Šta je novo?

Opis igre: Mafia II

Da, ukljucena je fizika, inace je bio mali obracun sa policijom :D

Jos jedan cool detalj- kad grune eksplozija, popucaju stakla na susednim kolima...

Poslednja izmena:
a koja grafika ti radi fiziku ? imam 4850 i sve i giri je max posto mi je monitor 1280*1024 x16aa i kao fps nepada ispod 50 po onom in game benchu pa reko sta da stavim da radi fiziku

Nemam dodatnu kartu...sve na max (osim AF, to je na 4x, bez AA), uz onaj tweak da ne bude physx na prolaznicima i smanjio sam rezoluciju na 1680, dobijem taman 30fpsa u benchu ... s tim da je prosek oboren zbog onog haosa u skladistu poprilicno, u benchu je ta scena zahtevnija i ima vise vatre i dima negoli u igri.

Igra ovako radi sasvim dobro.

Ako trazis sta ces za Physx - slobodno 8800GT ili nesto malo slabije, vise nego dovoljno. Mozda najbolje resenje neki GT240.

Poslednja izmena:
Izgleda da AA@on dosta obara performanse (bar kod mene).
Sad sam uradio benchmark i razlika je celih 20 fps (30fps/on vs 50fps/off), sve ostalo na max sem apex-a (off).

Katalist 10.7

Igra jednostavno nema onaj "wow" faktor kao sto je prvi deo imao. Prvi deo sam odigrao 5x i silno se zabavljao u free ride extreme modu. Ovde nema nista od toga. "Replay value" je = 0. Na stranu sto sam odmah krenuo na hard nivou tezine i sve presao iz prve... Da nema onog obaveznog dela vozikanja kuci posle svake misije preao bih igru za 5 sati max.
Graficki je sasvim soldina. Par detalja kao sto je Nex spomenuo su zaista simpaticni ali recimo gta4 odvaljen do maksimuma izgleda impresivnije.
Prica i gluma su ok. Gluma u stvari ovde vadi celu stvar kao i cut-scene animacije. Zaista dobro! Muzicka tema je bar 3x slabija nego u prvom delu.
Nego, koja je poenta onih benziskih stanica? Samo sam jednom morao da dolijem gorivo? Bezveze...
Napucavanje je ok. Dobar je "osecaj" dok prangijas ali AI je zaista smesan. Headshotovi se prave ko od sale i to sa koltom.

Opsti utisak je da sve izgleda nekako "zbrzano". Dizajnerski je sve pod konac ali tok radnji, misije ... sve je to nekako "meh". Sam kraj je recimo na mene samo ostavio potrebu da kazem "WTF?"

Fizika je po meni odlicna. E sad to sto su neki ocenjivali bez da su je podesili na simulation ... :p
Prica jeste meh... Ali je zvuk odlican. Narocito ako se napucavate u zatvorenom (sto je retkost na zalost) jer (ko ima surround) odlicno cuje kako pucaju case iza vas i ostale djakonije.

Igra jeste losija od prvog dela, i to dosta. Ali daleko od toga da je krs jer ce biti prosirivana dlc-ovima. Ko voli taj fazon, uzivace.

Ali stvarno nedostaju misije kao iz 1. dela tipa kada morate snajperom roknuti onog glavonju (some russian stuff, they put a binocular on a riffle :p ) , pa ona misija na brodu , kada se mora roknuti onaj gradonacelnik valjda, pistoljem koga nadjete sakrivenog u wc-u...
One pljacke banke i uteriavanja dugova po hotelima i da ne pominjem :)

Igri definitivno fali sadrzaj. Sve je tu, velika mapa, markeri, ali fali sadrzaj. Ne postoji razlog da odem negde i vidim nesto vise ako nema misije...Prica uzasno predvidiva, zenskih likova gotovo i nema (sestra je zivo bice, ostatak su neke spodobe).

Nezavrseno, ili je izdavac resio da iskasapi igru zbog DLCeva koje ce iskasljavati sledecih par godina.

Nezavrseno, ili je izdavac resio da iskasapi igru zbog DLCeva koje ce iskasljavati sledecih par godina.

Upravo to.
Sećam se intervjua sa Danielom Vavrom (pisac scenarija i "režiser" igre) od pre 3-4 godine, dok su još bili Illusion Softworks (ne 2kChech) gde je rekao da će igra imati 20 ili 22 misije. Pored sporednih "kvestova". Pa i u samim trejlerima je bilo mnogo toga što nema u igri (scene iz crkve sa Vitovom majkom, krađa automobila iz neke garaže...), čak i u samom folderu u kom je igra postoji "freeraid_main.sds" koji je "zaključan"...prosto je neverovatno koliko su 2K Games iskasapili ono što su česi zamislili, samo zbog DLC-ova i zarade. Da je u igri bilo još 5-6 misija, da je bilo sporednih sitnica (onaj lik sa stovarišta je Lukas Bertone za dvojku, ali su izbacili sporedne zezancije da bi to mogli naknadno da naplate) svi koji pljuju igru bi je dizali u nebesa. A zbog čega?
Na forumu SK jedan bolid je zamerao igri što je muzika iz drugog dela pedesetih, umesto iz perioda u kojem se igra dešava. Nikad neću shvatiti ljude kojima je to bitno. Meni, lično, jedina zamerka je to što je igra prekratka. A to da li se vrata odvaljuju kad pucaš u njih ili ne, to mi je krajnje besmisleno. Zašto bih, kao prvo, uopšte i pucao u vrata da bi ih odvalio?? Neki ljudi zaista imaju probleme u glavi...

Na forumu SK jedan bolid je zamerao igri što je muzika iz drugog dela pedesetih, umesto iz perioda u kojem se igra dešava.

Hhahah

Daj molim te, pa taj ko da je rodjen 20 i neke pa mu je bitno da se precizno zna muzika njegove "mladosti", dal je izaslo 47-me ili 48-me...:D

Pa ima raznih, sigurno ima i onih koji se bune zbog Playboy-a, a ne ne ta zecica nije bila te godine na naslovnoj! Pa naravno da nije kad je prvi Playboy izdat 1953. :) .
Mislim da je prikladnije u drugoj temi da postavim post, ali ajde da se ne dupliram biflanjem postova. Dali je moguce nalazenje dodatnih kolekcinoraskih objekata (poternica i casopisa) i na drugim mestima nevezanim za odvijanje misije, tipa u prodavnici kao sto je moglo u demo-u. I da li su ti objekti uvek na istom mestu nevezano na kom ste delu igre ili se generisu po nekom slucajnom odabiru tako da primera radi ako nisam dogurao do 10. poglavlja ne mogu da ocekujem casopis na bas tom tom mestu? Dali je neko skupio sve kolekcionarske stvari do sada?

Hm... Presao sam igru za jedan dan i uzasno je kratka. Ne znam da li ima svega 5-6 dobrih napucavanja u celoj prici, i to sve ono sto smo vec mogli da vidimo u raznim preview-ima. :sceptic: Grafika je odlicna kao i sama prica, ali opsti otisak je da je moglo i trebalo bolje. Sad kad sam je presao upalim pretposlednju misiju, pobegnem od pandura i vozikam se gradom. Ima toliko dobrih lokacija da je prosto steta sto su je (izgleda) namerno osakatili. Isto tako postoje neke sitnice koje su bez problema mogle biti doradjene. Kao recimo kad vidim dve ili cak 3 potpuno iste osobe u jednom kadru, ista prodavacica u svim radnjama, u frizideru uvek tri iste stvari. A to je nesto sa cim se uvek sreces u igri. Stvarno steta. Pohvale za optimizaciju, klizi za razliku od gta koji je pravo mucenje da se podesi. Zvuk odradjen vrhunski, kao i muzika. Odmah sam skinuo sa neta filharmonijski soundtrack. :)

Ne mogu je uporediti sa prvim delom. Iako je naivnija prica u prvom delu vidi se da je radjena sa ogromnim entuzijazmom dok su ovu namerno ili slucajno zbrzali. U svakom slucaju nisam razocaran, ali mi je jako zao sto ostavlja utisak kao da je "nedoprcana". :D

Evo stigao sam do 9 chaptera, i nisu mi uopce jasne ove lose ocjene. Ima elemenata koji bi trebali biti drugaciji, tezina igre recimo, ali ako gluposti poput CoD-a, Bioshocka, LFD-a..., mogu dobiti bolje ocjene, onda je ova igra za 10.

Evo stigao sam do 9 chaptera, i nisu mi uopce jasne ove lose ocjene. Ima elemenata koji bi trebali biti drugaciji, tezina igre recimo, ali ako gluposti poput CoD-a, Bioshocka, LFD-a..., mogu dobiti bolje ocjene, onda je ova igra za 10.

Ja mislio da sam jedini kome je Bioshock glupost. :D

Nisi jedini nazalost, ali to sto neko npr. ne moze da skapira fazon Bioshocka, isti je fazon kao sto neko ne moze da skapira fazon Stalkera. Za mene su oba extra igre, tako da, sta da ti kazem, vuces na jednu stranu.:D

Nisi jedini nazalost, ali to sto neko npr. ne moze da skapira fazon Bioshocka, isti je fazon kao sto neko ne moze da skapira fazon Stalkera. Za mene su oba extra igre, tako da, sta da ti kazem, vuces na jednu stranu.:D

Nema se tu sta puno kapirati, vec je stvar u konceptu. Bioshock je meni previse djetinjast, i to je to.

Takodjer mi je GTA suvise djetinjast kada se poredi sa Mafijom.

Haha, Starce daj nemoj da me zasmejavas. Znas onu od Bob Dylana "The Times They Are A-Changin'"?:)

Nema tu sta detinjasto vec jednostavno ne kapiranje fazona, americkog stila i koriscenja fazona propagande 50-ih sto se tice Bioshocka. GTA je nesto drugo i tu tek treba dosta stvari objasnjavati zbog samog nacina moderne kulture.

Zato i kazem, ne razumeti nesto ne znaci nazivati to detinjastim ili sta vec, vec realno pogledati cinjenice, igre pripadaju sasvim drugim pravcima i imaju totalno razlicite fazone koji se ne mogu direktno uporedjivati.:)

Znaci ako je neko to skapirao na taj nacin ja moram da prihvatim bez pogovora. :)
Meni licno je ta igra glupa i nikakva objasnjenja i tumacenja to nece promeniti, ali ja to nikad nisam pominjao i ovo je ispalo slucajno.

Pa ne, nego kad ne skapiras onda vices kako je glupo i detinjasto.:)

Ne moras da kapiras, nisu svakome iste fore zanimljive.:)

Haha, Starce daj nemoj da me zasmejavas. Znas onu od Bob Dylana "The Times They Are A-Changin'"?:)

Nema tu sta detinjasto vec jednostavno ne kapiranje fazona, americkog stila i koriscenja fazona propagande 50-ih sto se tice Bioshocka. GTA je nesto drugo i tu tek treba dosta stvari objasnjavati zbog samog nacina moderne kulture.

Zato i kazem, ne razumeti nesto ne znaci nazivati to detinjastim ili sta vec, vec realno pogledati cinjenice, igre pripadaju sasvim drugim pravcima i imaju totalno razlicite fazone koji se ne mogu direktno uporedjivati.:)

Mozes se ti smijati koliko hoces.

Jednostavno, meni daj Total War, Stalker, The Witcher, Mafiu, TCOTC, Vampire...

Mislim, spliceri koji vriste i skakucu?

@Starac

Tjah, bloodsuckers, neka ružna mutiranja stvorenja koji imaju pipke u ustima i žderu žive ljude?

I naravno, analogno bi moglo da se komentariše za sve igre koje nisu FIFA i realne simulacije vožnje, no to nema nikakve veze sa odličnom igrom kakva Mafia zaista jeste, zar ne ;)

Devet od petnaest je 60% pređene igre. Ja Mafiju II još nisam probao ali pretpostavljam da je glavni razlog lošijih ocena loš završetak igre. Npr. meni je Risen na 60% delovao kao jedna od najboljih igara koje sam igrao. Pošto sam je završio utisak je splasnuo i sada Risen smatram samo vrlo dobrom igrom. Verovatno Mafija II ima jednako loš kraj.

Zamerka na dužinu igre stoji ali zamerka što nema opcionih misija ne, jer ovo je Mafija a ne GTA gde u pauzi između misija bilduješ, naručuješ picu, voziš kamionske rute, igraš bilijar, ideš u disko...

Slažem se da su igre danas maksimalno podetinjile. Pa najiščekivanija igra za PS3 deluje kao jako dobra priča za decu. Da ne spominjem Halo i derivate (80 današnjih FPS igara) koji su FPS za 8-12 godina.

Poslednja izmena:
@Starac

Tjah, bloodsuckers, neka ružna mutiranja stvorenja koji imaju pipke u ustima i žderu žive ljude?

I naravno, analogno bi moglo da se komentariše za sve igre koje nisu FIFA i realne simulacije vožnje, no to nema nikakve veze sa odličnom igrom kakva Mafia zaista jeste, zar ne ;)

Realne igre ne postoje. A Stalker i Mafia su daleko ozbiljnije igre od Bioshocka.

Ja Mafiju II još nisam probao ali pretpostavljam da je glavni razlog lošijih ocena loš završetak igre.
Kraj se nekome svidja, nekome ne, ali nije to razlog za nesto losije ocene.

Zamerka na dužinu igre stoji ali zamerka što nema opcionih misija ne, jer ovo je Mafija a ne GTA gde u pauzi između misija bilduješ, naručuješ picu, voziš kamionske rute, igraš bilijar, ideš u disko...
Nije u tome problem, u igri ne postoji nista sem glavnih misija, sto je steta, jer je grad mogao mnogo bolje da se iskoristi.

Pa sad postoji dlc sa tim dodatnim misijama, kome trebaju...

Realne igre ne postoje. A Stalker i Mafia su daleko ozbiljnije igre od Bioshocka.

Odakle ti to pada na pamet? Imaš ne jednu realnu (ne mislim virtual reality gde si ti lik kao u Matrixu, nego igru koja je simulacija realnog sveta) igru - simulacije vožnje (GTR, rFactor), vojnog angažovanja, a po tome kako razmišljaš - ni MS Flight Simultor nije realna igra, iako se koristi u obuci pilota (realnih), a ljudi koji to vole preuzimaju ulogu kontrolora letenja sa svim realnim uslovima.

Na kraju krajeva, ko voli Bioshock recimo, ništa ne gubi time što neko drugi ne voli i valjda se zato o ukusima ne raspravlja ;) Ali dosta više o tome, ovo je skroz off.

Meni je Mafia2 zaista odlična igra sa dobrom pričom i atmosferom, uostalom zato i jeste kratka. Nepravedno je tražiti od nje da bude "bolja" od prvog dela, pre svega zbog trenutka i stadijuma razvoja gaming industrije - pričamo o drastično različitim uslovima u kojima smo dobili ove dve igre i našim očekivanjima. Recimo, ispada da je po dobrom broju ovdašnjih (i belosvetskih) igrača, Mafia2 nedobra zato što ima jedno od najlepših i najprivlačnijih igračkih okruženja (Empire City)!. Istovremeno slažem se da je prvi deo imao zaista nešto što dvojka nema, ali prvi deo nije bio dobar, pa je sada drugi loš - Mafia1 je genijalna igra, a Mafia2 "samo" odlična! (ko je gledao starog Radovana na TVu, a potom pre par godina novu postavku u Ateljeu - znaće o čemu govorim:))

Igri fali dodatnog sadrzaja, a tak sadrzaj su odlucili prodavati posebno.

Imam jos tri chaptera do kraja, i mogu reci da je druga polovina igre dosta bolja.

Odakle ti to pada na pamet? Imaš ne jednu realnu (ne mislim virtual reality gde si ti lik kao u Matrixu, nego igru koja je simulacija realnog sveta) igru - simulacije vožnje (GTR, rFactor), vojnog angažovanja, a po tome kako razmišljaš - ni MS Flight Simultor nije realna igra, iako se koristi u obuci pilota (realnih), a ljudi koji to vole preuzimaju ulogu kontrolora letenja sa svim realnim uslovima.

Na kraju krajeva, ko voli Bioshock recimo, ništa ne gubi time što neko drugi ne voli i valjda se zato o ukusima ne raspravlja ;) Ali dosta više o tome, ovo je skroz off.

Meni je Mafia2 zaista odlična igra sa dobrom pričom i atmosferom, uostalom zato i jeste kratka. Nepravedno je tražiti od nje da bude "bolja" od prvog dela, pre svega zbog trenutka i stadijuma razvoja gaming industrije - pričamo o drastično različitim uslovima u kojima smo dobili ove dve igre i našim očekivanjima. Recimo, ispada da je po dobrom broju ovdašnjih (i belosvetskih) igrača, Mafia2 nedobra zato što ima jedno od najlepših i najprivlačnijih igračkih okruženja (Empire City)!. Istovremeno slažem se da je prvi deo imao zaista nešto što dvojka nema, ali prvi deo nije bio dobar, pa je sada drugi loš - Mafia1 je genijalna igra, a Mafia2 "samo" odlična! (ko je gledao starog Radovana na TVu, a potom pre par godina novu postavku u Ateljeu - znaće o čemu govorim:))

Eto odgovorio si sam sebi. To su simulacije.

Nazad
Vrh Dno