Šta je novo?

Opremanje "multimedijalne sobe"

havijer

Čuven
Učlanjen(a)
07.08.2005
Poena
735
Prvo da se predstavim, ja sam Marko iz Gornjeg Milanovaca. Student sam, i razmisljao sam da stan u kome cu ziveti narednih godina u KGu opremim razno razhnom tehnikom
Koje su moje potrebe? Volim sve sto vole mladi , (pretezno house) muziku, filmove i volim da uzivam u tome. Planirao sam LCD iii plazma (?) full HDTV od nekih mozda 40-50'' koji bi mi sluzio da gledam programe preko IPTV ili SBB kablovskog operatera koji je (cini mi se) prisutan u KGu, takodje sam zamisljao da taj TV povezem direktno na racunar i na taj nacin gledam filmove, koncerte u visokoj rezoluciji. Da bi dozivljaj bio potpun, potreban je i dobar audio sistem (5.1, 7.1 ?) koji bi bio koriscen i za reprodukciju filmova preko racunara, i preko TVa a i za slusanje muzike sa racunara.
Verovatno ce biti pitanje koliki ce biti budzet, pa da kazem da sam planirao nekih 600-800 za TV, i nekih 200-300 evra za audio sistem. Ja nisam ni siguran da li je uopste moguce da ne koristim WD TV plejer, pojacala i tako te stvari a da zadovoljim sve moje potrebe? Idealno bi mozda bilo da sve bude bezicno, pusti film na kompu i preko wireless mreze saljem na TV sliku a na zvucnike ton, ali pretpostavljam da je to malo vise muzike za malo vise para. U svakom slucaju se nadam da cete mi pomoci savetima i predlozima. Hvala unapred.
P.S. Nisam znao gde da stavim ovu temu, pa ako ne odgovara ovde vi premestite gde mislite da treba.

Poslednja izmena:
Sto se tice audio sistema, ja imam Logitech z5500 i dovoljan je za sve moje potrebe. Ima veliki woofer, tako da je bas dobar, glasnoca nije prevelika, ali dovoljna da zadovolji zurku od 20-30 ljudi...

Sam sistem ima DTS dekoder tako da ces uzivati u mkv filmovima... Ne znam tacno cenu, ali mislim da ti se uklapa u budzet, a ako mene pitas ja mislim da je to minimum koji se mora izdvojiti za kvalitetan zvuk. Za nesto kvalitetnije mora mnogo vise para...

Sto se tice TVa to ce ti ne drugi bolje objasniti...

Z5500 je super ali košta prilično preko 300e. Možda da pojuriš negde polovan, mada se teško nalazi. z5450 takodje možeš da uzmeš u obzir.

Ma za filmove je dovoljan bilo kakav sistem sa wooferom, samo da nije neki kineski.
A ako hoces dobar sistem za slusanje muzike, to ne moze za te pare, treba ti bar 500e, pozeljno i vise.
Logitech koji ti je darkoko predlozio bi mogao da bude neki solidan kompromis, ali cena je opet veca nego ona koju si naveo.

Logitech X-540 za filmove dusu dao, a nije previse skup.

logitech-x-540.jpg

Kvalitet zvuka je skroz dobar za ovakvu klasu naravno. Kupis ovo, pa kad imas para za nesto ozbiljno, zamenis ih. Meni sluze vec godinu dana, i nemam zamerku na njih.

Kupis i Samsung 40C530 sa internim playerom i DTS dekoderom, i uzivas.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno