Konacno pre par dana zavrsio sam ovu epizodu sa Pakom servisom.
Od trzisne inspekcije i inspektorke koja je radila na mojoj prijavi dobio sam odgovor da oni nisu nadlezni za vestacenje i da upucuju na sud casti. Naravno inspektorka tvrdi da je u Pakomu bila, a u servisu tvde da niko iz inspekcije nije ni dolazilo.

Sta je tu istina procenite sami.
Sto se tice suda casti, postupak pred njim je bestplatan i resava se po hitnom postupku, ali u celoj stvari je problematicno sto ja trebam da snosim troskove dokazivanja da je uredjaj bio ostecen, a to bi se utvrdilo vestacenjem, a naravno prijemca u servis na kojoj nije konstatovano nikakvo ostecenje nije nikakav dokaz. Gde bi se vrsilo to vestacenje i kako bi oni utvdili da su ostecenja nastala u servisu nestrucnim rukovanjem ili da sam ja ih ja napravio neznam jer sam u medjuvremenu od cele stvari odustao.
Ono sto me je nateralo d odustanem je: Kada sam otisao da ostecenja fotografisem kako bi te fotografije predao sudu kao dokaz, iznesen mi je laptop na kome ni traga ni glasa od tri upadljive, duboke i velike ogrebotine, umesto njih na kucistu monitora laptopa nalazila se samo jedna mala i neupadljiva ogrebotina!!!:trust: Kada sam pitao gde su ostecenja zbog kojih sam celu stvar pokrenuo,od gospodina Srdjana Berkovica dobio priznanje da moj laptop nije bio nimalo ostecen kada je dosao u servis (zao mi je sto tada to nisam snimio).
Laptop nisam preuzeo vec sam otisao kuci da natenane razmislim o svemu. Tada sam doneo odluku da se manem corava posla i da odustanem od daljeg gubljenja vremena i zivaca, jer sam uvideo da cela star nema svrhe jer oni mogu uvek da zamene kuciste nekim drugim ili da podmetnu drugi racunar ili... :wall: A ja da platim "vestacenje" i da opet nista ne uradim.
Zato sam prosle nedelje preuzeo laptop.
Pakom je firma koju treba izbegavati a isto tako i sve brendove kojima su oni partneri na nasem trzistu. Pposebno treba izbegavati HP, cije ime koje asocira na kvalitet, i to samo asocira, jer im je partner Pakom, koji je daleko nekoliko svetlosnih godina od pojma "kvalitet". I jos nesto, MSI se u nedavnom slucaju, prko svojih predstavnika potrudio da objasni sta se desavalo sa problematicnom "Pick up 'n' return" garancijom za lap top, a iz HP koji takodje pominjan ovde na forumu nikome se to nije ucinilo kao potreba, a bogami ni kao obaveza.
Takodje ni jedna "nazovi" organizacija za zastitu potrosaca, a kontaktirao sam ih nekoliko, sto elektronskom postom sto telefonom nije mi izasla u susret, i nije ponudila neku konkretnu pomoc, ni oko pisanja prijava inspekciji, ni u vezi sa tuzbom sudu casti, sto mi je bio dodatni razlog da celu stvar okoncam ovako kako sam.
Znaci racunar koji sam dobio verovatno nije moj i malo manje je izgreban od onog koji mi je pokazan kada sam otisao prvi put,
ali i dalje je izgreban.
Evo, postavicu i slike ogrebotina koje mi je poslao gospodin Ivan Vasiljković, BSc in Law, Legal department, Pakom Grupa, na kojima se vide ostecenja na mom laptopu koja su napravljena u Servisu u Beogradu, a kojih nema na laptopu koji sam dobio. Slike saljem jer ce se taj laptop mozda pojaviti kod nekog drugog nesrecnika ciji racunar zavsi u Pakom servisu:d. To nisu sve ogrebotine, fali najveca i najdublja, i jos par sitnijih, jer su neke fotografije "slucajno" izostavili (vidi se i po imenu, da nisu sve).