Šta je novo?

Optiarc

Istina. Evo sad mi treba rezac za ovu drugu masinu i stvarno nemam pojma koji da uzmem... izgleda da ce da padne taj koji bude u prodavnici:D

Chuo sam da Rotring dobro rezhu :D

Shalu na stranu, mislim da rezanje polako odlazi u istoriju. Ko bre da se cima pored USB-ova? Jos sad kad dodje USB 3.0 :)

Kako rezanje odlazi u istoriju? Zaboravljas da su se pojavili Blu-ray diskovi i rekorderi, a to tek treba da se omasovi na trzistu, tek posle se mozda desi ovo sto si rekao, ali ocekuj jos najmanje 5~10 god rezanja :D

Poslednja izmena:
Alternativa rezanju je 1TB hard kao backup :). Pa kada se napuni sledeći ...

Ja stvarno ne znam sta moze da se ocekuje od optike koja kosta manje od 20e u maloprodaji.

A sto se crkavanja tice, nemam iskustva sa tim... LiteON 812s radi i dalje flesovan kao 832s, savrsen u citanju, solidan u rezanju, a NEC 4550 odlican u rezanju. Oba rade jako dugo kod mene (4-5 godina najmanje), narezali su ko zna koliko *verovatno 1000+), i ne odustaju. NEC ima onaj famozni problem sa IDE drajverima i WinXP, pa nece da cita on sto je sam narezao, ali ga zato drzim u USB fioci i sve radi bez problema.

Potrebno je obratiti pažnju na naljepnicu. Nije isto "Class A Laser product" i "Class B Laser Product". :crash:

Na mom Sony DDU1621 (jest da nije rezač ,al' ajd; i još radi perfektno) piše da je A klasa,dok na Pioneer DVR-115D piše da je B klasa (mada još uvijek radi ,valjda što ne režem puno). :d
Aaaauuuu... Miileeee...

Daj čoveče, nemoj da pričaš napamet. Ta klasifikacija nema veze sa kvalitetom, već sa "bezbednošću" laserskog uređaja, odnosno snagom, talasnom dužinom i rasipanjem lasera.

Šta sve neću da čujem...
rolleyes.gif

Lose iskustvo sa samsungom: nema ni 1 mesec vec se cuje kliktanje kad hoce da ubrza okretanje diska. Nervira me :mad:
Izgleda da se desava povremeno, jer se sad malopre nije desilo.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno