Šta je novo?

Oppo Find X8 Series

Joxy

Slavan
Učlanjen(a)
15.08.2014
Poena
305
Vreme je za temu. Deluje mi da je Vivo popularniji u odnosu na Oppo ovde na forumu. O seriji 200 se vec uveliko pise a X8 nema ni temu. 🙂

Poslednja izmena:
Šteta što su škrtarili na glavnom senzoru zarad malo manjeg kamera modula. Da je tu neki ozbiljniji senzor, po meni tako bi trebao da izgleda savršen flagship telefon. Al ***, mora nešto da se ostavi i za X8U.

Uradili su tako da bi bila velika razlika uzmedju ultre i pro modela. Dobro je sto je odlican procesor, tako da nema brige ako nije snap. Mogu samo da zamislim kakav ce biti X8U i kod viva X200U.

Odlični uređaji, šteta što su preskupi u EU.

Običan x8 po meni bolje rešenje nego pro. Ako ništa dimenziji i dizajn su mu bolji

Jel ima nekih informacija o ultri, rekose da ce biti prezentacija u februaru?

1000011838.jpg
Izašao DxO test, ocena koja mu je data svakako nije realna, šta oni nazivaju odličnim je takođe van svake pameti (konkretno prve dve slike u testu) ali šta uradi Honoru je za opelo 🤣

Ne sviđa mi se nimalo, sa takvim specifikacijama je trebao da bude 5.9'' (u najgorem slučaju 6.1'')

Vivo X200 Pro Mini ima 1/1.28'' glavnu i 1/1.95'' 3X dok će ovo da ima 1/1.56'' i 1/2.76'' 3.7X

Ajde razumem da ne žele da Find X8 bude "Pro" pa nisu stavili te već lošije kamere - onda ne bi smeo da košta više od običnog Find X8 i da bude i 0.1'' veći od Zenfonea 10 jer im je hardver gotovo isti što se zauzimanja prostora tiče..

Mislim da to nije dizajn kamere, nego je tako skriveno jer je prototip.
Sve u svemu, ta budza od kamere pozadi je prevelika( faktički pola telefona zauzima ) i ne čudi što Samsung i apple beže još uvek od ovakvih rešenja. Izgleda skandalozno bedno

Da, prototip sa pokušajem skrivanja pravog dizajna.

Veliki senzori i optika zahtevaju ovakav dizajn, kada Apple i Samsung konačno budu batalili male senzore uw i telefoto kamera, dobiće i oni veš mašina dizajn i grbu pozadi.
Na kraju, bolje je i ovo od Apple ringli, ili recikliranog Samsung A dizajna na S seriji.

To je jasno, ali ja u životu ne bih nosio ovakvu planinu na telefonu za 10,15% bolju sliku..
a mislim da je tako i kod većine kupaca( koji nisu iz Azije ) i da iz tog razloga najveći igrači na zapadu nikada neće ovako nešto staviti na svoj glavni telefon.
Možda eventualno na neku seriju odvojenu tipa s26 ultra zoom ili apple 17 max pro zoom fresh

Pa da, Pixel kamere su ono što treba većini - bez prevelikih kamera grba, uz minimalistički dizajn uređaja, a svejedno uz vrhunske kamere. Zato ti koristiš Pixele, a ja i dalje nisam uzeo novi tel. :D
Ali Samsung će morati nešto da menja, kao i Apple, verovatno zato i najavljuju ove Slim serije telefona, da bi pokrili (zadržali) deo korisnika koji hoće relativno kompaktne i tanke telefona, sa dobrim hardverom i dobrim kamerama.

I nije to samo 10-15% bolja fotografija, često u P&S modu nije ni bolja od Pixela, pa najbolji Oppo, Vivo i Xiaomi modeli neretko gube čak i od Pixel 6/7 Pro u poređenjima ili blind testovima.
Radi se o tome da je izvlačenjem maksimuma iz senzora/optike kroz razna ručna podešavanja moguće snimiti fotografije koje su u rangu pravih premijum kompakt fotoaparata, plus su tu razni preseti, filteri itd. Baš ovih dana sam gledao kakve sve fotografije može da snimi Xiaomi 14 Ultra, često najbolje u klasi, a istovremeno će ga u nekom YT blind testu na kraju poraziti običan Pixel 6a (2022) :)

Poslednja izmena:
Find X8 Ultra, izgleda da su nakon 555 leakova da UW ostaje isti - odlučili da ga downgrade na JN5. 😬😬

Skip ko vrata. Drugi downgrade UWa za redom, nek se ..

Jedino ako onaj novi "multi-spectral" senzor bude činio čuda i zapravo reše processing, ali bezobrazno mnogo.

Takođe očekujem bolje zvučnike i bolje tuneovan displej, inače ga džaba izbacuju. Vidim po slikama da su (verovatno) veći i potencijalno glasniji ali pitanje je da li su bolji.

Perverzija od animacija na Find X7 Ultri. Verujem da je ovo još bolje na Find X8 seriji.

10.aprila je prezentacija novih modela.
Ovo je što imam da kažem za sada, citiram da ne pišem 300 puta:

ono što te verovatno najviše i zanima (i mene da haha): izgleda mi ne toliko poboljšano u poređenju sa FX7U. Highlight control i dalje nije gde treba da bude + je dosta toga nekako zamućeno (iako je devojka sama OK) 😅

Ali npr. sada, sa ovim softverom, ravnim (i boljim) ekranom, boljom baterijom..ne bih dva puta razmišljao pre nego što bi ga uzeo :p još izgleda tanjušan camera bump nekom magijom..

p.s. ovo prvo me ne zanima ako ne utiče na video, ako opet bude kao FX7U danju super a noću grob - stvarno ništa nije urađeno
Ima spaljene highlights i slika je relativno mutna (ono što je Find X lik podelio na weibo-u sample)

videćemo detaljno 10og ali ne miriše kao night god haha
005-NAu-Pugy1hzrud39724j32c0340npd.jpg

005-NAu-Pugy1hzrud1g6uqj32dc35su0x.jpg

iPhone 16 Pro Max i Find X8 Ultra - kada se zumira na naočare, nakit, uši - iPhone jasniji. Naravno slika kao slika OPPO

Poredite model koji jos nije izasao i pitanje na kojoj je softverskoj verziji, sa telefonom koji je pola godine vec prisutan na trzistu. U najmanju ruku nije realno.

Poredite model koji jos nije izasao i pitanje na kojoj je softverskoj verziji, sa telefonom koji je pola godine vec prisutan na trzistu. U najmanju ruku nije realno.
Kažem da je svakako bolje ali da su iste greške koje pate Find X7 Ultru prisutne, na tim stvarima bi prvo i radili da žele da budu "night god" :D

iPhone može hand held long exposure od nekoliko sekundi, ovo brljavi u klupskom osvetljenju :)

Ovo je što imam da kažem za sada, citiram da ne pišem 300 puta:

Ima spaljene highlights i slika je relativno mutna (ono što je Find X lik podelio na weibo-u sample)

videćemo detaljno 10og ali ne miriše kao night god haha
005-NAu-Pugy1hzrud39724j32c0340npd.jpg

005-NAu-Pugy1hzrud1g6uqj32dc35su0x.jpg

iPhone 16 Pro Max i Find X8 Ultra - kada se zumira na naočare, nakit, uši - iPhone jasniji. Naravno slika kao slika OPPO
lepo Oppo izgleda bas.

se zna koji senzor i f ide na drugi periskop?

lepo Oppo izgleda bas.

se zna koji senzor i f ide na drugi periskop?
f/3.x koliko znam, navodno 251% više svetla od prošlog puta.. biće knap.

Izgleda prelepo da ali već viđam zabrinjavajuće samples haha, npr
1000018267.jpg

nešto mi mnogo ovaj FX8U vuče na Vivo AI sada, valjda grešim i da samo toliko nema svetla 😁

Nazad
Vrh Dno