Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za Orion TV aplikaciju)

Postoji li slucajno neki relativno lak nacin da Orion korisnici na TVu gledaju pojedine kanale koje oni nemaju u ponudi? Konkretno npr HGTV i Food Network.
Neki tv app ili ne znam vec koje opcije bi mogle, ako ih ima uopste

Pa ne moraš u opšte imati njihovu TV ako ti ne odgovara ponuda kanala.

U ostalom i ako imaš njihov TV ništa te ne sprečava da uzmeš dodatni koji ima kanale koje oni ne nude

Supernova ima taj hgtv

Pardon nisam lepo objasnio, mislio sam bez kombinovanja sa drugim provajderima tj bez dodatnih troskova.
Orion ponuda je znatno jeftinija od ostalih, sve ostalo je na mestu, samo tih par sitnica tj kanala bi znacilo,
Ako ne moze ok, ali ako neko ima neki nacin da se izvede to sto pitah eto neka javi

Pa mislim ne mozes da uzmes od njih nesto sto oni nemaju u ponudi

Pardon nisam lepo objasnio, mislio sam bez kombinovanja sa drugim provajderima tj bez dodatnih troskova.
Orion ponuda je znatno jeftinija od ostalih, sve ostalo je na mestu, samo tih par sitnica tj kanala bi znacilo,
Ako ne moze ok, ali ako neko ima neki nacin da se izvede to sto pitah eto neka javi
Pa ako nećeš dodatno da platiš moraćeš nekako da se dovijaš. Npr. da uzmeš od nekog prijatelja jedan slot za supernovu koja radi na orion internetu. Takođe možeš i da uzmeš od nekoga eon slot, ne mora da bude van mreže jer ne blokiraju te kanale (hgtv i slične) kada se gleda preko tuđeg interneta

On je verovatno vec uzeo njihovu TV opciju pa mu ne odgovara ponuda kanala, tako da jedino da sa nekim menja orion za nesto drugo.

Ali ako vam ne odgovara tv ponuda onda je najbolje uzeti samo internet a tv uzeti od nekoga cija vam ponuda odgovara bar IP televizija lako moze da se uzme od bilo kog provajdera, da ne bi placali nepotrebno uslugu koja vam ne odgovara.

Razmisljam se da uzmem NET SUPERSONIC 2.5 Gb/s paket optickog interneta samo. Stanujem na Karaburmi pa me zanima samo ako je neko sa Karaburme takodje i koristi orion internet kakva su vam iskustva sa njima, bitno mi je da internet radi konstantno bez nekih vecih prekida.

Da li je za preporuciti Orion opticki internet na Novom Beogradu, ulica je Jurija Gagarina? Pre svega me zanima internet, paket od 1400 dinara mesecno.

Da li je za preporuciti Orion opticki internet na Novom Beogradu, ulica je Jurija Gagarina? Pre svega me zanima internet, paket od 1400 dinara mesecno.
Blok 70 sve top, naravno samo ako je optičko vlakno direkt do stana.
Ne daj da te prevare sa GPON light varijantama.
Bolje opcije nema a da je solo net i da nije NAT-ovan

Mada sad i Junet preko mts optike nudi 200/100 bez ugovora sa statičkom IP adresom 2040 din

Blok 70 sve top, naravno samo ako je optičko vlakno direkt do stana.
Ne daj da te prevare sa GPON light varijantama.
Bolje opcije nema a da je solo net i da nije NAT-ovan

Mada sad i Junet preko mts optike nudi 200/100 bez ugovora sa statičkom IP adresom 2040 din
Nema niko bez ugovora, samo bez ugovorne obaveze. Kod yuneta moras da ih pozoves ako hoces da ti obustave uslugu i ponovo da ih pozoves kada zelis da je ukljuce. Tako je bilo pre neku godinu kada sam se interesovao, a za tv kanale su uvek koristili mts.

orion ima prepaid imam na jednoj lokaciji cim istekne pretplata gasi se i ides u mirovanje

orion ima prepaid imam na jednoj lokaciji cim istekne pretplata gasi se i ides u mirovanje
Ja imam 2 optike orion na n.bg, probleme sa prekidima na wifi sam imao dok nisam presao na wifi6. hvatam 45+ wifi signala i to mi je izazivalo prekide.
73.

Ja imam 2 optike orion na n.bg, probleme sa prekidima na wifi sam imao dok nisam presao na wifi6. hvatam 45+ wifi signala i to mi je izazivalo prekide.
73.
Ja cu na toj lokaciji da ubacim ac58u kad budem stigao iza eltexa pa ce radi wifi u celom stanu samo moram da ih cimam da mi prebace ruter u bridge.

Nema niko bez ugovora, samo bez ugovorne obaveze. Kod yuneta moras da ih pozoves ako hoces da ti obustave uslugu i ponovo da ih pozoves kada zelis da je ukljuce. Tako je bilo pre neku godinu kada sam se interesovao, a za tv kanale su uvek koristili mts.
Na to mislim, nemaš ugovornu obavezu već usluga ide mesec po mesec dok ne objaviš

Ja cu na toj lokaciji da ubacim ac58u kad budem stigao iza eltexa pa ce radi wifi u celom stanu samo moram da ih cimam da mi prebace ruter u bridge.
Ti volis da eksperimentises i bolje je odmah da ides na ax ruter, i sa vise uredjaja nece kociti.
Ako trazis bridz mod, mogu ti dati i opticki terminal i neki obican ruter i onda je dovoljno samo da ga zamenis svojim. Ja sam tako uradio i ok je bez ikakvog podesavanja.

Ti volis da eksperimentises i bolje je odmah da ides na ax ruter, i sa vise uredjaja nece kociti.
Ako trazis bridz mod, mogu ti dati i opticki terminal i neki obican ruter i onda je dovoljno samo da ga zamenis svojim. Ja sam tako uradio i ok je bez ikakvog podesavanja.
Imam na glavnoj lokaciji ax ruter a pre njega taj ac58 koji sam mislio ovamo da prebacim.Zato sam njega napomenuo.Dobro da znam da ce proradi bez podesavanja.Pozdrav i svako dobro

Juče me zovu iz Oriona da mi ponude produženje ugovora koji mi ističe tek u julu. Kaže, ako sklopite novi ugovor zadržaćete istu cenu a ja sada plaćam višu cenu nego što im je na sajtu akcijska cena za nove ugovore.

Pa to je taktika, sacekaj poslednjih mesec dana pred istek i onda trazi obnovu samo po uslovima sa sajta

Slično su i meni ponudili juče - da produžim ugovor koji mi ističe u aprilu po ceni 1850RSD mesečno.
Rekoh da neću zato što su im cene na sajtu mnogo povoljnije. Odmah su mi ponudili cenu 1500RSD mesečno, tako da sam to prihvatio.
Paket je inače 2/0.2 Gbit - znam da je ovo što nude novim korisnicima povoljnije, ali razlika u ceni nije toliko velika a i ne bih da rizikujem da nešto poremete sa podešavanjima na ruteru.

Juče me zovu iz Oriona da mi ponude produženje ugovora koji mi ističe tek u julu. Kaže, ako sklopite novi ugovor zadržaćete istu cenu a ja sada plaćam višu cenu nego što im je na sajtu akcijska cena za nove ugovore.
Od 1 Feb moguce da ce biti nove promocije 🤐

Orion kod nas na zgradi od 10 spratova drzi svoju jednu antenu. Navodno samo jednu i navodno to ne trosi mnogo struje. Zna li neko kolika je potrosnje struje za ovo? Bas prakticno nista ili? Posto treba neki ugovor da sklapamo gde nam daju gratis jedan paket za zgradu kablovkse i internet. Ali dali jos nesto mozemo za struju da trazimo? SAd ako trosi zaista tipa 500din mesecno ili tako nesto onda nebitno

Tu antenu napajaju sami korisnici preko PoE injectora, obicno se stavi vise da kada jedan iskljuci ne nestane net svima tako da se trosak deli na vise korisnika... A potrosnja je zanemarljiva s obzirom da je antena 7W...

Samo savet, kada se dogovarate sa Orionom, obavezno sve napismeno, jer cesto se prave ludi...

Na eracunu meni stoji obavestenje o poskupljenju samo za biznis korisnike 🤔

Videćemo kada stigne račun, i meni na oba naloga na eračunu piše obaveštenje o poskupljenju samo za poslovne korisnike. Nadam se da me ovog puta neće zaobići poskupljenje 😀

Srećno svima koji slave 🥳

Šta da probam da izvučem od njih... Hm

Do sad je uvek bilo da ako nema na eracunu ne odnosi se na tog korisnika

Tu antenu napajaju sami korisnici preko PoE injectora, obicno se stavi vise da kada jedan iskljuci ne nestane net svima tako da se trosak deli na vise korisnika... A potrosnja je zanemarljiva s obzirom da je antena 7W...

Samo savet, kada se dogovarate sa Orionom, obavezno sve napismeno, jer cesto se prave ludi...

Ja idem logikom ugovor koji moze da se prekine i naravno ostatak na mail sto ne sme preko ugovora. Kao ne sme sve u ugovor da svi. To mi rece ta osoba sa kojom dogovaram. Ali sam trazio onda preko maila da sve bude napisano i to kao rece sme da napise i potvrdi.. Rece i ako ode iz firme "da ce preneti drugima".. Sto tek zvuci smesno :)

netpower lite 7r i LHG 60G imamo od opreme.. Kako sam video to max zajedno trosi ispod 40w tako da to stvarno nije mnogo...
Dakle to nije ni 500din mesecno a i manje. Posto je tako necu mnogo da zatezem dodatno

Nazad
Vrh Dno