Šta je novo?

Orion Telekom (nije tema za biznis ni za Orion TV aplikaciju)

Nakon prigovora za uvecan racun za mart mi je stigao mail da mi daju 3 meseca 50% tj. jos dva ne racunajuci mart ali mi ipak nisu umanjili taj mart koji je bio i poenta celog prigovora prevaranti, sa "popustom" mi je 3500 a bez verovatno 7000, mislim da je to to, nece nista oni tu menjati.

Prilozi

• 07-04-2026-2109.png
    07-04-2026-2109.png
    66.2 KB · Pregleda: 86
Ponuda Supernove (a ne MTS-a) je ovde:
Meni je stigao račun MTS Telekom Srbija, ne pominje se Supernova. Mada su cene samog internata identične na linku koji sam ostavio i ovde

Meni je stigao račun MTS Telekom Srbija, ne pominje se Supernova. Mada su cene samog internata identične na linku koji sam ostavio i ovde
Ide se ka integraciji pa zato stiglo od mts-a ne od superspore, tako je skoro dve godine, svakako su i cene i paketi isti😃
A ovi “fantomski paketi” sto nam dodeljuju su zapravo nazivi paketa koji su bili u ponudi superspore do decembra 2024. godine (SP2 XL, XXL doduse ne sa ovakvim brzinama) pa su onda ubacili S i M.
A sto se oriona tice (da ne citiram prethodnu poruku bzv) oni rade sada samo sa pravnim licima - udruzenje, doo, preduzetnici bitno da imas pib

Ide se ka integraciji pa zato stiglo od mts-a ne od superspore, tako je skoro dve godine, svakako su i cene i paketi isti😃
A ovi “fantomski paketi” sto nam dodeljuju su zapravo nazivi paketa koji su bili u ponudi superspore do decembra 2024. godine (SP2 XL, XXL doduse ne sa ovakvim brzinama) pa su onda ubacili S i M.
A sto se oriona tice (da ne citiram prethodnu poruku bzv) oni rade sada samo sa pravnim licima - udruzenje, doo, preduzetnici bitno da imas pib

A jel znas mozda sta im znaci taj "PDV" koji su dodali? Sta kao Orion nije placao PDV na cenu paketa koji su nam nudili?

Ja sam kod Oriona placao 2900 din. dual paket sad su mi na to obracunali neki dodatni 20% PDV ovaj zadnji racun sto su poslali.

Sve ovo sto su uradili nema veze s vezom. Evo ja imam 3400 din. sa tim "PDV" i ako je to 50% "popusta" ne uklapa se cenovno ni u jednu njihovu trenutnu ponudu. Najblizi je samo najbrzem internetu (koji je sporiji od Oriona) a gde je tu onda TV paket?

Ovako ne znas sta ti nude ni po kojoj ceni.

Zar nije normalnije i jednostavnije da su svim Orion korisnicima dali obavestenje da mora da sklope nove ugovore pod novim uslovima (i koji su to uslovi) a ako neces raskid, nego ovako da gledas u solju koliko ce da placas i sta dobijes.

Ovo:

više ne postoji?

Da li je ovo zamena?

Meni ovog meseca ističe 30 meseci UO u Orion, pa mogu kako hoću. Nije problem da jedan mesec platim 3.547,92 dinara, ali me smara što ideju nemam kako su došli do tog broja, jer na računu stoji da je usluga 2000/500, kao srednji paket sa prvog linka, koji košta 2.999 dinara. A ne uklapam se cenom ni u ove njihove pakete.
i meni istice za 15 dana ugovorna obaveza...

i sad mi nije jasno sta da radim.

kakav je sada nas status kada nam istekne UO a imamo optiku uvedenu,
i prijavimo se kao potpuno novi korisnici, kakav tretman cemo imati?

dobicu mesec dana 50%?

da li bi dobili supernova optiku ili coax?
(meni u MTS-u rekose da novi SN korisnici koji dolaze sa oriona ne mogu da dobiju optiku ....sto nema nikakve logike)

U svakom slucaju placati 3500rsd za najjeftiniji paket interneta bez TV je stvarno previse.

Ovo je reketiranje

i meni istice za 15 dana ugovorna obaveza...

i sad mi nije jasno sta da radim.

kakav je sada nas status kada nam istekne UO a imamo optiku uvedenu,
i prijavimo se kao potpuno novi korisnici, kakav tretman cemo imati?

dobicu mesec dana 50%?

da li bi dobili supernova optiku ili coax?
(meni u MTS-u rekose da novi SN korisnici koji dolaze sa oriona ne mogu da dobiju optiku ....sto nema nikakve logike)

U svakom slucaju placati 3500rsd za najjeftiniji paket interneta bez TV je stvarno previse.

Ovo je reketiranje
meni istice za 6 dana, ne ponudice ti neverovatnih 4-6 meseci popusta kao na sajtu za nove korisnike. ono sto nemoj zaboraviti da trazis da ti racun za mart i deo maja naplate srazmerno isporucenom od ugovorenog znaci ne staru cenu vec umanjenu za onoliko koliko ti je slabiji paket, svakako minimum na koji treba da pristanes je stara cena ni dinar vise mada imas pravo na umanjenje ili da ih tuzis naknadno.

I nemoj cekati poslednji dan da ne udjes u novi mesec naplate trazi odmah da ti poslednji dan interneta bude raskinut ugovor jer ce automatski da ti proknjize punu cenu za sledeci deo maja i juna ako budes dobar mozda ti daju popust 50 posto za jedan mesec jos 🙂

ako ti je prava orion optika bila nema govora mozs imati bilo koji njihov paket tako su nas i prebacili za sada, jedino verujem da ove kabolove od oriona vremenom zameniti verovatno sa svojim, kao sto jednom vec rekoh ideja im je da za 100 000 000 evra koliko su platili ne dobiju bas nista i rasteraju sve korisnike.

Poslednja izmena:
A jel znas mozda sta im znaci taj "PDV" koji su dodali? Sta kao Orion nije placao PDV na cenu paketa koji su nam nudili?

Ja sam kod Oriona placao 2900 din. dual paket sad su mi na to obracunali neki dodatni 20% PDV ovaj zadnji racun sto su poslali.

Sve ovo sto su uradili nema veze s vezom. Evo ja imam 3400 din. sa tim "PDV" i ako je to 50% "popusta" ne uklapa se cenovno ni u jednu njihovu trenutnu ponudu. Najblizi je samo najbrzem internetu (koji je sporiji od Oriona) a gde je tu onda TV paket?

Zar nije normalnije i jednostavnije da su svim Orion korisnicima dali obavestenje da mora da sklope nove ugovore pod novim uslovima (i koji su to uslovi) a ako neces raskid, nego ovako da gledas u solju koliko ce da placas i sta dobijes.
Druže, 20% je PDV na sve osim na neke proizvode koji se oporežu po posebnoj stopi od 10%. Ne znam šta te buni PDV.

Ti bivsi paketi koje sam pomenuo nisu prelazili 5000 din ako dobro secam (imao sam SP2 XXL 18m x 1din pa raskinuo pred kraj 2024., ne secam se tacne cifre).
Moguce da nam naplacuju cene tih bivsih paketa van ugovorne obaveze, ima sigurno negde taj stari cenovnik i dalje na netu

Druže, 20% je PDV na sve osim na par prehrambenih proizvoda koji su izuzeti. Ne znam šta te buni PDV.

Druze, 2900 din. je bila ukupna cena Orion paketa koji sam placao kod Oriona, jel u to kao nije bio uracunat vec PDV, na ukupnu cenu paketa koji sam placao?
Sad mi na taj paket nabacili novi PDV, kako je to moguce?
Ne znam sta ti nije jasno.

Druze, 2900 din. je bila ukupna cena Orion paketa koji sam placao kod Oriona, jel u to kao nije bio uracunat vec PDV, na ukupnu cenu paketa koji sam placao?
Sad mi na taj paket nabacili novi PDV, kako je to moguce?
Ne znam sta ti nije jasno.
ti sad upao na forum i pao sa Marsa procitaj posplednjih 100 starnica i bice ti jasno sem sto ti nista nece biti jasno 🙂.

Nemaju ove cene veze sa time sto si ti imao vec sa paketom koji si gratis dobio, koji mozes vidieti punu cenu na mts sajtu, i da te malo obradujem ta cena ti je pola od onoga sto ces od sledeceg meseca placati.

Da li tražiti raskid u poslovnici odmah ili platiti za mart pa tražiti raskid? Da ne odbiju što nije mart (iako duplo skuplji) placen?

ti sad upao na forum i pao sa Marsa procitaj posplednjih 100 starnica i bice ti jasno sem sto ti nista nece biti jasno 🙂.

Nemaju ove cene veze sa time sto si ti imao vec sa paketom koji si gratis dobio, koji mozes vidieti punu cenu na mts sajtu, i da te malo obradujem ta cena ti je pola od onoga sto ces od sledeceg meseca placati.

Evo bas cu da citam 100 strana jedva cekam.

Ma video sam za 50% a znaci taj njihov "paket" (koji btw. vise ne postoji u njihovoj ponudi) je osnovica na koji dodaju PDV a ne moj stari paket, samo se slucajno poklopila cena bez PDV. OK..

Ma video sam za 50% a znaci taj njihov "paket" (koji btw. vise ne postoji u njihovoj ponudi) je osnovica na koji dodaju PDV a ne moj stari paket, samo se slucajno poklopila cena bez PDV. OK..
upravo tako , carevi su meni tako kad sam se zalio na brzinu da je mnogostruko manja dali odgovor da sam prebacen uspesno na jos skuplji paket 🙂

Da li tražiti raskid u poslovnici odmah ili platiti za mart pa tražiti raskid? Da ne odbiju što nije mart (iako duplo skuplji) placen?
Pise ti u PDF racunu za mart da je rok za prigovore 15. maj

Ti citas i cirilicu i latinicu, tako da ces se lako snaci i sa 100, dok je brat Roman (Belic?) dobio zadatak da prelista samo 570 stranica. Sve ce mu biti jasno

Другар лудује вечерас, играмо кантерицу већ пар година, данас не може да смири ping никако, реко који провајдер каже Орион. Катастрофа. CG-Nat Supernova.

Nadam se samo da ovi racuni od 1. aprila nisu prvoaprilska sala.

Ako jos neko koristi Orion WiFi (legacy Cambium network), javite da li su vas "castili" sa manjim, vecim ili (skoro) istim racunima.

Pogledajte prilog 534874
Meni nije stigao račun za lokaciju gde koristim wifi, a za lokaciju gde mi je optika jeste danas, skočila je cena sa 3 na 5000 za wifi a za optiku sa 2500 na 7 i nešto

Ovo je reketiranje
To je realnost za sve osim sto smo na lokacijama gde je bio prisutan orion mogli da "eskiviramo" realnost.
Godinama unazad je mts/supernova naplacivao naj jeftiniji internet bar 2500, to je fazon 50-200Mbps bilo, sad su izbacili taj paket, i krecu od 400Mbps po cenama 3500+

Moze na akcijama da se nadje kod mts zakupaca za 2000 nesto (500/250Mbps), ali Telekom iako ima zakonsku obavezu da daje svima u zakup svoju infrastrukturu, vrda, vadi se da Supernova nije integrisana potpuno u telekom sistem, pa tu ne moze da se uzme usluga od zakupaca.

Другар лудује вечерас, играмо кантерицу већ пар година, данас не може да смири ping никако, реко који провајдер каже Орион. Катастрофа. CG-Nat Supernova.
evo meni dok cetujem sa vama 125 ping ovo je bukvalno teranje da svi odemo ne moze biti slucano bukvalno im puca kurir za sve nas

Meni je stigao račun MTS Telekom Srbija, ne pominje se Supernova.
Kad budeš video račun PDF ili videćeš da na njemu desno stoji MTS logo a do njega desno Supernova.

Sve što Telekom Srbija pokupovao godina u nazad nastavlja da posluje pod brendom "Supernova".
Cene i sadržaj paketa su isti bio ti "pravi" MTS ili "krivi" MTS ( = Supernova). Osnova razlika u tehnologiji kojom realizuju primarnu TV uslugu i to je da su na Supernova optici / SuperPlan paketima svi iza na CG-NAT a na MTS optici / Box paketima skoro niko nije na CG-NAT.

I razlika da tokom "obnove ugovora" MTS optika korisnici imaju načina i nade da dobiju ponudu 24x 50% popusta a kod Supernova preko 10 meseci 50% popusta se ne dobija pa makar dubio naglavačke.
(dobijaju više novi korisnici koji prelaze iz SBB ili Jotel i slične varijante).

Kod mene isti takav racun stigao. mts i Telekom Srbija a.d. Sto znaci da nisu bas sve migrirali medju klijente svoje cerke firme
meni jos nisu poslali resavaju reklamaciju, lako je tebi ti ces preko udruzenja da se snadjes sa biznis paketom, jel idemo i mi ostali kao kancelarije ? otvori temu da se prijavljujemo

Jel jos nekom stuca protok? Meni danas ne prelazi ~320 Mbps DL i jedva 80 UP, juce kad sam pricao sa lelekom tehnicarem kaze da je upload sad 500 Mbps za nas koji smo bili na ex-Supersonic paketu. Sad nas polako integrisu na tu Supersporu optiku i bice veselo.

Kad budeš video račun PDF ili videćeš da na njemu desno stoji MTS logo a do njega desno Supernova.

Sve što Telekom Srbija pokupovao godina u nazad nastavlja da posluje pod brendom "Supernova".
Cene i sadržaj paketa su isti bio ti "pravi" MTS ili "krivi" MTS ( = Supernova). Osnova razlika u tehnologiji kojom realizuju primarnu TV uslugu i to je da su na Supernova optici / SuperPlan paketima svi iza na CG-NAT a na MTS optici / Box paketima skoro niko nije na CG-NAT.

I razlika da tokom "obnove ugovora" MTS optika korisnici imaju načina i nade da dobiju ponudu 24x 50% popusta a kod Supernova preko 10 meseci 50% popusta se ne dobija pa makar dubio naglavačke.
(dobijaju više novi korisnici koji prelaze iz SBB ili Jotel i slične varijante).

Moj račun je kao što je @Santa poslao. Ne vidim gde piše supernova.

Ajde da ponovim pitanje, jel plaća neko račune direktno iz Moj MTS aplikacije? Ne mogu da vidim račun za februar, ali piše da sam dužan, kao što i jesam, jer mi račun nikada nije uspostavljen. Taj račun ne sporim i to bih da platim što pre.

Da ne citiram sad posebno, na racunu ne pise da je sa popustom, to mi je bilo napisano u mejlu u kom su poslali racune. Napisali su tekst dobrodoslice i tu ubacili da je 50% popusta poklon od njih 🙂

Na samom racunu ne postoji naveden bilo koji paket, ali sam ja izracunao kako su dobili cenu izmisljenog paketa, nisu se potrudili nego samo drmnuli pdv na ukupan racun iz Oriona. I dali mi popust 83 dinara pride, rekao bih eracun.

Na aplikaciji mts, posto koristim mts broj i imam nalog, pise da na jednoj adresi koristim box2 (paket ne postoji u ponudi, postoji box 2s i box 2m), a na drugoj neki Super plan 3 ili tako nesto (na toj adresi postoji i fiksni, racunam zbog toga). Ali u samom racunu ne postoji naziv paketa.

Sto bi se reklo, amaterski odradjeno. Paint level fotosopa.

Danas nisam imao vremena da cekam, svratio u poslovnicu i tamo naelektrisani ljudi njih 30, ocekujem da ubace obezbedjenje u poslovnice dok ne prodje ovo ******.
Sta ce biti jula meseca kad stignu junski racuni onima koji ne raskinu, ko zna.

Inace, zvao sam kol centar, decko sa druge strane zice je rekao da veruje da nece biti duplirane cene, na moje insistiranje oko toga sta se pise po netu (jos uvek mi nije stigao mejl sa racunima), ponovio mi je da bi trebalo da ostane ta cena 3780. Sve nesto verujem, trebalo bi, a uglavnom to znaci nemam pojma sta ce biti, verovatno zaglavljujemo do balcaka.
Da znam sa kim sam razgovarao, sada bi brojao zvezde.

Planiram da zovem kol centar ponovo i da snimim razgovor. A i razgovor u poslovnici planiram da snimim, jer hohstapleri nemaju meru.

Jel jos nekom stuca protok? Meni danas ne prelazi ~320 Mbps DL i jedva 80 UP, juce kad sam pricao sa lelekom tehnicarem kaze da je upload sad 500 Mbps za nas koji smo bili na ex-Supersonic paketu. Sad nas polako integrisu na tu Supersporu optiku i bice veselo.
meni napisah min ping 120 ide do 240 , a donwload maks 200 nesto opet jebavaju verovatno nas prebacuju na jos jedan layer cgi nat iza cgi nat , a mozda neko iz mtsa supporta cita ovaj forum i *****ava nas

meni jos nisu poslali resavaju reklamaciju, lako je tebi ti ces preko udruzenja da se snadjes sa biznis paketom, jel idemo i mi ostali kao kancelarije ? otvori temu da se prijavljujemo
Imao sam tu "privilegiju" da zadrzim Cambium ePMP Force 180, sto je verovatno ista (5GHz) WiFi oprema koju nude za poslovne korisnike. Zato su mi u mts-u sad malo spustili cenu da vide hoce li me naterati da promenim misljenje (i predjem na neki drugi paket iz njihove ponude) kad prolista drvece. Jes' da im povremeno seckaju i SkyShowtime 1 i 2 u Orion TV aplikaciji, ali bar za sada imam dobar i ping i jitter. Kad posle toliko godina u Orionu nisam pokazao interesovanje za kablovsku (SBB, Supernova) a ni postpaid 4G kucni net (A1/Yettel/mts), izgleda da ni Telekom Srbija nema bas jednostavno resenje za takve slucajeve.

Poslednja izmena:
Da li postoji negde podatak koliko je Orion imao korisnika.Mislim da nema 1 posto onih koji su zadovoljni i nisu besni posle ovoga.Kada bi mogli da se organizujemo za jedan protest ispred njihovih poslovnica,svako u svom gradu.Preko Fb grupa.

Nazad
Vrh Dno