Šta je novo?

Oppo Find X5 Pro

Isti đavo :(
8+ Gen 1 donosi blagi pomak i zato su ga tako brzo iznedrili.

Nikakvih problema nema sto se tice pregrevanja, ni sa SD888 u Find X5, ni sa SD8 Gen 1 u Pro verziji. To je iz prve ruke, iz iskustva i realnog rada i koriscenja. Telefon se cak ne zagreva ni pri ultra brzom punjenju. Ali eto sta cini internet i kakve pogresne slike mogu da se steknu. Oppo je to vrhunski resio i nikakvih problema nema apsolutno. Ti cipsetovi se razlicito ponasaju u razlicitim telefonima, razlicitih proizvodjaca. Sto je potpuno normalna stvar. Tako da ko god se dvoumi samo zbog cipa, nema potrebe za time.
Jedino sto je u ovom slucaju bitno je iskustvo iz prve ruke. Sve ostalo nije merodavno.

Mene ne brine cip. Niti igram igrice niti mi telefon sluzi za neku obradu video materijala vec je vec malo stariji model, a cena mu je 600e na kp.

Toliko je vec duze vreme koliko pratim. Realno je da dobije jos 2 nadogradnje, ali videcemo. Svakako kome to nije bitno, ne treba ni da razmislja. Ja sam na Huawei-u bio bez apdejtova duze vreme pa mi je to bilo nebitno, je je sve radilo bez greske. Svakako je poslednji dostupan flagship Oppo-a kod nas i u EU. Ovi novi su vise nego duplo skuplji, konkretno X6 Pro, i to polovni, ako i naidju na KP. Sa X7 ce sigurno biti ista situacija. Osim ako se nesto drasticno ne promeni, ali ne verujem. Tako da dzabe ti novi modeli ako nisu dostupni na nasem trzistu, bilo na oglasima, bilo kod operatera/u radnjama.

Mene ne brine cip. Niti igram igrice niti mi telefon sluzi za neku obradu video materijala vec je vec malo stariji model, a cena mu je 600e na kp.
Izmedju ostalog i u tome je poenta. Oppo odvaljuje *uda za bubrege sto se cene tice. Tako i Huawei. 778 SoC 500e telefon :O

Nikakvih problema nema sto se tice pregrevanja, ni sa SD888 u Find X5, ni sa SD8 Gen 1 u Pro verziji. To je iz prve ruke, iz iskustva i realnog rada i koriscenja. Telefon se cak ne zagreva ni pri ultra brzom punjenju. Ali eto sta cini internet i kakve pogresne slike mogu da se steknu. Oppo je to vrhunski resio i nikakvih problema nema apsolutno. Ti cipsetovi se razlicito ponasaju u razlicitim telefonima, razlicitih proizvodjaca. Sto je potpuno normalna stvar. Tako da ko god se dvoumi samo zbog cipa, nema potrebe za time.
Jedino sto je u ovom slucaju bitno je iskustvo iz prve ruke. Sve ostalo nije merodavno.
Baš me to zanima oko zagrijavanje jer planiram kupit novi Find X5 sa SD888. Ne igram igre. Pa sad ne znam to ili Reno8 PRO sa Mediatekom 8100.

Za Pro verziju mogu reci iz prve ruke da nema nikakvih problema. A isto to sam cuo i za obicnu verziju.

Imao sva 3 :D
Tj X5 i dalje koristim kao drugi telefon
Meni se Reno 8 vise grejao od X5 ne znam sto... Ali je i baterija bila bolja. X5 pro se najviše grejao

Cudno. Meni se telefon ne greje cak ni pri brzom punjenju, kao ni pri bezicnom, a kamoli pri koriscenju. Doduse ne igram igre na telefonu ali svakako nema nikakvih problema sa pregrevanjem. Ne pregrevanjem, vec generalno grejanjem telefona.
Ovo mi je prvi 120Hz mob i smatram da je to, iako dobra opcija, ipak najveci zderac baterije u danasnje vreme. Ili medju najvecima svakako. Bez obzira sto su u pitanju LTPO matrice/ekrani.

Ovo mi je prvi 120Hz mob i smatram da je to, iako dobra opcija, ipak najveci zderac baterije u danasnje vreme. Ili medju najvecima svakako. Bez obzira sto su u pitanju LTPO matrice/ekrani.
Godinu dana bio na konstantnih 120hz, vratio se na 60. Razlika u bateriji vrlo osetna.
Youtube i filmove možemo da gledamo u 60hz i to je super tečno ali eto istih tih 60hz kada se skroluje kroz telefon je užasno iskustvo....
Tako da industrija prodaje a narod se prima, i neka, to je jedini način, barem za one koji ne misle svojom glavom.

Slazem se u potpunosti. Ni sam nisam verovao da cu primetiti razliku izmedju 60Hz i 120Hz ali je osetna. Kao i u autonomiji sigurno. Ali tesko se sada vratiti na 60Hz. Ne moze i jare i pare, sto bi nas narod rekao.

Jel, Boga ti, jedno pitanjce, Find X5 ili Xiaomi 13T ???!!!
Broj azuriranja me ne interesuje vec sveukupni kvalitet?
P.S. Da li find x5 zaista podrzava e-sim ili je greska neka?

Poslednja izmena:
Što se softvera tiče Oppo je bolji a ne fali mu ništa ni što se tiče hardvera.
Na zvaničnoj stranici kaže da ima esim.

Uzeo sam na kraju Find X5 za 320 eura.
Da li je to nov i neotpakovan za 320e i ako jeste, gde ima za te pare odma' da ga kupim? (ili je polovan, mozda?)
Gde ima, mozes mi poslati na Privatne Poruke.
Ajde more odgovaraj na postove i PP, salece me covek za 13T polovan po 350e. . . Nisam pametan :(

Što se softvera tiče Oppo je bolji a ne fali mu ništa ni što se tiče hardvera.
Na zvaničnoj stranici kaže da ima esim.
Ima opciju za e-Sim.
Istovremeno mogu biti aktivne samo 2 broja. Npr 1 esim i jedan fizički...

Stigao Android 15/ColorOS 15 pre 2 nedelje. Ima lepih vizuelnih promena u interfejsu, tu je sada i pilula poput dynamic island na iP, u odredjenim aplikacijama. Najvecu promenu sam peimetio kod video snimanja. Pre nije moglo da se skace sa senzora na senzor u toku snimanja, vec ako hoces da zumiras nesto, morao si preko slajdera to da radis pa je sve to izgledalo malo nespretno i ne toliko glatko. Sada mozes da skaces sa 1x na 2x, 5x... Prelaz je izuzetno brz i fluidan, sto me posebno raduje. Dosta ce mi znaciti tokom video snimanja. Sve u svemu odlican update. Iznenadjen sam prijatno, svaka im cast.

Prilozi

• IMG_20250212_120750.jpg
    IMG_20250212_120750.jpg
    74 KB · Pregleda: 7
Android 15/ColorOS 15 na Oppo Find X5 pro, radi odlicno

Nazad
Vrh Dno