@memberix, a ja mislim da ti nemas pojma, i da lupas gluposti, ali to je samo moje skromno misljenje. Na samom rezacu, pise Sony-Nec .... Optiarc corp. znaci nije Nec-Sony, a drugo for your information, Sony je gigant u svetu medija i multimedija, i uredjaja koji reprodukuju iste i poznato je da Sony otkupljuje firme, i to "sitne" firme tipa Ericsson, a nece jedan Nec, daj ne zasmejavaj nas!

A, cak i da je tako kao sto ti kazes, ovaj uredjaj za sada radi savrseno, tako da ti opet tu ne bi bio u pravu.
Jos nesto gospodine sarlatanu, koji pokusava da zeza ljude, daj nam te linkove gde kazu da ne valja, pre kupovine ja sam preleteo po internetu, i odlicno se informisao o Optiarc-u.
Ljudi ne obracajte paznju na njega verovatno je jedan od onih koji misle da su mnogo pametni, pa provociraju ljude ovde, da ispadne, "lele sto sam opasan, gle kako se primaju".
@Tristor, misljenje nije subjektivno, jer sam i ja bio skeptican kada sam kupovao ovaj rezac, jer nisam znao da je to sada u stvari Sony, sa kojim ja imam odlicno i pozitivno iskustvo od ranije, ali rezao sam Princo1-4x, Verbatim16x, Xwave1-8x, cak i onaj Datawrite, i ni jedan disk nije puko, za mesec dana i jednu nedelju, koliko dugo imam rezac.