Šta je novo?

Opravka daljinskog

rzeljko

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
695
Imam jedan harmony daljinski koji sam kupio a da nijesam znao da je poluispravan (kupljen u usa preko ebaya pa povraćaj nije bio moguć). LM, preko njega ga je bilo nesto prosuto (mislim daje neki sok) i puno dugmadi nije radilo. Kad sam ga otvorio, vidio sam situaciju. Probao sam da ga prebrišem ali nije u potpunosti riješilo problem. E sad, interesuje me da li bih mogao da ga ispoliram (ošmirglam) nekim baš finim papirom, tipa 2000 ili još finijim? Da li bi se onda mogao i kako prelakirati onim lakom što se prelaze matične ploče?

Nema šmirgle, samo brisanje - nekim blagim rastvaračem, npr alkohol, i pločice sa vodovima i tastature sa dugmićima.

I lakiranje može - ako želiš da daljinski bude samo za ukras, tojest neupotrebljiv.

Slobodno ga rastavi i sve delove operi mlakom vodom sa malo deterdženta, možeš koristiti i neku blagu četku. Kada si 100% siguran da je sve potpuno suvo sastavi ga i ako radi super, ako ne, neće nikad ni proraditi. Ovo sam radio na nekoliko daljinskih zalivenih sokovima i uvek je uspeo oporavak.

Ako ne rade neki dugmici, ali neki ipak rade, to znaci da sok ne dozvoljava da se napravi kontakt izmedju ploce i dugmeta pa se ne registruje.
Samo treba da operes, kao sto kolega rece.
U vecini slucajeva alkohol resava problem, ali ako nece da se rastvori, mozes i nesto sapunjavo, mada nemoj da udavis.
Mozda moraju malo da se obnove kontakti, postoji nacin za to u zavisnosti od vrste dugmica.
Daj neke slike kako to izgleda

Šmirgla ili izolacioni lak po konktaktnoj površini daljinskog??!
Da OP nije četvrt veka na forumu, pomislio bih da je troll post. Bukvalno ne mogu da zamislim bolji način da se daljinski trajno uništi.

Čist alkohol (96%) i štapići za uši! Ništa bolje niti agresivnije ne treba. Ako je propao grafitni premaz na jastučićima, ima da se kupe grafitne nalepnice. Ako je već ostrugan grafitni premaz na ploči...onda teško.

Zavisi šta je prosuto po njemu, Kafa/čaj, sokovi, kokakola itd samo mlaka voda i to destilisana ili demineralizovana, ona za dosipalje u akomulatore, ne ostavlja trag, alkohol ne rastvare supstance sa šećerom, samo masnoće.

Nikakve šmirgle pa bilo koje da su granulacije, alkohol ne rešava stvar. Uzeti đačku gumicu malo tvrđu i polako sve kontakte na ploči lepo "obrisati". Potom izopropil alkohol prebrisati i to je to. Gumeni deo čačkalica za uši i obrisati. Izopropil brzo vetri, ne ostavlja tragove. Običan alkohol ima mnogo vode i nije preporučljiv.

Nazad
Vrh Dno