Šta je novo?

Orion opticki ili SBB

zelenovic2017

Poštovan
Učlanjen(a)
19.06.2017
Poena
51
Želim da imam stabilan internet. Živim na Novom Beograd-u. Kod kog operatera da uzmem internet Orion ili SBB? Orion nudi optiku u mojoj zgradi zbog toga bi on trebao da bude najbolja ponuda a da li je to baš tako. Čujem da mnogi kritikuju Orion da ga ne treba ni u ludilu uzimati.Zašto ? Jel daju lošu opremu ? Jel su česti prekidi ? U čemu je problem sa njihovim optičkim internetom ? Ja sam ove godine imao mnogo problema sa Telekom Srbija ADSL-om. 15 puta su me isključili sa interneta pa sam morao da zovem call centar da me ponovo priključe što im je trebalo par dana posle svakog poziva. Bio čovek iz Telekoma Srbija podesio mi ruter sa nekim ultra advanced podešavanjima i meni opet prekida internet a pritom im ja redovno plaćam račune. Pa sam mislio ovog meseca da odjavim Telekom ADSL jer nisam obavezan ugovorom i da pređem na optički ORION ili SBB. Da li je optički ORION lošiji od Telekom ADSL-a. Jedino sam za SBB čuo samo reči hvale da daju najbolju opremu da imaju najstabilniji internet. Dakle recite mi ko od ovih operatera ima najstabilniji internet?

Uzmi optiku.

Sent from my m2 using Tapatalk

@zelenovic2017

uporedi na jednoj i drugoj strani tv kanale pre odluke ako su ti potrebni, zatim cenu (kod sbb-a mora održavanje da se plaća) i da, ovo što kaže miksan uzmi optiku. imaćeš u svakom slučaju brži upload a to mnogima znači pre ili kasnije (upload videa na yt, upload dokumenata, slika, svega i svačega na cloud,
privatni trekeri
...).

Orion ima najslabiju ponudu kanala od svih provajdera.Ako ti je net prioritet onda Orion.Ako je TV prioritet onda SBB.
Ako hoćeš i jedno i drugo onda Orion net +Sbb D3i.

Interesantno je da nigde na sajtu Oriona ne stoji koliki je upload preko optike http://oriontelekom.rs/internet/

Svakao uzmi optiku ako možeš bez naknade za tv, jer posle svakako možeš da uzmeš SBB-ovu televiziju.

Ja imam 1gbps Orion optiku i za sad bez ikakvih problema. Imam ih oko 3 meseca. Mozda se jednom desilo da mi zabode net pa sam res ruter i sve ok.

Interesantno je da nigde na sajtu Oriona ne stoji koliki je upload preko optike http://oriontelekom.rs/internet/

Svakao uzmi optiku ako možeš bez naknade za tv, jer posle svakako možeš da uzmeš SBB-ovu televiziju.

Kako u kom kraju postave optiku, tako daju akcijsku ponudu za taj kraj i cene.
na Novom Beogradu je bilo 1000/100 za 1200 dinara.
Imaš na temi Orion, postavljali su i kako radi:
6273767205.png

Nikad cuo za individuu.

Hocu da promenim provajdera jer ne gledam tv i ne vidim poentu da placam 3600 dinara SBB kada koristim samo internet pa gledam kakve su mi opcije.

Posto zivim u Novom Sadu tu su mi opcije RealNET i Orion a eto pokusavam da nadjem sto "cistijeg" klijenta

Nikad cuo za individuu.

Hocu da promenim provajdera jer ne gledam tv i ne vidim poentu da placam 3600 dinara SBB kada koristim samo internet pa gledam kakve su mi opcije.

Posto zivim u Novom Sadu tu su mi opcije RealNET i Orion a eto pokusavam da nadjem sto "cistijeg" klijenta
Ne znam koju ti dilemu imas. Da li si otisao na sajt tog nekakvog RealNETa. Pa, oni ne razumeju ni razliku izmedju MB/s i Mb/s - njhov Fiber 100 Mb/s je, kako su napisali, 100MB/s / 100MB/s, sto nema nikakvog smisla. Sad, da li je MB/s ili Mb/s? Ako je Mb/s 100/100 ne mogu da verujem da kosta bezumnih 2499 rsd. Sajt necu ni da komentarisem...

Ja sam od skoro korisnik Orion 1 giga optike, full tv i telefona. Net je brutalno dobar, dosta preko iskoristljivosti, barem u mom slučaju. Nikakvih prekida za ovo kratko vreme, Iskustvo televizije je tik iza EONa i po interfejsu u po slici, ali daleko od toga da nije odlično. Pogotovo na Laki boxu, iskustvo mi je brzo i udobno, na SMART aplikaciji za Tizen (Samsung TV), je zastarelo i pomalo neintuitivno... I to lepo radi, ali je motanje u vraćenom programu moguće samo ako imaš te dugmiće na daljinskom od TVa, nema sličica kanala u brzom meniju za prebacivanje programa.
Sve u svemu za sada sam vrlo zadovoljan, nisam još probao telefon, ali to i ne koristim ja. Treba broj da mi se prenese iz SBBa za 15ak dana...
Nisam imao problema pa da govorim o podršci, ali što se tiče pitanja i sitnih zahteva koje sam imao, vrlo su predusretljivi i ljubazni.
Što se tiče probe, mislim da imaš neki probni period gde ti rade skro svi kanali da isprobaš tu aplikaciju za TV
Uređaj je Huawei HG8245Q2 i izbacije giga na svakom portu, WiFi mu je dobrog signalai pokrivenosti i na 5Ghz, ali Wireless ne može da izbaci više od 300 MBit/s. Zato imam i svoj Asus RT-AX55 koji izbacuje full giga i na radio. Svaki Laki box na LANu može da bude 2,4GHz repeater od oko 30MBit/s ako imate potrebu...

Malo mi je problem što ne radi premotavanje sadržaja na svim kanalima, tačnije, nema na mnogima. Smeta mi najviše zbog dečijih (ne mogu da vraćam crtaće) i HBO i Cinemax... Tako je i na boxu i na smart app, no, nadam se da se to unapređuje vremenom, pa će biti kao i kod SBB
Voleo bih od unapređenja da vidim poboljšanje na Smart TV aplikaciji (Tizen/Samsung) u smislu premotavanja i interfejsa (ikonice tv kanala u brzom meniju) i kao još bitnije, dostupnost premotavanja sadržaja na svim mogućim kanalima.

Ako ti je dostupna usluga na tvojoj adresi i odgovaraju ti uslovi :)
Ja to koristim (konkretno 500/20 paket) evo već 21 mesec.

Vredi, kako ne vredi. Minimum su duplo jeftiniji od ostalih i ne uslovljavaju te sa TV, moze samo net.

Jedino sto sam dobio informaciju da je na mojoj trenutnoj adresi podrzan samo najmanji paket 200/10 MB/s

Vrh Dno