e na to sam mislio.samo ovo mi lici na mono bananicu? mozda gresim.
2 opticka kabla jedan do drugog, da svetlost iz jednog skoci na drugi sa nekom malom razdaljinom izmedju i to radi perfektno.![]()
Kako mislis mono bananica? Nema tu stereo mono, tu ima samo rupa na vrhu.
A mozes i da kupis adapter 3.5" -> toslink. Ja recimo imam Asus Xonar DS, koji ima opticki izlaz, 3.5", a imam klasican toslnik na toslink, uz adapter to radi kako treba.![]()
E, pa to neće moći da se poveže. Optički izlaz je digitalni signal, a ulaz sa bananicom na zvučnicima je analodni ulaz i jedno sa drugim se ne može direktno povezati. Da bi mogao digitalni signal da prevedeš u analogni potreban ti je DAC (digital to analog converter). Znači, iz TV-a digitalnim optičkim kablom u DAC, iz DAC-a analognim stereo činč kablom u 3.5mm ulaz na zvučnicima.kako izgleda taj adapter??? meni je problem sto na tv-u imam samo opticki izlaz a zvucnici (sistem 2.1) imaju ulaz malu bananicu.Razumes sta hocu da izvedem??
kako izgleda taj adapter??? meni je problem sto na tv-u imam samo opticki izlaz a zvucnici (sistem 2.1) imaju ulaz malu bananicu.Razumes sta hocu da izvedem??
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari