Šta je novo?

Opteron

niggor_ser

Slavan
Učlanjen(a)
02.08.2005
Poena
304
Po kojoj ceni moze da se nabavi Opteron 165 ili 170 (dual core) kod nas?

Ja sam ga nabavio iz Amerike, oko 330$. Ne znam kod nas posto je, nesto su mi pomenuli 170-ticu za oko 400 evra.

Koji si ti nabavio za 330$?
To za 400 evra je mnogoooo...

Opteron 165. Mislim da ne vredi davati vise jer se ovaj sasvim lepo overklokuje.

Moze lepo da se overklokuje, ali sa dobrom memorijom ljudi rade cuda.
Citao sam da su X2 3800+ dovodili na nivo FX55 ili cak i FX60.
Sta li bi tek moglo sa Opteronom, ne smem ni da mislim.

Ovaj primerak koji sam uzeo radi na 1,8 a bez problema ide na 2,6. Moze i vise ali nemam neko posebno hladjenje (osim fabrickog) pa ga ne forsiram. Mislim da je dobar deo ovih procesora dobar za ubrzavanje, mada zavisi i od serije, od pojedinacnog primerka...

A memorija?
Daj neke podatke o magistrali, voltazi ...

1,4-1,5v za procesor zavisno na koliko ga drzis, a memorij volim da spustim na 240-250 na voltazi od 1,8-1,9v. Ubo sam neke rizicne module pa moram da pazim sa njima :)

Rizicne module? Ne razumem.

Koji su moduli u pitanju?

dAnijeL je napisao(la):
Ovaj primerak koji sam uzeo radi na 1,8 a bez problema ide na 2,6. Moze i vise ali nemam neko posebno hladjenje (osim fabrickog) pa ga ne forsiram. Mislim da je dobar deo ovih procesora dobar za ubrzavanje, mada zavisi i od serije, od pojedinacnog primerka...
Ja sam jurio neku semu za 170 ali nista od toga. Uglavnom, clockuju se isto i 165 i 170 i iz primera drugih kazu da je bas bedak kad nece do 2.6GHz! Inace malo bolji cooler i pici vecina na 2.8 sto je suludo lepa vozna :D
Jos uz dobru memaru... Igre baz granica! BTW, vidim da si uzeo Crucial Balistix ipak. Citao sam onaj thread od pocetka i mislio sam da neces mozda ali... Ajd` nek ti je sa srecom, da te posluze ;) POZ

Ja sam jurio neku semu za 170 ali nista od toga. Uglavnom, clockuju se isto i 165 i 170 i iz primera drugih kazu da je bas bedak kad nece do 2.6GHz! Inace malo bolji cooler i pici vecina na 2.8 sto je suludo lepa vozna
Jos uz dobru memaru... Igre baz granica! BTW, vidim da si uzeo Crucial Balistix ipak. Citao sam onaj thread od pocetka i mislio sam da neces mozda ali... Ajd` nek ti je sa srecom, da te posluze POZ

Extra, steta sto nema vece ponude Opterona kod nas, mozda bi i cena bila malo drugacija. Ali, definitivno je bolja kupovina od npr. X2 3800+ :D

dAnijeL je napisao(la):
Ubo sam neke rizicne module pa moram da pazim sa njima :)
;)

Vodis racuna, svidja mi se to :smoke:

CAR je napisao(la):
;)

Vodis racuna, svidja mi se to :smoke:

Nista me ne pitaj :) trenutno je na magistrali 200 :D pa ti sad kazi da ne pazim :D ne znam samo sta ce mi ova memorija kad sam to mogao s bilo kojom drugom :) U guzvi sam nekoj pa ne eksperimentisem mnogo, bitno mi je da stabilno odradi narezivanje DVD-ova dok ne nadjem vise vremena da se zezam s njim.

Polako, ima vremena... cekaj malo da za'ladi, decembar samo sto nije :d:d:d

Vrh Dno