Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za Orion TV aplikaciju)

Zovu danas iz Oriona, kažu uskoro vam ističe UO, jel biste hteli da produžite po istim uslovima (trenutno plaćam 1670 RSD za metro optiku 4,5 / 1 Gb/s). Kažem vrlo rado, ona kaže, samo recite hoćete li na 12 meseci ili 24 meseca?! Reko slobodno može 24 ako ostaju isti uslovi sve vreme. Poslaćemo vam ugovor imejlom. Nikad brže obavljeno produženje :)

Je l' se dešavalo nekome da se nakon reseta rutera vrate default podešavanja za wifi?
Imam ruter tp link xc220 g3v, nestala struja na 5 min, vidim nema konekcije posle i provalim da se wifi vratio na default...
Vratim sve kako je bilo, resetujem ruter (ne mislim na factory reset sa iglicom/čačkalicom) i opet se vratilo na default :D
A sva druga podešavanja (login podaci za ruter, port forward itd) ostala nepromenjena, samo wifi pobrljavi...

Evo da odgovorim sam sebi jer sam resio problem zahvaljujuci nekom napacenom bratu sa redita, pa ako nekome zatreba :D
Nakon sto se podesi sve za wifi, mora da se resetuje ruter preko reboot opcije kako bi se to sacuvalo i u memoriju rutera.
Nakon toga ako resetujete na dugme ili nestane struja, podesavanja ostaju nepromenjena :D

izgleda da će orion uvesti optiku kod mene
kakvi su? ima li nekih problema

Za 6 meseci korišćenja ni jedan problem što se tiče optičkog interneta na najvećem paketu, jedino što su mi uvalili wifi 5 ruter ali nema veze mrsko mi da ih cimam pošto mi ne znači toliko brzine koje ne mogu da ostvarim na trenutnim uređajima...Preko lan-a 940/930mbps DL/UP, na wifi 670/620mbps na 5m od rutera. Na većim daljinama (zavisi od zidova) 150-300mbps. Ping od 2-5ms, Jitter 1-2ms. Sasvim korektno.

Kod mene takođe metro optika 4,5 / 1 Gb/s, saće dve godine. Praktično nikakvi problemi, bilo možda 2 kraća prekida. Ja koristim Huawei Wi-Fi 6 ruter, brzine su praktično iste kao kod kolege iznad, jedino ako se zakači neki Wi-Fi 6 uređaj, DL ide i preko 1 Gb/s.

Da se nadovežem na svoj post iznad u vezi sa produženjem ugovora. U petak zvali i rekli poslaće ugovor imejlom, ali ništa još uvek ne stiže. Zovnem danas taj broj, ali niko se ne javlja :(

tv kako radi? jel koristi fiksni neko, jel može da ostane isti broj

Tv radi dobro, fiksni isto dobro. Kad je prekid ne radi nijedna usluga. Kad svetli crveno na ruteru prekrsti se pa pozovi call centar, probleme uglavnom rešavaju traljavo, ispadne da si ti kriv što njima usluga ne radi.

Jel ima kakve kritike na ovo nevreme imal interneta dal je bio kakav prekid itd?

^ Bio prekid u Kaluđerici, rešili posle 4-5 sati.

Pozdrav
Uveo sam orion i uzeo najaci njihov paket, ladno su mi da li wifi5 ruter, u mesto wifi6, koji prevaranti,zvao ih trazio da mi donesu wifi6 ruter ili cu raskinuti ugovor i podneti tuzbu za prevaru. Dobio sam ovaj ruter TP-LINK XC220-G3v
Brzina je orion.png

Kakve su kod vas brzine? I zanima me koji wifi6 ruter imate
Mislim da su mi i brzimu DOW malo ojadili a UPL nju tek i za to cu se zaliti
Tv je ok tu nemam zamerki jel nisam zahtevan korisrnik
Samo da se uzmu pare uzas
U ugovoru mi pise da treba wifi6 ruter da daju

Pozdrav
Uveo sam orion i uzeo najaci njihov paket, ladno su mi da li wifi5 ruter, u mesto wifi6, koji prevaranti,zvao ih trazio da mi donesu wifi6 ruter ili cu raskinuti ugovor i podneti tuzbu za prevaru. Dobio sam ovaj ruter TP-LINK XC220-G3v
Brzina je Pogledajte prilog 499449

Kakve su kod vas brzine? I zanima me koji wifi6 ruter imate
Mislim da su mi i brzimu DOW malo ojadili a UPL nju tek i za to cu se zaliti
Tv je ok tu nemam zamerki jel nisam zahtevan korisrnik
Samo da se uzmu pare uzas
U ugovoru mi pise da treba wifi6 ruter da daju
pa raskini ugovor ako ti nisu dali wifi 6 iako ti je bitan imas pravo, orion svi biramo sigurno ne zbog para jer su duplo jeftiniji od svih ostalih za ono sto nude pa ko voli nek izvoli kod konkurencije.

nisi napisao koji paket si uzeo si uzeo najbolji 4/5/1 protokom onda su ti uvalili paket koji verovatno ne moze na tvojoj adresi onda trazi da ti naprave ugovor za manji paket 2/0.75 sto mi deluje po tvojim merenjima da je to to, meni su tako uvalili skuplji bez tehnicke provere na nekim lokacijama ne moze brze.

Ovaj paket imam, da bitan mi je wifi6 ruter zbog toga sam i uzeo ovaj paket, to ako su najeftiniji ne znaci da mora da podkradaju korisnike. Lepo pise dobijas wifi6 i ugovoru stoji, a za brzine cu da vidim sutra
or.png

Ovaj paket imam, da bitan mi je wifi6 ruter zbog toga sam i uzeo ovaj paket, to ako su najeftiniji ne znaci da mora da podkradaju korisnike. Lepo pise dobijas wifi6 i ugovoru stoji, a za brzine cu da vidim sutra
Pogledajte prilog 499450
ako te podkradaju onda treba da vidis sa policijom da ih prijavis, a ako nesto ne ispunjavaju od obaveza iz ugovara ako ti ne isprave neces imati nikakvih problema i raskinuces ugovor nema drame.

Iz iskustva ti kazem da bi ubrzao proces da verovatno cim ti je upload tako blokiran na nizi paket da verovatno nisu ni videli tehnicku mogucnost na tvojoj lokaciji a tu nece moci nista da urade sem da ti raskinu taj ugovor i ponude nizi. download verovatno znas da nece biti brzi od toga da je tih 4.5 gb zbirno na vise uredjaja

Hohštaplerski, već sam pominjao da je u prethodnim paketima Wifi6 ruter išao uz 2.5/0.75 paket, ja ga koristim.

Koje brzine na wifi dobijaš; u sobi gde je ruter i recimo u susednoj sobi?

Koji su ti parametri na ruteru ( interesuje me Bias Current, TX power i RX power) i meni su dali sličan ruter na tom (single) paketu.... ali nisam se bunio (za sada) jer mi je većina uređaja wifi 5 retko koji je na wifi 6 tehnologiji tako da to imaj u vidu... Malo ti je čudan upload, mora da ide još +300mbps gore, portovi su ti 1gbps kod njihovih rutera sem ako ne uzmeš paket od 10gbps...Max što možeš da izvučeš 950mbps dow/upl na lan-u, wifi max 700mbps pored rutera. Uzgred, probaj da izmeriš brzine na zvaničnom Ratelovom sajtu, a možeš i na Google Fiber testu.

Poslednja izmena:
Ako nemate zvanicnu vest/dokaz o prodaji nekog provajdera, nemojte postovati dezinformacije

Nemam zvanicnu vest. Rekao mi sluzbenik iz A1 i da ce biti objavljeno u septembru.

Koji su ti parametri na ruteru ( interesuje me Bias Current, TX power i RX power) i meni su dali sličan ruter na tom (single) paketu.... ali nisam se bunio (za sada) jer mi je većina uređaja wifi 5 retko koji je na wifi 6 tehnologiji tako da to imaj u vidu... Malo ti je čudan upload, mora da ide još +300mbps gore, portovi su ti 1gbps kod njihovih rutera sem ako ne uzmeš paket od 10gbps...Max što možeš da izvučeš 950mbps dow/upl na lan-u, wifi max 700mbps pored rutera. Uzgred, probaj da izmeriš brzine na zvaničnom Ratelovom sajtu, a možeš i na Google Fiber testu.
Bias Current: 17.70 mA
TX Power: 2.54 dBm
RX Power: -25.69 dBm
Brzine su slične na svim testovima, dow 930, upl 640, na Ratelovom nize brzine i na Google Fiber testu
wifi pored rutera je 340 a u susednoj sobi je 200

Poslednja izmena:
E pa taj rx power (reciving power) signal ti je problem on ti je ispod svakog nivoa bukvalno na granici (sve ispod -20dbm je stabilnije i poželjno) da ti internet štuca ili da gubiš signal ili slabije brzine da imaš... više razloga može biti za to. Jedan od njih je preduga udeljenost(dužina linka u km bez pojačavač), microbending ili ono što je najverovatnije prljavi i labavi kolektori i kablovi...

Da pitam i ovo ne znam i ne razumem se, da mi neko objasni
sta znaci ovo
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6 sad ima i Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e
sta znaci ac/6 i sta znaci ac/6e i ac/6e/7

Da pitam i ovo ne znam i ne razumem se, da mi neko objasni
sta znaci ovo
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6 sad ima i Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e
sta znaci ac/6 i sta znaci ac/6e i ac/6e/7
Wi-Fi a/b/g/n/ac/6/6E/7 su generacije Wi-Fi standarda — a/b/g su stare, n = Wi-Fi 4, ac = Wi-Fi 5, 6(ax)= Wi-Fi 6, 6E = Wi-Fi 6 sa dodatnim 6 GHz opsegom, a 7 = Wi-Fi 7, najnoviji i najbrži; svaka sledeća generacija donosi veću brzinu, bolju stabilnost i podršku za više uređaja.

Radilo je, već duže vreme ne radi. Mislio sam da su ugasili, a nisam video da je ovde neko pisao o tome. Nemam ništa aktivno. Ne znam zbog čega ne radi.

Nazad
Vrh Dno