Šta je novo?

Optički internet i tehnička pitanja

Ako je neka uteha, to što je samo Internet crvena lampica, a ne Broadband na ruter i LOS na ONTu, znači da nije fizički, nego softverski / problem rešiv na daljinu
kao i na MTS, svaki region ima 2 dostupna BRAS-a/PPPoE servera tako da ako jedan se pokvari/upgraduju ga da vash ruter automatski predje na drugi posle nekoliko minuta, nesto im se ozbiljno desilo kada ni jedan ne radi preko sat vremena

Poslednja izmena:
Sad pokušao da zovem CS, carevi nemaju tehničku dostupnu uveče, samo Sales xD

Pa kod mene su bar aktivacije i tehnička dostupne 24h...

kao i na MTS, svaki region ima 2 dostupna BRAS-a/PPPoE servera tako da ako jedan se pokvari/upgraduju ga da vash ruter automatski predje na drugi posle nekoliko minuta, nesto im se ozbiljno desilo kada ni jedan ne radi preko sat vremena
Preko 2. Biće to do ujutru rešeno.

Rakovica isto...

Nađoh ovo:
Link

Ovako veliki problem, a nigde nikakav info od samog Yettel-a. Čudno.
Kazu na linku "Globalni izazov". O kakvom se izazovu radi i da li to sprovodi samo Yettel?
S obzirom da Yettel koristi MTS infrastrukturu sve mi se cini da je MTS umesao prste u ovaj prekid zbog korisnika.

S obzirom da Yettel koristi MTS infrastrukturu sve mi se cini da je MTS umesao prste u ovaj prekid zbog korisnika.
sa MTS delom infrastrukture do korisnika izgleda nema problema, svima na yettelu su opticki ONT i dalje radili korektno
sada da li je problem u vezi izmedju yettel-a i MTS-a, ili nesto interno u yettel mrezi, verovatno necemo saznati

sa MTS delom infrastrukture nije bilo problema, svima na yettelu su opticki ONT i dalje radili korektno
sada da li je bio problem u vezi izmedju yettel-a i MTS-a, ili nesto interno u yettel mrezi, verovatno necemo saznati
Meni sve izgleda da je neki problem sa serverima jer im ni android aplikacija na telefonu za proveru stanja ne radi, udje ali pise da "503 Service Unavailable"
Nadam se da ce do ujutru resiti sve i sreca je sto se ovako nesto nije desilo preko dana.

Pozdrav svima, sinoć su postojale smetnje u funkcionisanju Hipernet usluga, poteškoće su sada otklonjene ukoliko je potrebno možete pokušati sa restartom, svakako ekipa podrške vam stoji na raspolaganju. Hvala na strpljenju kao i razumevanju.

Lep pozdrav!

U mom slučaju je MTS uvodio 15.01, Yettelu se pojavila adresa kao dostupna 21.02, 1.3. Yettelov promoter ostavio tragove po zgradi :D
Dali ima jos neko iskustvo na ovoj temi? Vec je proslo mesec dana od kako je mts optika dostupna na hipernet nije. Os ceka zavisi koliko to dugo traje?

Dali ima jos neko iskustvo na ovoj temi? Vec je proslo mesec dana od kako je mts optika dostupna na hipernet nije. Os ceka zavisi koliko to dugo traje?

Zdravo, hajde javi nam se putem privatne poruke sa svim podacima, rado ćemo proveriti sve za tebe.

Pozdrav. Da li još neko ima problema sa korišćenjem optičkog interneta od jutros?

Od danas kod mene internet jedva da radi, brzina ne prelazi 150mbps od 500 download, a upload ne prelazi 180mbs od 300. Pri tome veza nestabilana puca na svakih par minuta. Podrška se ne javlja

Pozdrav. Da li još neko ima problema sa korišćenjem optičkog interneta od jutros?
Zdravo, sve naše usluge sada funkcionišu normalno. Izvinjavamo se na neprijatnosti i zahvaljujemo na razumevanju.
Od danas kod mene internet jedva da radi, brzina ne prelazi 150mbps od 500 download, a upload ne prelazi 180mbs od 300. Pri tome veza nestabilana puca na svakih par minuta. Podrška se ne javlja
Ukoliko želiš možemo proveriti o čemu je reč. U tom slučaju biće potrebno da nam se javiš putem privatne poruke sa podacima.

Pozdrav svima. Kojeg internet provajdera biste preporucili u svrhu izuzetno velike upload brzine 250+? Nije mi bitna ni televizija niti bilo sta drugo, vec samo velika upload brzina. Da je stabilno i da ne puca. Iz Beograda sam.

Hvala unapred

Specifično 600/300 box2 ali ako ne daju to godinu dana za dinar onda 600/300 box3

Kod yetela možeš da imaš više upload(500) samo ako uzmeš onaj gigabit booster za dodatnih 2000 din mesečno, onda nema veze da li imaš kod njih mobilni ili ne, ali verovatno će ti trebati i dodatak statički IP kod njih od 480din mesečno da bi realizovao toliko veliki upload (inače ne možeš biti server zbog CGNAT)

Kod mts-a je 1000/500 dostupno samo u najvećem box4 paketu što nije bash za tu cenu...

Poslednja izmena:
Ja koliko znam na zlatnom paketu je UL 500Mbps a koliko vidim na Yettelu najveca UL brzina je 250 i to ako imas njihovu mobilnu mrezu u suprotnom 125 Mbps.
Ispravite me ako gresim.
Pise da imaju brzine DL kao Mts do 1Gbps ali ne videh to kod Yettela u paketima.

Ja koliko znam na zlatnom paketu je UL 500Mbps a koliko vidim na Yettelu najveca UL brzina je 250 i to ako imas njihovu mobilnu mrezu u suprotnom 125 Mbps.
Ispravite me ako gresim.
Pise da imaju brzine DL kao Mts do 1Gbps ali ne videh to kod Yettela u paketima.
Nije u paketima, kome treba 1gbps on mora da doplati boost. Tada se uzima najjeftinji paket i boost

Pa ja vidim da ne vidim taj 1GB u paketima a jel tad ide boost i za UL?

Nije u paketima, kome treba 1gbps on mora da doplati boost. Tada se uzima najjeftinji paket i boost
ne moze booster na 1000/500 ako imas najjeftiniji paket:
Hipernet speed booster 1 Gbps dostupan je za korisnike Hipernet L, Hipernet+ L, Hipernet Duo M, Hipernet Duo L, Hipernet Trio M i Hipernet Trio L paketa.

Na duo M sam mislio. Čini mi se da je samo net M 200rsd jeftiniji.

Nazad
Vrh Dno