Šta je novo?

Oppo Find X9/X9 pro

Definitivino ozbiljan telefon, nema šta. Kako će i šta biti u praksi, videće se. Ima li nekih informacija oko cena ?
Ima. 1699e 12/512gb u Evropi. Kinezi oboleli u mozgu def.

Vidim kineski x9 pro snižen još malo na tradingshengzenu.. 680e. Imam tamo i vaučer od 30e koji mi je ostao od x200 pro, to bi moglo možda da se i naruči 🙂 naravno u onoj crvenoj/pink boji 🤣

Ima. 1699e 12/512gb u Evropi. Kinezi oboleli u mozgu def.

Vidim kineski x9 pro snižen još malo na tradingshengzenu.. 680e. Imam tamo i vaučer od 30e koji mi je ostao od x200 pro, to bi moglo možda da se i naruči 🙂 naravno u onoj crvenoj/pink boji 🤣
Teško da postoji bolji telefon na svetu za 680evra od X9 pro, realno..

Ako kamera nije najbitniji faktor, oneplus 15 je bolji po meni, posebno što može da se prebaci na "global"...a izađe i jeftinije još

Stoji.. ali mi nekako x9 pro deluje daleko ozbiljnije.

Mada sigurno bih izgubio zvučnike,sw i kameru a dobio bateriju i nešto fluidniji rad.. tako da je pitanje da li se isplati malo skoknuti na Kineza 🙂

Odlično izgleda x9ultra, baš ozbiljan telefon.

Evo prvog poređenja sa x300u, treba još dosta peglanja za oba telefona ali mi deluje da je oppo bolji izbor

Odlično izgleda x9ultra, baš ozbiljan telefon.

Evo prvog poređenja sa x300u, treba još dosta peglanja za oba telefona ali mi deluje da je oppo bolji izbor

Video sam ovaj video, nisam hteo da ga kačim jer ne znam da li je ovo zaista poređenje ili neki AI slop profil. Kanal je baziran u Saudijskoj Arabiji, shodno tome, moguće je da njega tamo boli ona stvar za embargo, klauzule i ograničenja, ali s druge strane, previše deluje kao neki vid automatizovanog kanala koji spaja raznorazne klipove sa interneta u krajnji video. Zato rekoh neka ga ipak dok ne dođu one sigurne komparacije..

Kao korisnik Oppo-a, mogu da kazem da je faux leather pozadi cist promasaj. Jeste da izgleda odlicno u dizajnerskom smislu, ali ubija termalne karakteristike telefona. Na Oppo Find X7 Ultra video snimanje napolju tipa i neka je 30-35 stepeni temperatura vazduha, postaje problem. Jako brzo nastaje thermal throttling, problemi sa ekspozicijom, progutani frejmovi, smanjenje frame rate-a, itd... Cak mislim da je dovoljno samo i camera app da je aktivna, bez snimanja, pregrevanje je neminovno. Eventualno pogledati ove verzije bez koze pozadi (bela i narandzasta). Treba sacekati testove koji se ticu bas termalnih karakteristika pod opterecenjem. Mislim da ce ga 4 kamera modula pozadi urnisati po pitanju temperatura. Licno, mislim da ce mi sledeci telefon biti Vivo X300 Ultra.

Pa ako su omanuli sa sistemom hlađenja na X7 Ultra, ne mora da znači da će i kod najnovijeg modela biti tako, sasvim je realno da su naučili lekciju. A sve to ne zavisi samo od materijala poleđine, recimo 14 Ultra takođe ima lažnu kožu pozadi pa nema takve probleme sa kamerama. Taj materijal ne pokriva baš 100% poleđine, ostavili su metalna zakrivljenja, i čitav taj metalni okvir telefona se ozbiljno zagreje kada se snima 4K pri letnjim temperaturama, ali sve kamere rade stabilno. I onda se stručnjaci po netu žale što se metalni okvir telefona greje 😀

Bilo bi lepo da su sredili. Pri pojavljivanju Oppo Find X7U modela, hvalili su sistem hladjenja u reklamnim materijalima kao da je nesto nenadjebivo. Medjutim, kad ono 😀 Cekamo testove za ovu zver. Porediti termalne testove izmedju Oppo FX9U i Vivo X300U je pod obavezno, posebno uz ovaj Snapdragon chip (kao slag na torti pored tolikih senzora). Mislim da se kombinacija metalni okvir i staklena ledja najbolje pokazala do sada, u tom smislu. Da mogu da prenesu toplotu sto brze i na sto vecu povrsinu, da se spreci throttlovanje.

Video sam ovaj video, nisam hteo da ga kačim jer ne znam da li je ovo zaista poređenje ili neki AI slop profil. Kanal je baziran u Saudijskoj Arabiji, shodno tome, moguće je da njega tamo boli ona stvar za embargo, klauzule i ograničenja, ali s druge strane, previše deluje kao neki vid automatizovanog kanala koji spaja raznorazne klipove sa interneta u krajnji video. Zato rekoh neka ga ipak dok ne dođu one sigurne komparacije..
Mislim da nije fake, samo je Ai prevod sa kineskog. Sve se to nađe na kineskim mrežama pa uzmu i izbacuju na YouTube.

Bilo bi lepo da su sredili. Pri pojavljivanju Oppo Find X7U modela, hvalili su sistem hladjenja u reklamnim materijalima kao da je nesto nenadjebivo. Medjutim, kad ono 😀 Cekamo testove za ovu zver. Porediti termalne testove izmedju Oppo FX9U i Vivo X300U je pod obavezno, posebno uz ovaj Snapdragon chip (kao slag na torti pored tolikih senzora). Mislim da se kombinacija metalni okvir i staklena ledja najbolje pokazala do sada, u tom smislu. Da mogu da prenesu toplotu sto brze i na sto vecu povrsinu, da se spreci throttlovanje.
Nekako sam mišljenja da će u budućnosti Mediatek biti bolji izbor u odnosu na SD, deluju štedljiviji i manje se greju a u performansama ne zaostaju puno.

Ja sam tek sada izvalio da će oni da izbace i x9s kao global a x9s pro za Kinu 🙂
X9s pro ima produžen kamera Island kao na apple a x9s je bukvalno možda i isti mob kao x9 samo sa malo boljim kamerama? Mada i to je upitno. Verovatno sve isto kao base x9 samo sa 6.3 ekranom umesto 6.5" 🤣

*****ali su i Xiaomi

Znači x9 ultra, x9s i x9s pro.

12gb 🙂 lepo. Ako bude bio 1700e mogu da budu srećni što će pokriti celu potražnju u EU sa jednim teretnim avionom 🙂

Kakav god da bude na kraju, meni iskreno, možda i najlepši telefon ove godine. I am in love.

Nazad
Vrh Dno