Šta je novo?

Optički internet i tehnička pitanja

Pa pitaj lepo ovde sigurno neko zna sifru od podrske
@Yettel Srbija koja je admin sifra za ruter?

Pa pitaj lepo ovde sigurno neko zna sifru od podrske
@Yettel Srbija koja je admin sifra za ruter?
Ja se nadam... Poslao sam poruku u utorak tako da nije proslo bog zna koliko vremena ali pratim kad se loguje yettel srbija, videli su I privatnu poruku I komentar ispod vec isti dan ali nema odgovora

Ja cu se strpeti naravno, moguce da cekaju i oni odgovor ali stvarno nisam siguran da cu trazene podatke uopste dobiti....
https://forum.benchmark.rs/threads/...-i-prenos-optike-u-yettel.484115/post-6646723

@Yettel Srbija Da li je usluga hiperneta dostupna na svim lokacijama koje su pokrivene mts optikom ili samo na određenm? Za lokaciju na koju treba da se preselim, sajt mtsa izbacuje da je optika dostupna (imam i potvrdu da su kablovi razuceni u zgradi) dok sajt yettela izbacuje da usluga nije dosupna na datoj lokaciji.

@Yettel Srbija Da li je usluga hiperneta dostupna na svim lokacijama koje su pokrivene mts optikom ili samo na određenm? Za lokaciju na koju treba da se preselim, sajt mtsa izbacuje da je optika dostupna (imam i potvrdu da su kablovi razuceni u zgradi) dok sajt yettela izbacuje da usluga nije dosupna na datoj lokaciji.
Zdravo!

Hajde pošalji nam o kojoj adresi je reč u privatnoj poruci, kako bismo proverili sve detalje za tebe.

~Lazar

Screenshot_20220718-185611_Brave_1.png

Nema od lozinke nista !

"svi nasi ruteri su otkljucani" I'm je izgovor zasto lozinku ne daju. Bezi bre, nedelju dana vam je trebalo da skupite muda da date odogovor I onda ovo saljete.

Bolje nista da niste ni odgovorili, gurnuli ste nam ruter koji nije moguce zameniti I razduziti vec mora da stoji tu a onda ni lozinku ne bi ste dali za isti taj ruter???

Kad istekne ugovor nikad vise

Poslednja izmena:
Pozdrav,
Prilikom instalacije Yettel optike nisam bio kuci, tu je bila samo majka koja je apsolutni laik za sve vezano za racunare, modem mi je postavljen bukvalno u cosku stana koji je 150 kvadratnih metara i iz drugih soba mi je sada jako slab signal i protok ako se nakacim na wifi, takodje je jako neprakticno razvlaciti kablove po celoj kuci, zanima me postoji li nekakva opcija da se modem pomeri? (znam da ima komplikacija kod pomeranja modema sa optickim internetom)

Kod yettela su ONT i ruter odvojeni uredjaji. Optika ide do Huawei ONTa, pa iz njega UTP zica do ZTE rutera. Taj ZTE ruter mozes da premestis, ali moras sam da sprovedes UTP zicu, ako vec ne postoji sprovedeno u zidovima stana, novogradnja obicno ima.

Zdravo!

Hajde pošalji nam o kojoj adresi je reč u privatnoj poruci, kako bismo proverili sve detalje za tebe.

~Lazar
Pozdrav,

Detalji su poslati prekjuče.
Ne znam šta drugi forumaši misle ali mi deluje da vam sporo pružanje odgovora na forumu nije u najboljem interesu i da širi negativnu sliku o vašoj podršci.

Pozdrav,

Detalji su poslati prekjuče.
Ne znam šta drugi forumaši misle ali mi deluje da vam sporo pružanje odgovora na forumu nije u najboljem interesu i da širi negativnu sliku o vašoj podršci.
Zdravo,

Zaista se trudimo da na pitanja vezana za funkcionisanje naših usluga odgovaramo u najkraćem mogućem roku, usled povećanja obima posla želimo da uputimo izvinjenje na kašnjenju sa odgovorima.

~Nemanja A.

Ja sam poslao upit 11.07. putem privatne poruke i dobio odgovor 18.07. bez ijednog jedinog izvinjenja sto sam toliko cekao. Ako vec postoji podrska na forumu, onda kada niste u prilici da odgovorite u neko dogledno i razumno vreme obavestite korisnike u nekoj od tema jer se 7 dana na odgovor ne ceka ni u najneorganizovanijim kol centrima u zemlji, a hvala Bogu ima ih na pretek.

Da li je usluga hiperneta dostupna na svim lokacijama koje su pokrivene mts optikom ili samo na određenm? Za lokaciju na koju treba da se preselim, sajt mtsa izbacuje da je optika dostupna (imam i potvrdu da su kablovi razuceni u zgradi) dok sajt yettela izbacuje da usluga nije dosupna na datoj lokaciji.
Čisto da podelim odgovor sa forumašima jer možda neko ima isto pitanje. Postoji opcija da je lokacija pokrivena mts optikom a da Yettel usluga nije dostupna. Tako da je najbolje proveriti sa korisničkom službom da li je lokacija pokrivena ili ne.

Je l uspeo neko, kojim čudom, da dobije username i pass za logovanje??? Moram setovati 2.4 i 5ghz kako ja želim, jer na 2.4 radi ko go k****, puca svakog dana, dok je 5ghz dobar, a naravno, od pristupa ruteru nema ništa.

Da li sa userom passom koji vam daju za ruter moze da se namesti dmz? promeni ip/subnet? portforward? upnp?

Je l uspeo neko, kojim čudom, da dobije username i pass za logovanje??? Moram setovati 2.4 i 5ghz kako ja želim, jer na 2.4 radi ko go k****, puca svakog dana, dok je 5ghz dobar, a naravno, od pristupa ruteru nema ništa.
Ako mislis na super user ili admin nalog, to nema, ali na samom ruteru ima podataka za login na korisnički nalog u kome je moguće podešavati osnovne funkcije. Kanal, band width....
Istovremeno odgovor i za @isnogood, dmz nisam pronašao. dhcp se može podešavati. Lan adresa i opseg se mogu menjati. Port forward postoji. upnp nisam pronašao.

Zaista se trudimo da na pitanja vezana za funkcionisanje naših usluga odgovaramo u najkraćem mogućem roku

Zdravo Nemanja, na koji broj telefona mogu da prijavim problem oko intereta. Internet često secka - najviše mi smeta u miltipejer igicama, a i povećan mi je Ping sa 5 na 16.

Čekajte, da bih gledao njihov TV, ja od njih moram da dobijem 3 nezavisna uređaja koja se bodu u struju? ONT, ruter i box?
I pritom ne postoji Android TV aplikacija nezavisna, a taj box je zapravo Android?
I ne mogu da koristim svoj ruter? Tj mogu, ali to bi bio četvrti uredjaj koji se uključuje u struju, pored TV-a?

Pa ta ponuda, osim što ružno izgleda, ozbiljno povećava i rizik od požara u kući od jeftinih power adaptera...

Zašto ne mogu da koristim svoj ruter i svoj Android TV uz vaš ONT?

Zdravo Nemanja, na koji broj telefona mogu da prijavim problem oko intereta. Internet često secka - najviše mi smeta u miltipejer igicama, a i povećan mi je Ping sa 5 na 16.
Na optici imaš prekide u internetu?
Jesi li pingovao Game server (ili bilo koji sajt, npr Google..Microsoft..)

Na optici imaš prekide u internetu?
Jesi li pingovao Game server (ili bilo koji sajt, npr Google..Microsoft..)

Da , na optici. Prešao sam sa MTS a. Nisam imao te probleme. Kako mogu da pingujem ili da izmerim prekide ? Na MTS u mi je bio ping 5

Pozdrav, imam jedno pitanje.

Nedavno sam se uselio u nov stan, u kom nema nikakav internet uveden. Hteo bih da uvedem optički Yettel internet, i rečeno mi je iz korisničke podrške da ima tehničkih mogućnosti u zgradi.

U stanu postoji kutija za optički internet (na slici), i hteo sam da pitam da li je moguće iskoristiti je za uvođenje Hipernet paketa, kako se ne bi bušilo ništa u stanu, u smislu rupe iznad ulaznih vrata itd.

Prilozi

• IMG_20220728_142359716_HDR.jpg
    IMG_20220728_142359716_HDR.jpg
    212.4 KB · Pregleda: 107
Moguće je iskoristiti tu kutiju

Moze ako ima struja (suko) u kutiji, ako mislis da tu bude instaliran ONT.

Intrnet je neupotrebljiv za MP igranje. Stalno puca. Za kulturu , cenu i komunikaciju vam dajem 5. Za korisnu tehničku podršku imate 2 maksimalno 3. Trebali ste da zaposlite ljude iz MTS a. Oni su derikaže, ali znaju zanje.

Ja stvarno više ne znam šta da radim?

Da te ne zeza CG-NAT?
Pozdrav
Ako je to, onda ima opcija da se testira, mesec dana statička IP. Pa ako se pokaže da je to problem, onda da svi krenemo da ih bombardujemo sa zahtevom da skinu cgNat( znam da ih nije briga, al opet možemo da tražimo)

Puca mi net stalno, da li ima Yattel neki DNS koji treba da se kuca, Kod MTS a je bilo

@vladat1

Posto sam i ja danas konacno presao na Hipernet ali ja nemam to pucanje ili ga bar nisam video i gde da obratim paznju na to? Ono sto mene vise nervira je sto torrenti koje tako reci koristim non stop brzina mi je u nekim slucajevima krajnje nepodnosljiva. Paket koji imam je 300/150 i na merenju imam 302/142 tako da to nije problem, brzina je ta koja treba da bude... kada nesto skidam sa Steam brzina je zakucana na 36 Mbps i tu sam prezadovoljan ali kod torrenata tu mi je vec neprihvatljivo stanje za moje koriscenje.

Sada da neko ne kaze koristi privatne trakere, imam i njih i javne i nebitno je odakle stavim da skida brzina se vuce tu izmedju 6-7 do 10-14 Mbps dok MTS-v net je uvek bio na svim tim istim trakerima zakucan a kod njih sam imao brzinu 100/20.

Puca mi net stalno, da li ima Yattel neki DNS koji treba da se kuca, Kod MTS a je bilo
ako mislis da je do dns, zasto ne probas neki javni, tipa cloudflare?

@vladat1

Posto sam i ja danas konacno presao na Hipernet ali ja nemam to pucanje ili ga bar nisam video i gde da obratim paznju na to? Ono sto mene vise nervira je sto torrenti koje tako reci koristim non stop brzina mi je u nekim slucajevima krajnje nepodnosljiva. Paket koji imam je 300/150 i na merenju imam 302/142 tako da to nije problem, brzina je ta koja treba da bude... kada nesto skidam sa Steam brzina je zakucana na 36 Mbps i tu sam prezadovoljan ali kod torrenata tu mi je vec neprihvatljivo stanje za moje koriscenje.

Sada da neko ne kaze koristi privatne trakere, imam i njih i javne i nebitno je odakle stavim da skida brzina se vuce tu izmedju 6-7 do 10-14 Mbps dok MTS-v net je uvek bio na svim tim istim trakerima zakucan a kod njih sam imao brzinu 100/20.
otvorio isti port za torrent?
Probao sada na raspberry pi i na kompu. rpi je nesto sporiji, ali ovde krivim ntfs formatiran hard disk. Brzine su oko 20MBps. na kompu ide ocekivanih 30-35-37MBps. Windows performance u task manageru prikazuje da je 250-330 Mbps.
Probao sam the gray man. Novi minionsi su bili dosta losiji. nije privatni tracker

Poslednja izmena:
Nemam pojma ni da li mi je bio prosli put otvoren. A koliko znam u ruteru koji sam imao od mts-a nisam nista podesava kao ni sada kod yettela a utorrent ako je i bilo podeseno sada nije posto vidim da mi dole stoji crveni kurg sa znakom uzvika na sebi a ako se ne varam do juce mi je stojalo zuto sa znakom uzvika.

Nazad
Vrh Dno