Šta je novo?

opet se udvostrucuje brzina ADSL

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni konkretno nije ni bitno da li cu da skinem dnevno 8, 15 ili 50 GB, ni 1mbps ne mogu da uposlim a da ne skidam gomilu gluposti, ali mi mnogo znaci da li cu nesto da skinem za pola sata, sat ili 5, tako da bi povecanje extra doslo...

Kolega, javljam ti se uskoro za news, kolju me ispiti sad :| Btw, ak` ti treba 720p-a, javni se ;)

Ma ne treba mi vise dnevno, treba mi brze...

Mogli bi da uvedu neki paket sa 512Kb/s upload-om. Gamers ever demanding. :)

Ma ne treba mi vise dnevno, treba mi brze...

Right.
za HD ripove i sl. treba brzina....
osim toga dosta vise da nas dere monopolista :smash:a za uzvrat da daje kvalitet (citaj DL/UL) na kassiccicu )

Ne nadajte se previse

Posto je sad odnos 1:8, kapiram da ce posle povecanja brzine odnos biti 1:16, odnosno da ce povecati dl 4 puta a upload 2 puta. Nekako mi to zvuci najrealnije...tada bi brzine bile 2Mb, 4Mb, 6Mb...mada umesto 6Mb mozda stave 8Mb....mogao bi da se javi neko ko ima proverenu informaciju...

256/64 je u septembru postalo 512/64. Ne znam da li je pre moglo, ali sada moze da se doplati za 512/128.

Beocity je promenio cifre na svom meracu...

Interesantno je videti 2MBit , 10Mbit , 25Mbit ...

Proverite. Da se nadamo necemu.... Oni su isto izmedu prvima izmenili cifre pre dupliranje u septembru...

Brzine na meracu nisu bitne...i Jugo je graviran do 180. ;)

Ono sto je zanimljivo je da na upitniku za ADSL u opciji "zeljena brzina ADSL konekcije" moze da se odabere 2048 i 3072. Daklem...moguce je da ce u bliskoj buducnosti i te brzine biti dostupne. :banana:

Meni vise znaci to sto cu neku stvar skinuti za 2 do 3x manje vremena nego sad od cinjenice da mogu da navucem 24GB za 1 dan. Od dupliranja neta racunar mi radi duplo manje vremena sto znaci da se stedi i struja i racunar. Svako dzabe povecanje je vise nego dobrodoslo.

Meni vise znaci to sto cu neku stvar skinuti za 2 do 3x manje vremena nego sad od cinjenice da mogu da navucem 24GB za 1 dan. Od dupliranja neta racunar mi radi duplo manje vremena sto znaci da se stedi i struja i racunar. Svako dzabe povecanje je vise nego dobrodoslo.

I ja tako razmisljam

Ne stvarno smo zaostali...

Hrvatska ima 16Mbps down, a Up je 768Kbps :S: Ovde link ka T-com

a o Bugarskoj da ne pricam...

Poslednja izmena:
Lepo...bi bio ...

Ali kod nas , Monopol cini svoje...

Ako bi i kod nas bili , makar 2-3 provajdera , nebi cekali Godinu dana da dobijemo jos jednu kasicicu od "brzine" .. Al , eto.

Nadajmo se sa prolecne povecanje. ( Ili , mozda ce biti opet 01.09.2008 ). Magican September.

Ovo sa štednjom struje važi, ali sa "štednjom računara" baš i ne. Naime, mnogobrojni primeri u praksi su dokazali da računari koji su uključeni 24h/7, su mnogo dugotrajniji od onih koji se često uključuju/isključuju. Upravo baš trenutak uključivanja najviše utiče na habanje elektronike.

Dupliranje brzine desice se mozda posle 3.februara u zavisnosti od odredjenih visih cinilaca...Ostaje nam da se nadamo i da cekamo toliko ocekivano dupliranje brzine :smoke:

Poslednja izmena:
E svakakva predizborna obećanja se mogu čuti, ali niko do sada nije pomenuo dupliranje adsl brzine. :D

Juce sam video na tv-u da se prodaje samo 49% Telekoma a ostatak od 51% ostaje drzavi.Mislim da se nece nista bitno menjati u narednim godinama...

Ja mislim, ako ne dupliraju sada, duplirace pojavom IPTV-a...

Ali ako Telekom opet prati svoju tradiciju, nacekacemo se mi dok ne ispuni obecanje :wall:

za kad je najavljeno komercijalno pustanje iPTV? i kolika je potreba optimalna brzina za tako nesto? vidim cena u CG za ovu uslugu kod t-com-a je oko 10e za osnovni paket.

Poslednja izmena:
Telekom je najavio u vecim gradovima od marta...kod mene u Leskovcu od septembra. Bar tako kazu. A za iptv bi po nekim ljudima trebalo od 3-5 Mbps.....ostaje nam da cekamo....

Evo linka, interviju sa direktorom direkcija za usluge Telekoma. Ovde

Telekom je najavio u vecim gradovima od marta...kod mene u Leskovcu od septembra. Bar tako kazu. A za iptv bi po nekim ljudima trebalo od 3-5 Mbps.....ostaje nam da cekamo....

Tih 3-5Mbps ce biti prikljuceni na risiver za IPTV i nece se moci koristiti za internet. Jedino ako se smiluju pa povecaju i internet brzine.

Kako komentarišete tvrdnje da smo treći otpozadi u Evropi po pristupu širokopojasnom Internetu? Mnogi za spor razvoj informatičkog društva i mali broj korisnika Interneta delimično krive i monopolski položaj Telekoma.

- Ne postoji monopol na Internet tržištu. Štaviše, jedna od glavnih karakteristika Internet tržišta u Srbiji jeste veoma kasni ulazak Telekoma Srbija u maloprodaju Internet usluga. Aktuelni predlog poslovnog plana Telekoma Srbija predviđa da krajem 2008. broj instaliranih ADSL portova dostigne 500.000, te uz neminovan rast broja korisnika kablovskog Interneta, kojih bi prema optimističnim procenama trebalo da bude oko 200.000, dolazimo do brojke od 700.000 korisnika širokopojasnog Interneta, što uz predviđeni porast broja fiksnih pretplatnika na tri miliona predstavlja pokrivenost od 23,3 odsto i to bi nas stavilo rame uz rame sa stanjem u najrazvijenijim evropskim državama na početku 2007.

Pretpostavljam da mnogi nisu ni otvorili link koji je FroGGer postovao. Samo da izdvojim highlights...

To je stara vest.

Pretpostavljam da mnogi nisu ni otvorili link koji je FroGGer postovao. Samo da izdvojim highlights...

Ne bih da raspaljujem temu i debelo odem u offtopic, ali svaki put kad pročitam takvu glupost jednostavno ne mogu da ćutim.

Istina je da Telekom nema monopol u maloprodaji Internet usluga, ali kako mogu da lažu nemaju monopol kada jedino što možeš je da od njih kupiš link i budeš podprovajder? Samim tim oni određuju strategiju razvoja Interneta u Srbiji i niko od podprovajdera koji se samo bave preprodaju onog što nam Telekom nudi ne može da učini ništa da se nivo usluga poboljša. :wall:

Pa bas nesto i ne verujem da ce ici 3x, 2x daj boze...

3x Nema Sanse !

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno