Šta je novo?

Opet netbook (ili neki hibridni notebook)

zmija

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2004
Poena
619
Mnogo je rastrkanih tema po forumu pa pokusavam da napravim neki presek sta je najbolje u ternutnoj ponudi, budzet je oko 400 eura, razmisljam se izmedju sledecih:

Msi X320 ili neki wind
Nesto od acer timeline serije npr 1410
Toshiba nb200 ili nb205
Nesto od HP-a mada vidim da ih slabo ima na trzistu.
Neki Asus eee

Bitne stvari: baterija, tastatura, solidne performanse (za opstu upotrebu, office,surf...) tezina, web kamera obavezna, ekran 10" pa na dalje, garancija...

Ako je neko imao iskustva sa ovim modelima neka pise, ono sto sam ja pohvatao je da je x320 dobar ali kazu da je oval ulv cpu gori od atoma, to vazi i za acer, hp mi se svidja ali mi je neproporcionalna cena ostalim modelima , a oko ovih toshiba se malo zna, a deluju mi kao best buy... dajte neka misljenja. hvala

I ja isto uskoro trebam u kupovinu i odlucio sam se za 13,3" dijagonalu.
Takodje me zanima sta bi najbolje cijena/performanse bilo. Ja sam gledao HP Pavilion dv3500t, kod nas u Banja Luci je 500 eura.
Takodje sam razmisljao i o dv3t seriji, ali je ona nesto skuplja jer je noviji model.
Mozes razmisliti o ovom modelu, a takodje mogu i ostali da kazu misljenje o njemu...

Deluuje mi stvarno ok koji je bolje pazariti x340 ili x320?

Omnik hvala puno na odgovorima. Malo sam se bacio na google i gledam poredjenje ova 2 cpu-a:

http://ark.intel.com/Compare.aspx?ids=35463,36685,

Ulv deluje brze, ali atom ima manju potrosnju i podrsku za Hyper-Threading, tako da sam u maloj nedoumici. Inace jel se zna koja je razlika izmedju:X340-046EU i X340-025NL posto vidim da je drugi drasticno jeftiniji.

Atom jeste stedljiviji ali je 2-3 puta slabiji, OK je kao backup varijanta.

Razlike izmedju 046EU i 025NL nema. Stari/Novi lager :)

Ok hvala za sada ostaje msi 340, cekam da dobijem ponudu za Dell xps 1330 polovni jako dobro ocuvan koji je jos pod garancijom pa cu da prelomim, ako bude kao msi moracu da razmislim...

I tako sav srecan sto sam resio dilemu odem ja do prodavnice da vidim kako izgledaju modeli i skapiram da mi je x 340 ogroman za ono za sta mi treba, jednostavno sam se pogubio u prici i zasao u zonu not/netbook hibrida :) ... Verovatno sam to skapirao posto sam video dell mini i toshibu pored njega. Dell me nije odusevio (sem tastature), ali ovo me je stvarno impresioniralo :

http://www.toshiba.rs/nb200-10z-309-c440-view.htm

Sta mislite da li vredi?

Pogledaj ovaj oglas

http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=210233

Acer Aspire One A0751h-52Bk - 34.000 din
Konfiguracija je: Atom Z520/11.6"/1GB/160GB/Win XP Home/Black. Netbook je koriscen nesto preko dva meseca. Odlicno ocuvan jer sam ga koristio samo na putovanjima.
Baterija drzi oko 8 sati. Dobija se apsolutno sve sto je bilo u pakovanju, kutija, papiri, garancija, racun... Placen je inace 38.500 din.

Imao sam prilike da ga vidim uzivo, odlican netbook, u potpuno savrsenom stanju. Lepog dizajna, visoka rezolucija ekrana...

Poslednja izmena:
Red je da se javim. Posle dosta razmisljanja i lomljenja oko kupovine netbook-a ipak sam se odlucio za tshibu nb200-10z. Evo vec par dana je koristim i stvarno je za sada sve super. Izvadio sam modul od 1gb i ubacio od 2gb, iskljucio gomilu toshiba aplikacija i servisa i netbook stvarno radi jako dobro. U sustini izrada je odlicna,a unutra isto kao i u svim drugim. Baterija je super, u windowsu pise samo u procentins koliko je ostalo, ali cenim da uz standardni rad na racunaru (non stop wireless) moze bez problema 6 i jace sati da progura. Od MSI-a sam odustao zbog velicine, a u ovoj klasi toshiba izgleda za 2 klase bolje od ostalih (jeste malo zenski rezon za kupovinu, ali kada pogledate vecinu standardnih netbook-ova pored ovoga na polici videcete o cemu pricam) Ako nekoga zanimaju detalji slobodno neka pita, u sustini spec imate i na toshiba.rs. AKo nekome znaci dolazi sa instaliranima adobe reader-om, flash player-om, ms works, office 2007 trial, mcaffe trial, gomila igrica (chicken invader i sl) i slicnim programima, tako da ostaje samo da se upali i radi sto je cenim jako dobro kada se ovaj komp daje nekome ko se slabije razume u racunare. Kada uocin prve mane javljam :)

Vrh Dno