Ne znam sme li ovo ovde, no kad sam vec spucao jedan ceo dan radeci ovo a nisam nigde na netu nasao da je vec neko uradio, pa ako se neko jos nadje u istoj/slicnoj situaciji da bar malo manje lupa glavu.
Dobio sam pre neki dan deaktiviran Orion M6CW smart box. Posto je Android based hteo sam da ga iskoristim kao box za nesmart TV da probam moze li RetroArch na njega, kad ne lezi vraže Orionov launcher ne dozvoljava bilo sta dalje od one njihove Laki aplikacije i nekog presmesnog izbora aplikacija za instalaciju. Bilo mi je zao da dodam na ewaste gomilu, pa sam se zainatio da stavim normalan Android na njega.
DISCLAIMER: Nisam probao Orionove usluge posle ovoga. Default Orion aplikacija obviously vise nema. Ako neko zeli da podeli sa mnom kredencijale za njihov IPTV, for science mogu da vidim radi li kad se instalirao Orion TV app.
Takodje, nisam odgovoran ako brickujete vas uredjaj, nesto pokvarite beyond repair, dodje ISP da vas pita da li ste normalni, zapalite kompjuter, uredjaj, ili izazovete termonuklearni rat. Ako me okrivite za nesto od ovoga smejacu vam se.
Takodje, nisam uradio dump Orion firmvera pre flesa novog, i nemam blagog pojma gde mozete da ga nadjete da vratite na fabriku. Jos jedan uredjaj nemam.
E sad
Orion M6CW je jedan od beskonacnog broja klonova MXQ mini Android TV boxa. Ima (bar ovaj moj, pise Orion na njemu, znam da ima jos neki (isti?) pise Laki na njemu) Amlogic S905W chipset i SSV6051 WiFi chip.
Da bi mogli da pricate sa vasim boxom, trebace vam USB A na USB A kabl.
Ako nemate da kupite negde blizu ili vas mrzi da jurite kabl, mozete i da napravite ovaj kabl od dva USB kabla koja vam ne trebaju. Ja sam napravio od neka dva neispravna sto sam imao po kuci, taktikom odseci, oguli, uvezi

Neki Rus je skupio sve sto vam treba ovde
https://forum.freaktab.com/forum/tv...-android-tv-9-on-s905w-based-tv-boxes-at-last
Raspakujete ovo njegovo, raspakujete fajl cije ime pocinje sa A95X, instalirate USB Burning Tool. Pokrenite usb burning tool, izaberite img iz ovog A95x rara, izaberite erase all i stiklirajte erase bootloader pa kliknite start. U AV dzeku se nalazi reset dugme. Zabodite ga nekom cackalicom, ukljucite usb kabl u kompjuter i box. Ovo bi trebalo da pokrene rezanje ovog firmvera na uredjaj, ako ga ne pokrene niste uradili nesto kako treba. Sacekajte par minuta, kada kaze da je zavrsio kliknite stop, iskljucite kabl iz boxa, zakacite ga na struju i trebalo bi da imate normalan Android firmver na njemu.
E sad, brat Rus je uspeo da potera i Android 9 na njemu, ja nisam, svaki put mi je pucala instalacija na pola i softbrickovala uredjaj tako da sam ostao na ovom A95x romu, doduse probao sam samo sa USB stickom, probacu kasnije i sa microsd karticom kad nadjem neku u stanu.