@Jale I ja uvek jasno pitam, pa vreme pokaže da li su dali tačan info ili ne

Konkretni primeri:
1) Kad je izašao trenutno važeći
postpaid cenovnik, koji ima fazon "Gigant" vs "GPON Light" podvarijanti istih Start, Classic, PLus.... paketa sa različitim upload i download ja ih lepo jasno pitam koja bi brzina Net Start paketa bila na mojoj adresi. Pošto jelte u pitanju je selo koje 300% sigurno nema XGPON opremu na OLT-u pa je gotovo izvesno da ovde važe te niže brzine , ali s obzirom da je pre tog cenovnika temin "GPON Light" interno ZLOrion koristio za onu njihovu uslugu "optika preko antena" (= ono gde stavljaju WiFi antene na krovove zgrada a do korisnika ide mrežni kabl, dakle nešto što striktno gledano nije "ništa GPON" a ne "GPON Light") a ja nemam "lažnu optiku" već imam optičko vlakno u sobi onda je postojala eto mala nedoumica da li je i "GPON GPON" stavljen sad u isti koš sa "GPON Light".
Pitao sam ih jer sam kao razmišljao "a možda da pređem na postpaid?" (jer sam koristio 500/20 za 1500 din, a Net start postpaid je 1550 din i potencijalno bi i ovde bio 500/100 a ne 200/40 ; dakle ideja je bila zbog drastično većeg upload-a da se moooožda "žrtvujem" i odrizikujem sa uzimanjem postpaid sa 24 meseca UO) pa je od toga koja podvarijanta paketa se pušta u mom selu diktiralo da li bi najpribližnija brzina mom prepaid paketu bila postpaid Net Start ili Net Classic ili kako beše ime sledećeg skupljeg pakta. I naravno dobijem netačan info da bi brzina za ovu adresu bila 500/100. Mesec dana kasnije recimo vidim dele flajere po selu sa tim novim paketima i vidim naravno pišu brzine 200, 400 i 600 a ne 500, 1 Gbps i šta god. Pitam tog "agenta" jel to tačno ili su one "Gigant" podvarijante i naravno dobijem info da su te sa flajera brzine. Dakle pogrešan info dobio od korisničke službe. I šta bi bilo da sam usled "nesporazuma" potpisao ugovor i video da su mi "pustili" 200 Mbps??
2) 1. maja objave obaveštenje o poskupljenju koje izgleda da je samo za postpaid korisnike ali nije baš jasno sve, jer je kao i ovu juče postavljeno nekompletno, fali informacija. Pitam lepo da li se od juna menjaju i cene prepaid paketa ili ne. Dobijem posle par dana odgovor da nisu planirana poskupljenja prepaid-a i da obaveštenje se ne odnosi na mene.
27. maja eto na sajtu novo obaveštenje, ovaj put za prepaid pakete i naravno poskupljenje paketa sa 1500 na 1800 din.
Sad kako ko tumači, da li sam dobio tačan ili netačan odgovor na početku maja. Plus bonus momenat da obaveštenje za prepaid korisnike je objavljeno 27.05. a stupalo na snagu tj počinje da se primenjuje 06.06. Dakle, nisu ispoštovali rok od 30 dana ranije najavljivanja
3) Sad ova situacija ostaje da sačekamo novembar i vidimo da li je tačno da ne obuhvata i ne važi to za prepaid i nisu planirane promene prepaid ponude. Sad sam i jasno napisao da ne pitam da li se to obaveštenje odnosi na prepaid korisnike već da je to obaveštnje samo povod kontaktiranja a predmet tiketa je konkretno šta se dešava sa mesečnom pretplatom mog paketa i sa prepaid ponudom.