nista novo sto si pisao... eto objasnjenje, i lagani offtopic :)

Pre neki dan su mi prikljucivali Orion optiku ovaj najjaci paket od 4.5 GB, dobih neki tp-link ruter XC220-G3v, a rekli su da cu dobiti WIFI 6 ruter. Jos pitao kad su montirali jel to taj oni kao da to je najbolji ruter koji imamo. Tek kasnije kad sam guglao vidim da je WIFI 5. Plus su doneli neki STB koji su verovatno uzeli od nekog ko je vratio, prasnjav daljinski, i kad su otisli mi da prebacimo kanale a daljinski sve vreme svetli i nista ne reaguje, probasmo sve, i da menjamo baterije i nista. Danas nazvao da im kazem za daljinski i ruter, ovaj lik iz call centra rece aa ne to je najnoviji ruter koji imamo, ja reko ali to je WIFI 5 ruter, meni je receno da cu dobiti WIFI 6, on kao ajde prvo da vam zamenimo daljinski pa cemo to da vidimo....

Pre neki dan su mi prikljucivali Orion optiku ovaj najjaci paket od 4.5 GB, dobih neki tp-link ruter XC220-G3v, a rekli su da cu dobiti WIFI 6 ruter. Jos pitao kad su montirali jel to taj oni kao da to je najbolji ruter koji imamo. Tek kasnije kad sam guglao vidim da je WIFI 5. Plus su doneli neki STB koji su verovatno uzeli od nekog ko je vratio, prasnjav daljinski, i kad su otisli mi da prebacimo kanale a daljinski sve vreme svetli i nista ne reaguje, probasmo sve, i da menjamo baterije i nista. Danas nazvao da im kazem za daljinski i ruter, ovaj lik iz call centra rece aa ne to je najnoviji ruter koji imamo, ja reko ali to je WIFI 5 ruter, meni je receno da cu dobiti WIFI 6, on kao ajde prvo da vam zamenimo daljinski pa cemo to da vidimo....
hahahahahaha
I meni uveli orion optiku pre 10 dana isto se zalio ko ti ali ne vredi, dosli su zamenili taj tvoj ruter sto tebi dali dali i meni za neki huawei isto wifi5 ruter, a kazu da treba da im stigne wifi 6 ruter lazu samo, a brzine su mi 900/600 a wifi mi je 200 mbs
u sredu cu im vratiti i raskinuti ugovor, prave se ludi, i stalno ima prekide neta i tv

Zavisi kako se posmatra; da su idelani, daleko od toga. Ali i od prevara su još dalje, i jako je loše tako pričati.
Možda su samo svesni da imaju odličnu ponudu, pa su onda malo opušteniji oko tih detalja za tip wifi rutera, ili ih prosto nemaju uvek i sl. Uglavnom, verujem da će ispuniti i te stvari.
Da li net radi dobro ili ne, verovatno ponajviše zavisi od lokacije do lokacije.
Kod mene radi odlično i zadovoljan sam, mada ja koristim svoju opremu.
Apsolutni rekord u brzini raskida ugovora imam sa mts; raskinuo sam ga nekih 3-4h nakon montaže opreme, što opet nikako ne znači da su "prevaranti" i sl.

Evo i primer sa wifi (paket 1/0.5)
https://www.speedtest.net/my-result/a/11025109498

Poslednja izmena:
Arena premium 4,5, Tenis i Adrenalin dodati u ponudu. Svi u HD.

Nazad
Vrh Dno