Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za Orion TV aplikaciju)

Dobro vece da li je neko uzimao Laki smart tv ? drugar mi je narucio tv od 50" Kakva su iskustva da li se zeznuo? Ima li neko orion wifi preko antene? Posto optika nije dostupna u Busijama opstina Zemun i kako je zadovoljan?

Pozdrav. Interesuje me par stvari oko ovih "Oslobodi se" (200, 500, 1000) prepaid paketa:
  • da li može tu da se ispregovara neki popust - tipa x meseci za 1 dinar i slično (kao kod paketa sa ugovornom obavezom),
  • da li postoji opcija (kako sam negde čuo) da ako ostaneš na paketu 24 meseca, ne plaćaš cenu za povezivanje (6000 din),
  • je li tu u pitanju "GPON Light" ili me nekako drugačije povezuju na internet?
Unapred hvala na odgovorima.

Postoji li na ovom gpon light neki paket koji uključuje net +tel? Bez tv-a?

Pozdrav. Interesuje me par stvari oko ovih "Oslobodi se" (200, 500, 1000) prepaid paketa:
  • da li može tu da se ispregovara neki popust - tipa x meseci za 1 dinar i slično (kao kod paketa sa ugovornom obavezom),
  • da li postoji opcija (kako sam negde čuo) da ako ostaneš na paketu 24 meseca, ne plaćaš cenu za povezivanje (6000 din),
  • je li tu u pitanju "GPON Light" ili me nekako drugačije povezuju na internet?
Unapred hvala na odgovorima.
Ja sam pred potpisivanjem ugovora sa Orion operaterom ( iskreno, čekam da vidim da li će ubaciti arene premium ). Sami su mi ponudili 20% popusta na ceo ugovor i 6 meseci gratis. Ali imaju foru da dobiješ 6 meseci gratis a tek po isteku tog perioda kreće da ti važi ugovor od 24 meseca. Tako da te na neki način vežu za sebe na 30 meseci. Pitao sam više puta za plačanje instalacije odn. uvođenje opreme i rekli du da se ništa ne doplačuje, bez obzira što trebaju uvesti optiku u stan.

Treba mi mala pomoć, ako neko ima iskustva. Imam Sony 65" i koristim EON tv app. Sve radi savršeno i slika je perfektna. Interesuje me da li bi dobio isti kvalitet slike na ORION app, odnosno da li se kod Oriona razlikuje kvalitet slike na app u odnosu na njihov Laki box. Provajder mi je SBB.

Razlikuje se, bolja je slika na Orion App nego na Lakiju...

Ali je losija slika na Orion app od EON-a...

Slika jeste bolja, ali mi vracanje unazad baguje ponekad

Da se nisu kojim slučajem zeznuli i ubacili Arene premium u ponudu ili su još na čekanju?

Kod mene je slika istog kvaliteta na dve aplikacije i tv boxu laki, jedna je ona free, a druga je ona na samsung tv sto je 30 dana gratis. Laki box ne treba ni kupovati jer ni za sta ga drugo ne mozes koristiti osim za zlorion tv, niti je slika kvalitetnija.

Uveo skoro Orion adsl u vikendici, koristim ga samo za stream eona. Preko dana rafi odlično ali zato posle 6 sati kreće pakao. Brzina pada uz prekide od 30 sekundi na svakih 2-3 minuta. Planiram ovih dana da zovem podršku ali bih u startu voleo da znam ima li šanse da se takve stvari isprave, tj. da li je neko imao sličnćan problem a da ga je rešio?
Definitivno pada protok. Kada treba nesto ozbiljnije da skidam uvek isplaniram tako da ujutru to radim, jer kasnije brzina padne za duplo.

Da li je neko mozda zamenio njihov modem/ruter necim boljim i kako to ide?

Da se nisu kojim slučajem zeznuli i ubacili Arene premium u ponudu ili su još na čekanju?
Upravo sam video da su ubaci Arena premijum 1,2 i 3. Nema EPG. Valjda će to brzo srediti i slika je (po meni) bolja nego na običnim Arenama.
P.S. sredili su i EPG.

Upravo sam video da su ubaci Arena premijum 1,2 i 3. Nema EPG. Valjda će to brzo srediti i slika je (po meni) bolja nego na običnim Arenama.
P.S. sredili su i EPG.
Super. Mene je skoro zvao komercijalista iz Oriona i potvrdio da su Arene premium ubačene u ponudu.

Premium Arene izgledaju top na smart tv app. Ovih par dana sam koristio ovu od Supernove i oni gospoda strimuju u nizem fps tako da bukvalno moze da se vidi trag lopte dok Orion radi i izgleda ekstra

U bre, razocarenje :poop:
Pre mesec dva sam nakrcao jos i jos smart uredjaja u kuci i neprijatno se iznenadio kad sam video da moj (tacnije Orionov) Huawei HG8245Q2 ima limit od 16 statickih IP adresa (j*b*t, ne bavim se nesto heavy networkingom, pa nisam ni znao da uredjaji imaju limit ovog tipa ili bar ne bih ocekivao da je ovako jadno nizak).

@Ovi sto se razumeju, ima ih dosta ovde :cool:. Verujem da pitam gluposti, al aj da probam dok guglam: Da li ima neki hack da se ovo probije i poveca? Mislim, nisam siguran da li uopste moze da bude moguce s obzirom na splet okolnosti, modem od provajdera, mora imati njihov OS, mnogo su u poslednje vreme zagulili da uopste nece ni raditi bez nekih njihovih podesavanja, pisali smo vec, itd. al aj da probam da pitam.

P.S. Nije mi trenutno opcija kupovina nekog krstenog rutera, imam u narednim mesecima neke prece stvari da kupujem :confused:

Hvala

EDIT: Mda, verovatno ne moze. Koliko sad citam, ovo zavisi od toga koliko je NVRAM-a rezervisano za static IP entrije (ispravljajte slobodno ako gresim), sto dalje zavisi od duzine entrija, tj. koliko karakteri MAC adrese, IP adrese i ostalo, zauzimaju bita. Tu onda nema borbe.

Probao bas prljavi hack, da u conf .xml file dodam jos jedan entry sa manuelno promenjenim parametrima MAC i IP adrese, ali ovo je rezultiralo praznim novim entrijem u UI rutera.

1635666693697.png

1635666724763.png

Premium Arene izgledaju top na smart tv app. Ovih par dana sam koristio ovu od Supernove i oni gospoda strimuju u nizem fps tako da bukvalno moze da se vidi trag lopte dok Orion radi i izgleda ekstra
Na Smart da ,imam Samsung TV i Orion tu radi dobro ,fhd slika i nema duhova oko lopte .Ali kad pustim Orion TV na eon boxu(drugi TV ) ,loša slika i ima duhova kolko hoćeš .Takodje na mobilnom kad pustim ,nije fhd slika .Ne znam jel i kod vas takav slučaj ,ali ako ovako ostane ,ne znači mi puno to što može na 3 uredjaja (a smatrao sam to presudnim da predjem sa arena cloud )

Meni su doneli ruter HG8245Q2 ali na njemu nigde nema natpisa Huawei, ni na kutiji ni na deklaraciji. Pošto sam na netu video kako izgleda Huawei ruter sa natpisom, pitao sam ih zašto ne piše na njemu nigde naziv, rekli su mi da to jeste Huawei. Bog zna šta muvaju. Tek je desetak dana kako su mi instalirali, za sada sve radi, mada brzine variraju, iako imam 1Gb/ s nikad mi na kablu ne prelazi 900 MB/s, kad god izmerim uvek je drugačije, od 500 do 800. Ranije na postanet kablovskom mi je na kablu uvek bio maksimalnih 100 mb/s. Što se tiče wifi koristim samo 5ghz i zavisi od uređaja ali maksimalno mi je na telefonu oko 400 MB/s, a na laptopu i televizoru uglavnom oko 200. Dok na 2.4 GHZ katastrofa, najviše 30- 40 MB/s. Ne znam jel ovo ovako ok i kako je kod drugih.

Na Smart da ,imam Samsung TV i Orion tu radi dobro ,fhd slika i nema duhova oko lopte .Ali kad pustim Orion TV na eon boxu(drugi TV ) ,loša slika i ima duhova kolko hoćeš .Takodje na mobilnom kad pustim ,nije fhd slika .Ne znam jel i kod vas takav slučaj ,ali ako ovako ostane ,ne znači mi puno to što može na 3 uredjaja (a smatrao sam to presudnim da predjem sa arena cloud )
A oni kad kažu na 3 uređaja, znači li to 3 smart tv aplikacije ili samo jedna plus mobilni ili tablet?

3 uredjaja bilo koja .Npr.kod mene jedan ide na Samsung TV (tu radi dobro ),drugi sam instalirao na eon boxu (loša slika ),treći na mobilnom(Takodje nije FHD ,nego manji ekran na ne smeta toliko ) .Imaš pravo da izbrišes 2 uredjaja mesečno .Ovako je kod mene ,al mislim da nije bitno koja 3 uredjaja,već samo da su 3 ..

Ne znam koliko ti znaci, ali kod mene na telefonu izgleda ovako.

Kvalitet snimka zavisi od brzine neta koju uredjaj moze da povuce, i kod mene se na primer eon nekad zamuti ali kada net dodje sebi opet slika bude u max rezoluciji..

@zojape i na orionu da uzmes 100mpbs bilo bi uvek 100mbps. Kod mene je uglavnom oko 950mbps. Sto se tice wifia tu si svakako na limitu tehnologije. 5GHz moze da izbaci vece brzine ali ako si jako blizu, mislim da ni kod mene ne ide preko 400mbps kada stojim pored rutera. 2.4Ghz ti je svakako limitiran na nekih 50mbps

Prilozi

• Screenshot_20211031-152328_Orion TV.jpg
    Screenshot_20211031-152328_Orion TV.jpg
    137.1 KB · Pregleda: 55
Meni su doneli ruter HG8245Q2 ali na njemu nigde nema natpisa Huawei, ni na kutiji ni na deklaraciji. Pošto sam na netu video kako izgleda Huawei ruter sa natpisom, pitao sam ih zašto ne piše na njemu nigde naziv, rekli su mi da to jeste Huawei. Bog zna šta muvaju. Tek je desetak dana kako su mi instalirali, za sada sve radi, mada brzine variraju, iako imam 1Gb/ s nikad mi na kablu ne prelazi 900 MB/s, kad god izmerim uvek je drugačije, od 500 do 800. Ranije na postanet kablovskom mi je na kablu uvek bio maksimalnih 100 mb/s. Što se tiče wifi koristim samo 5ghz i zavisi od uređaja ali maksimalno mi je na telefonu oko 400 MB/s, a na laptopu i televizoru uglavnom oko 200. Dok na 2.4 GHZ katastrofa, najviše 30- 40 MB/s. Ne znam jel ovo ovako ok i kako je kod drugih.
Zanimljivo, meni na ruteru piše Huawei na HG8245Q2. Što se brzina tiče, imam isti paket, na žici ne ide ispod 900, a brzine na WIFI su nam otprilike iste, ja imam ~60 na 2.4GHz i ~400 na 5GHz, mada to zavisi i od telefona.

Ne znam koliko ti znaci, ali kod mene na telefonu izgleda ovako.

Kvalitet snimka zavisi od brzine neta koju uredjaj moze da povuce, i kod mene se na primer eon nekad zamuti ali kada net dodje sebi opet slika bude u max rezoluciji..

@zojape i na orionu da uzmes 100mpbs bilo bi uvek 100mbps. Kod mene je uglavnom oko 950mbps. Sto se tice wifia tu si svakako na limitu tehnologije. 5GHz moze da izbaci vece brzine ali ako si jako blizu, mislim da ni kod mene ne ide preko 400mbps kada stojim pored rutera. 2.4Ghz ti je svakako limitiran na nekih 50mbps
I kod mene je tako ,al to nije fhd vidi se .Pogotovu što imam još par dana arena cloud ,pa mogu da uporedim sa slikom na telefonu ,koju je primetno oštrija na cloudu .Nije do brzine interneta ,imam brz.Kapiram da je tako svima.ato se tiče androida ,barem telefona .U aplikaciji na eonu ima da se podesi kvalitet slike,i podešen je na bolji ,ali isto ko da ništa ne biras ,isti bukvalno .Ponavljam opet na Smart TV (Samsung ) je onako kako treba da bude .
Evo dole ,jedan ss cloud ,drugi Orion TV

Prilozi

• Screenshot_2021-10-31-16-01-08-063_rs.maketv.oriontv.jpg
    Screenshot_2021-10-31-16-01-08-063_rs.maketv.oriontv.jpg
    214.4 KB · Pregleda: 48
  • Screenshot_2021-10-31-16-00-44-646_com.arenacloudtv.android.jpg
    Screenshot_2021-10-31-16-00-44-646_com.arenacloudtv.android.jpg
    263.1 KB · Pregleda: 54
Poslednja izmena:
evo sada merio, ovo je na žici:

a ovo na 5 ghz:

Moj laptop je malo stariji, možda i to utiče, imam i apple tv 4 i na njemu na kablu mogu i do 900 mb/s da dostignem. Nije problem u brzini, meni sve odlično radi, nego ne znam da li treba da nešto podesim da bude bolje. Ruter mi je odmah iza televizora, ne znam da li to nešto možda smeta, ali tu su mi i svi ostali uređaji.
Slikao sam i ruter koji nigde nema oznaku da je Huawei:

Prilozi

• 1635693821440.jpg
    1635693821440.jpg
    220.3 KB · Pregleda: 53
  • 1635693821444.jpg
    1635693821444.jpg
    373.4 KB · Pregleda: 40
  • 1635693821448.jpg
    1635693821448.jpg
    129.3 KB · Pregleda: 42
Pa da, to je huawei. On radi, ali mu je slab wifi. Ja imam i drugi net gde mi je wifi full, kao na kablu, ali je i drugi ruter.

Da li je neko zainteresovan da menjamo jedno mesto Orion, za jedan Eon?

EDIT: Mda, verovatno ne moze. Koliko sad citam, ovo zavisi od toga koliko je NVRAM-a rezervisano za static IP entrije (ispravljajte slobodno ako gresim), sto dalje zavisi od duzine entrija, tj. koliko karakteri MAC adrese, IP adrese i ostalo, zauzimaju bita. Tu onda nema borbe.

Probao bas prljavi hack, da u conf .xml file dodam jos jedan entry sa manuelno promenjenim parametrima MAC i IP adrese, ali ovo je rezultiralo praznim novim entrijem u UI rutera.

Pogledajte prilog 322627

Pogledajte prilog 322628
Ovo je zanimljiv hack, ali onda bi stalno trebalo da proveravaš taj fajl pa se gubi poenta.

Da bi na nekom drugom mrežnom uređaju imao DHCP servis taj uređaj mora da bude stalno uključen - da li imaš takav uređaj kod sebe?

Sam DHCP servis je veoma jednostavan i nezahtevan, što se tiče sistemskih resursa, tako da po meni ovo ograničenje na ruteru u stvari služi da bi provajder ograničio broj uređaja kod korisnika.

Nazad
Vrh Dno