OBAVEŠTENJE O PROMENI CENA USLUGA ZA REZIDENCIJALNE KORISNIKE
30.06.2023
Dragi korisnici,
Obaveštavamo vas da će od 01.08.2023. godine cene pojedinih internet paketa biti uvećane za 150,00 rsd a pojedinih Dual TV i Triple paketa za 200,00 rsd sa uračunatim PDV-om.
Obaveštenje o ovome je sastavni deo računa kod svih korisnika koji su obuhvaćeni ovom promenom i koji imaju prava prema članu 131 Zakona o elektronskim komunikacijama, dok je detaljnija informacija ovim korisnicima prosleđena na registrovanu e-mail adresu ili adresu prebivališta (korisnici koji su odabrali da račune primaju u papirnoj formi) kao poseban dokument u prilogu računa za jun mesec.
Povećanje je posledica povećanja opštih troškova poslovanja, a korisnici koji nisu saglasni sa ovom promenom, u skladu sa članom 131 Zakona o elektronskim komunikacijama, imaju mogućnost da raskinu pretplatnički ugovor bez obaveze plaćanja troškova u vezi sa raskidom, zaključno sa 05. avgustom 2023. godine.
Zahvaljujemo vam se na razmevanju i nadamo se da ćemo uspešno nastaviti saradnju i opravdati vaše dosadašnje poverenje.
Vaš Orion telekom
Konačno da neki operater na normalan način unapred obavesti korisnike o povećanju cena, što preko printanog računa što preko e maila, pa još i da navedu da korisnik može da raskine ugovor. Ne vidim takav vid obaveštenja kod drugih na primer Telekom Srbija.Laguje sajt, ali dođoh do dela gde se može pročitati. Ostatak sa konkretnim informacijama će neko ko prima e račun da prenese.
na normalan način unapred
Ja imam na N.Bg u dva stana orionovu optiku i koristim sbb tv-ott na obe lokacije (na drugoj na aplikaciju) i odlicno radi. Za kombinaciju sa vpn ti ne mogu reci jer to nisam probao.Na jednoj lokaciji bi trebalo da uvedem internet i TV.
Do pre neki dan je SBB bio jedina opcija, a sada je ponuđen i Orion (izgleda optika), sa kojim do sada nisam imao kontakta.
Gledam pakete samo za NET, za pravna lica, lokaciju bih, na nivou prvog rutera, preko VPN, povezao na SBB mrežu i na TV stavio EON aplikaciju koju na SBB lokaciji ne koristimo.
Koliko je stabilna veza na Orion mreži?
SBB mi je već ozbiljan backdraw na poslu (u prethodnom objektu smo imali MTS optiku, 3 godine bez prekida), pa ako je Orion još gori od SBB, da uzmem (skuplji) SBB i preskočim egzibiciju sa TV-om kroz VPN.
Da, za sve mreze (napisao sam OTT) i optika na obe adrese orion u pripejdu, u blokovima 37 i 64. Dobro radi, ali je guzva u eteru pa sam zbog toga imao prekide na nekim uredjajima i sa wi-fi 6 sam to resio na oba mesta.pretpostavljam da @Zuel koristi "EON van mreže", na jednoj lokaciji EON box, na drugoj EON Smart aplikaciju
Treca sreca.Konačno da neki operater na normalan način unapred obavesti korisnike o povećanju cena, što preko printanog računa što preko e maila, pa još i da navedu da korisnik može da raskine ugovor. Ne vidim takav vid obaveštenja kod drugih na primer Telekom Srbija.
Nema ni kod mene obavestenja, a potpisao sam nov ugovor u aprilu.Zanimljivo da pete stavke kod mene nema:
![]()
Citat: ZAKON O ELEKTRONSKIM KOMUNIKACIJAMA ("Sl. glasnik RS", br. 35/2023)Izmena uslova ugovora
Član 131
Pružalac javno dostupne elektronske komunikacione usluge, osim pružaoca komunikacione usluge između osoba koja nije zasnovana na korišćenju numeracije i pružaoca usluga komunikacije između mašina, dužan je da krajnjeg korisnika, najmanje 30 dana unapred, na jasan i razumljiv način, na trajnom nosaču podataka ili na drugi odgovarajući način koji omogućava krajnjem korisniku da sačuva obaveštenje na trajnom nosaču podataka, obavesti o nameri jednostrane izmene uslova ugovora, kao i pravu krajnjeg korisnika na raskid ugovora pre isteka perioda na koji je zaključen, bez obaveze plaćanja troškova u vezi sa raskidom.
Pružalac usluge iz stava 1. ovog člana je dužan da vodi evidenciju o dostavljenim obaveštenjima iz ovog člana, koja obuhvata ime i prezime potrošača, korisnički broj, kao i vreme dostavljanja obaveštenja.
Krajnji korisnik ima pravo na raskid ugovora, bez obaveze plaćanja troškova u vezi sa raskidom, u roku od 30 dana od dana prijema obaveštenja o nameri jednostrane izmene uslova ugovora od strane pružaoca javno dostupne elektronske komunikacione usluge, osim pružaoca komunikacione usluge između lica koja nije zasnovana na korišćenju numeracije, ako se najavljenim jednostranim izmenama bitno menjaju uslovi pod kojima je ugovor zaključen, na način koji nije u korist krajnjeg korisnika, a naročito u pogledu specifikacije usluga i uslova za korišćenje usluga u vezi sa ponuđenim promotivnim pogodnostima.
Krajnji korisnik nema pravo da raskine ugovor, bez obaveze plaćanja troškova u vezi sa raskidom, kada je jednostrana izmena uslova ugovora od strane pružaoca usluge iz stava 2. ovog člana administrativne prirode i nema negativnih posledica na krajnjeg korisnika ili je posledica zakonskih i regulatornih promena.
Shodno članu 129. st. 2. i 6. ovog zakona pravo na raskid ugovora bez obaveze plaćanja troškova u vezi sa raskidom podrazumeva i pravo krajnjeg korisnika da zadrži terminalnu opremu uz plaćanje preostalog iznosa do povlašćene cene terminalne opreme utvrđene u momentu sklapanja ugovora ili plaćanje mesečnog iznosa naknade za preostali period važenja ugovora, ako je to povoljnije za krajnjeg korisnika.
Pružalac usluga iz stava 3. ovog člana dužan je da bez naknade ukloni sva ograničenja u korišćenju terminalne opreme, a najkasnije prilikom isplate iznosa iz stava 5. ovog člana.
Za usluge prenosa signala koje se koriste za usluge komunikacije između mašina, prava krajnjih korisnika iz st. 3-6. ovog člana se odnose samo na potrošače, mikro i mala pravna lica i neprofitne organizacije.
Regulator bliže propisuje sadržaj obaveštenja iz stava 1. ovog člana.
Uvedena je i jedna veoma korisna novina: obaveštenje o nameri jednostrane izmene uslova ugovora više neće moći da se okači samo na sajt i da se smatra izvršenim. Članom 131. stav 1. novog zakona je predviđena dužnost operatora da „krajnjeg korisnika najmanje 30 dana unapred, na jasan i razumljiv način, na trajnom nosaču podataka ili drugi odgovarajući način koji omogućava krajnjem korisniku da sačuva obaveštenje na trajnom nosaču podataka, obavesti o nameri jednostrane izmene uslova ugovora, kao i pravu krajnjeg korisnika na raskid ugovora pre isteka perioda na koji je zaključen, bez obaveze plaćanja troškova u vezi sa raskidom.“ Zakon definiše trajni nosač podataka kao sredstvo koje krajnjem korisniku omogućava čuvanje informacija koje su mu lično upućene i kojima može naknadno pristupati tokom odgovarajućeg vremena u svrhe za koje su te informacije namenjene“, pa je jasno da će od sada za potrošača biti relevantno samo ono obaveštavanje koje je učinjeno lično.
Obaveštenje o ovome je sastavni deo računa kod svih korisnika koji su obuhvaćeni ovom promenom i koji imaju prava prema članu 131 Zakona o elektronskim komunikacijama, dok je detaljnija informacija ovim korisnicima prosleđena na registrovanu e-mail adresu ili adresu prebivališta (korisnici koji su odabrali da račune primaju u papirnoj formi) kao poseban dokument u prilogu računa za jun mesec.
Uradi screenshot pa postavi ovde.prijavljivala mi je neku gresku, sada vidim isto ne radi?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari