Šta je novo?

Opet smaram u vezi ASP.

Aleksa

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
9
Ipak cu, nevoljno priznajem, raditi ASP.
Ako sam dobro shvatio da bih mogao pisati i testirati ASP
programe moram imati NT swinjdows? (win2000)

Da li neko ima iskustva u povezivanju COM *.dll sa ASP programima?
Volim Delphi pa to ti je. Mislio sam da u Delphi-ju uradim srz
programa...koji preko COMa povezem sa ASP. Da li se isplati?

I najbitnije... postoji li neka e-knjiga u vezi ASP?

Hvala!

Ma moze to i na Win98 samo onda umesto IIS je PWS tj Personal Web Server, dodas ga iz Add/Remove Programs u Control Panel-u.
Pa u principu dll-ovi se brze izvrsavaju nako obican skript, e sad kako se povezuje sve to pojma nemam, ali imas na raspolaganju i Windows Script Components, za pisanje jednostavnijih komponenti. WSC skript nije prethodno kompajliran kao dll.
Isplati se ako radis nesto stvarno ozbiljno.

za asp ti je potreban IIS. IIS mozesh instalirati samo na NT seriji (NT4.0, win2k, XP). moguce je sa asp-om raditi i pod PWS, ali ti to ne preporucujem.

DLL-ovi se sa asp-om povezuju jako lako preko Server.CreateObject (ime komponente) naredbe. samo postoji jedan problem. koliko sam shvario, ti bi sam pisao dll-ove. e pa samo da znash da ce retko koji host pristati da ti registruje komponete, pogotovo ako nisu komercijale.

mogu da ti poshaljem neshto materijala za ucenje asp-a, pishi mi na mail [email protected]

ps: cisto da znash, VS.net je ko stvoren za pisanje DLL komponenti kao i samog asp-a (tj. vb script-a)

zver je napisao(la):
ps: cisto da znash, VS.net je ko stvoren za pisanje DLL komponenti kao i samog asp-a (tj. vb script-a)

Ne VBScript-a, jer on u ASP.NET-u nije podrzan. Sa instalacijom .NET-a se dobija podrska za C#, Visual Basic.NET i JScript.NET. Mozda si mislio na razvoj klasicnih ASP stranica u VS.NET-u, ali koliko sam video, stari ASP nije direktno podrzan.

Hvala !!!
Ako mi ovo prodje izvesticu forum o povezivanju delphi *.dll sa ASP.

Nazad
Vrh Dno