Šta je novo?

optiarc 7173 ne cita?

ScaRFacE[RGF]

Čuven
Učlanjen(a)
20.11.2004
Poena
619
mislim cita on diskove ali neki dvd mu ubacim i posle par sekundi kaze da je blank disk a kad ubacim taj isti disk u stari nec 3520 u kom je i narezan sve je ok? da vracam uredjaj ili sta da radim?

probao firmware, a ni ostavljanje samog uredjaja na kablu ne pomaze, a ni zamena kabla.....?

PA mislim sve si probao, sta ti jos preostaje. Probaj sa CDRoller-om, vidi dali ce on moci pristupiti disku. rezi diskove na manju da bi se citali u svim uredjajima. Ustvari jer NEC je poznat da reze diskove koji samo uredjaj koji je snimio ume da procita. Probaj disk u drugim rezacima i probaj da narezes disk na tom Sony/NEC Optiarc-u pa vidi dali ce moci procitati disk koji je narezao. Eksperimentiraj.

@Scar
ako ti je pod garancijom vrati uredjaj! Jedina popravka je ustvari zamena novog uredjaja! imao sam X takvih problema :)

Potpuno isti problem imam sa NEC 4550A dvd-om, najgore od svega i diskove koje je isti uredjaj narezao ranije vidi kao prazne , jedino iscitava manje popunjene medije (narezano od 1-2 gb), a sve normalno iscitava iz dosa (hteo sam da ga testiram pa pokrenuo neke testove sa hiren-a i u dosu iscitava sve). Pomislio sam da je do windowsa al i na drugim masinama se isto ponasa. Inace sav software za vadjenje podataka u roku od sekunde nadje sve podatke i tako mogu da se presnimavaju. Ciscenje ne pomaze, a ni firmware. Bedak totalni... Pre dva dana sam kupio drugi i to bas optiarc 7173 al sam se usrecio a? :-(

Vrati to sr*nje i zameni ga za neku bolji marku a ne NEC.
LG, Samsung, Sony, Lite-On nesto od ovih maraka.

OPTIARC je firma nastala od SONY+NEC (maraka :)

Imam 7173 i radi perfektno,nemoj da se zezas vrati ga i uzmi drugi

Imam Optiarc 7170, skoro sam kupio taj uredjaj, i jos uve nije puko ni jedan disk pri rezanju, a sve cita, ovde je jedina razlika to sto nema lightscribe, sto meni inace uopste ne treba.
Tako kao sto rekose ljudi mozda ti se pogodio defektan rezac, ne verujem da ima neke razlike u kvalitetu 7170 i 7173? Inace super je sto je to u stvari Sony-jeva marka prakticno.

Poslednja izmena:
A ja mislim da je Optiarc vise NEC nego Sony. A NEC je sr*nje, pa onda znaci ...

Pa i ja mogu da mislim da si ti celav i da imas dugu kosu pa sta?
I odakle tebi informacija da je "vise nec nego sony", si ti to otvarao pa pise tri puta nec a dva sony :D ili imas proverene informacije da tvrdis tako nesto. posebno za ono nec je njesra... Mislim svako ima svog favorita isto bih i ja tako rekao samsung je njesra i nikom nista a jedino njesra je to sto ti njaske jer nemas pojma pa lupetas.

Inace, ovih dana treba da uzmem rezac, pa me strasno nerviraju takvi komentari. Na osnovu cega si ti zakljucio tako nesto... :mad:

Poslednja izmena:
Pa treba samo pogledati forum i vidjeti da najcesci rezaci sa kojima ljudi imaju problem su taj Optiarc i Pioneer(ciji rezaci su ili preruseni NEC ili Benq) i to je dovoljno, nema potrebu od druge tehnicke dokaze. A i na drugim forumima se ljudi puno zale na Optiarc pa ne vidim zasto bi neko kupovaa bas Optiarc.

Poslednja izmena:
A da to sto se zale na te dve marke DVDRW, nije zbog toga sto se oni najvise i prodaju pa je i logicno da se najvise ljudi zali na ispravnost istih ( gledajuci broj prodatih primeraka i procenat falicnih).

Pa naravno. Zasto ljudi masovno ne pljuju toliko popularnog, neprikosnovenog Plextora?
Zato sto ga niko nema, ili ima veoma mali procenat ljudi...

Meni je crkao rezac posle nekih godinu dana... Pa necu se sad ubiti za 2.8k csd-a, zar ne?
Sigurno necu da dam 100+€ za rezac koji isto tako moze da crkne.

Pljuju recimo nec-a. Ja neki dan lupam search, sever smelcuje od mog searcha, i ne nadjem toliko hvale za 110-111d/l/whatever, kao ni za nec-a.
I jedan i drugi se kvare, sto je u neku ruku i normalno, i kupicu ono sto mi padne pod ruku.
Nisam nasao NIJEDAN konkretni dokaz za ili protiv jednog ili drugog rezaca.
Prema tome, prestanite sa tim pisanijama, nema vajde.

@memberix, a ja mislim da ti nemas pojma, i da lupas gluposti, ali to je samo moje skromno misljenje. Na samom rezacu, pise Sony-Nec .... Optiarc corp. znaci nije Nec-Sony, a drugo for your information, Sony je gigant u svetu medija i multimedija, i uredjaja koji reprodukuju iste i poznato je da Sony otkupljuje firme, i to "sitne" firme tipa Ericsson, a nece jedan Nec, daj ne zasmejavaj nas! :D A, cak i da je tako kao sto ti kazes, ovaj uredjaj za sada radi savrseno, tako da ti opet tu ne bi bio u pravu.

Jos nesto gospodine sarlatanu, koji pokusava da zeza ljude, daj nam te linkove gde kazu da ne valja, pre kupovine ja sam preleteo po internetu, i odlicno se informisao o Optiarc-u.
Ljudi ne obracajte paznju na njega verovatno je jedan od onih koji misle da su mnogo pametni, pa provociraju ljude ovde, da ispadne, "lele sto sam opasan, gle kako se primaju".

@Tristor, misljenje nije subjektivno, jer sam i ja bio skeptican kada sam kupovao ovaj rezac, jer nisam znao da je to sada u stvari Sony, sa kojim ja imam odlicno i pozitivno iskustvo od ranije, ali rezao sam Princo1-4x, Verbatim16x, Xwave1-8x, cak i onaj Datawrite, i ni jedan disk nije puko, za mesec dana i jednu nedelju, koliko dugo imam rezac.

Poslednja izmena:
Iskustva koja imam su sledeca:

NEC ND-2500 maltretiran do bola :d i prodat posle dve godine, ni jedan problem (nije koriscen za citanje, diskovi koje je narezao su najbolje narezani diskovi koje sam testirao)

BenQ DD DW-1640 u masini vec godinu i po

LiteON SHW-16H5S bio u masini 4 meseca (zamenjen za sledeci)

LiteON SHM -165P6S u masini vec godinu i po (zamena za SHW-16H5S)

Sve su to dobri uredjaji (svaki na svoj nacin)

Ono sto je bitno za BenQ i LiteON je da su izbalansirani, dobri kao rezaci, solidni kao citaci.

NEC je sa druge strane (barem ND-2500) odlican kao rezac ali ocajan kao citac.

Toliko o tome.

Pozdrav.

Sony ne pravi chipsetove za rezace ustvari ne pravi nista jer su svi njegovi rezaci od sada bili preruseni Lite-On. Sto znaci da je chipset NEC-ov sto i slika lepo pokazuje.
Skoro svi diskovi rezxane na NEC pri quality scan-u imaju velike silce u PIF greskama koje svakako ne bi ih trebalo imati

Dobar rezultat u quality scan-u mozete dobiti ako rezete samo neke vrlo kvalitetne medije.
Od drugu strani NEC (Optiarc) rezaci reze neverevatno dobro CD diskove, na quality scanu ne dobijaju se nikakve PIF greske. Ali je*i ga kupujes DVD rezac, ne CD rezac, valjda ces rezati vise DVD nego li CD.
NEC rezaci imaju jedan od najmanjih score-ova u DAE Quality testu.
Kao citacu su nesto ispod proseka. A i ne mogu se koristiti za radenje quality scan-a jer su njihovi rezultati sumnjivi i treba se uzeti sa puno rezerva.
I zasto bi sada kada su svi rezaci skoro iste cene kupovao Sony NEC Optiarc. Samo zato sto je ime Sony pred NEC-a. Pa Sony nista nisu radili kada su u pitanju DVD rezaci koristili su kotovi chipsetovi i optiku. A zasto onda Sony stoji ispred NEC. Pa da bi se bolje prodavali.
Nadam se da cete kupiti Optiarc, ali da ce vi se pogodi nevjerojatno dobar primerak, najbolji u cjelu seriju, pa da onda sve sto sam napisao bude njesra i da vi jos pisete onakve komplimente o meni.

Poslednja izmena:
Jesi li ti probao Optiarc, ako ih je kupio Sony, to znaci da valjaju nesto, a ni Thermaltake sam ne pravi svoja kucista pa nikom nista.
Covece, ako kasnije imam vremena naci cu ti i ja neki test. Ono sto je najbitnije je da Princo koji kosta od 15-19 dinara, kako gde, ni jedan nije puko, rezao sam ih u 4 brzine (Princo 1-4x), svi odlicno rade posle toga, imam LG citac, i preko njega citam, i LG nema nikakve probleme da ih cita, pozajmljujem ih ljudima, rezem im filmove oni to gledaju kod kuce na kojekakvim DVD player-ima, jednom se desilo da od 5-6 divx filmova na jednom DVD-u, 2 filma nisu htela da se pokrenu, eto jednom, na Verbatimu ili Datawriteu. Da li ga to cini losim rezacem sto za skoro mesec i po, jedan DVD ne nareze dobro u potpunosti, sto inace ne mora da bude greska rezaca, ne bih reko.
Tvoj problem je sto nisi imao prilike da probas Optiarc, a na sva usta si zapenio kako ne valja, za 2715 dinara koliko sam platio DVD rezac, vise je nego dobar.
CD rezac imam Sony, ne znam koja firmi ga je proizvela, stvarno ne znam ciji je chipset, ali znam da posle 4 godine radi i dalje bez greske, i ne secam se kada mi je zadnji put puko neki CD, eto o tome se radi, pise Sony i meni je to dovoljno, ko je sastavljao neki Azijati i kraj price.

Izvini ali na ovim grafikonima pise LiteOn???

Poslednja izmena:
na Lite-On su radeni quality scan testovi. A odma iznad grafikona pise recorded with...
I nema polzu od toga sto mi ovde raspravljamo dali Optiarc vredi ili ne. I nisam testirao Optiarc-a, jer tu nisu zastupljeni toliko kao kod vas. Ali gledao sam puno testova sa Optiarc rezacima i to ne samo na engleske sajtove nego i na ruskom, polskom , ceskom. Na Engleske (govorne) sajtove niko ne pominje one silce (spikes) i to sto je slab kao citac i svi kaze da je dobar ako ne i izvrstan . Ali na onim drugim ne hvale ga bas. Ja kad sam kupovao rezaca gledao sam deseticu testova i na kraju odbrao LG 4163B i Samsung TS-H552U. Jedan je bio hvaljen kao najdobar rezac, a drugi kao najdobri citac u sto sam se i sam uvjerio. 3 godine rade bez problema. Kupite sta ocete ali ja znam da ne bih kupio Optiarc. mozda sam pretjerao sa ono kudenje NEC ali ... A i Sony se rasipuje, 2000e
za televizor i poslije 3 mjeseca ne radi.

Poslednja izmena:
na Lite-On su radeni quality scan testovi. A odma iznad grafikona pise recorded with...

Mnogo teoretises a nisi koristio ni jedan od tih rezaca. Bas me briga da li mu je skor ovaj ili onaj.
Optiarc 7173 mi je treci DVD rezac (NEC-ov)koji koristim i to bas koristim i nikada(bas ni jedan) DVD mi nije pukao,a posto dosta rezem nekada ni ne biram diskove vec kupujem najjeftinije NONAME diskove i sve super funkcionise.
Ovaj moj primer je primer iz prakse i to je bitnije,a ne tamo neke milisec. ili neke "akademske" greske u teoriji.
Naravno svako moze da kupi ono sto zeli ili da da prioritet nekom PROIZVODJACU.

svevi napisaste, i ispljuvaste jedni druge, a niko, osim prvih par postova da kze nesto korisno za resenje problema..... :mad:

Što se tiče rješenja ako imaš garanciju nema se tu šta razmišljati-reklamiraj jer to je neisravan rezač.
@memberix Ovi skenovi što si okačio su svi dobri i nijedan uređaj neće imati problema da pročita te diskove. Porgešno tumačiš Nero quality test, nema tu mnogo veze da li je 70% ili 93%. Bitan je ukupan broj PIE i PIF grešaka i njihove maksimalne vrijednosti, a tu je još i jitter koji može dodatno da zakomplikuje situaciju. Pogrešan je i pristup ovaj brand je sr*nje a drugi je odličan. Imam i Neca i Sony-ja, doduše starije modele i svaki ima svoje prednosti i mane. Kome treba da mu rezač služi kao čitač neka uzme Lite-On jer su u tome daleko kvalitetniji od Neca i Pioneera ili sad Optiarca jer oni su bazirani na Nec čipsetima. Za Neca kao rezača imam riječi hvale jer kojekakve krš diskove odlično reže. To se odnosi samo za Nec 3500 jer samo njega imam.

Kakvo covece resenje, to je proizvod izuzetno jeftine izrade i jedino resenje je garancija, ako je imas, ako je nemas onda nema resenja, popravka bi te kostala kao nov DVD-RW uredjaj. A, koliko cekas ima da istekne garancija dok se setis da reklamiras.

Poslednja izmena:
ma garancija je godinu dana, reklamirao sam ga, cak sam odneo i diskove koje je optiarc rezao a ni sam ih ne cita a svi ostali hoce, a nadam se da ce mi stici nov za dan-dva pa cu da ga probam again

Pa naravno. Zasto ljudi masovno ne pljuju toliko popularnog, neprikosnovenog Plextora?
Zato sto ga niko nema, ili ima veoma mali procenat ljudi...
...

Iako nisam nameravao da ucestvujem u prici, ne mogu da odolim:
Ja pljujem po Plextoru. Gde stignem i kada stignem. Izuzetno skupo djubre.
Argumenti:
- 95% crkne vrlo kratko posle garantnog roka (cca nekoliko dana :D).
- Pa skoro 75% crkne u roku od par meseci
- Problemi sa firmwerima, chipsetovima, kod novijih modela i sa citanjem.
- Kroz ruke proslo dosta primeraka i modela, od 6x/8x cd-rezaca do 1650 modela DVD-rezaca.
- Zanimljiva problematika sa modelima koji se ugradjuju u fotografske masine. Da ne postoji garantni rok...neki bi zapalili i cele masine, a ne samo rezac...

Imam Optiarc 7173. Narezao sam oko 100 DVD-eva i oko 20 cd-eva. Sve radi odlicno. Postoji jedan DVD narezan na Pioneer-u 110 koji nece da cita (uopste ga ne registruje), ali taj disk nece da cita ni jedan drugi DVD rezac (isprobano) vec samo DVD citaci. Problem je najverovatnije u Lide-In-u. Koristim iskljucivo Verbatim 16x DVD-eve (22 din/kom.) i Verbatim Pastel CD (15din/kom).

malo pre sam stavila ovaj firmware i .. proradio. normalno cita sve :trust:

Imam isti problem ne ocitava neke dvd diskove pa cak ni one koje je i sam narezao pa ni neke dvd filmove sa kioska.Imam garanciju,menjacu ga sigurno.Sta mi preporucujete da uzmem umesto njega ?

Nazad
Vrh Dno