Šta je novo?

Opet malo o napajanjima!

PCBeast

OC Guru
Učlanjen(a)
30.11.2006
Poena
585
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Eto nesto slucajno gledah malo cene napajanja na trzistu i uporedjivao specifikacije od razlicitih napajanja i izdvojio sam tri od koja sam dva vec pominjao u ranijim postovima ali eto sad sam dodao jos jedno koje mi je itekako zapalo za oko.Chieftec 650 w output power iz serije super series.Napajanje ima izuzetne karakteristike a svega 100 eur.Prvo moje napajanje je bilo chieftec od 360 w koji nije imao output full nego nekih 280 i kusur,ne secam se sad tacno ali znam da je radilo dosta stabilno ali je bilo jako bucno tako da sam ga zamenio sa Cooler Master-om od 430 W extreme power a njega sa 550 w Real power.Sa Cooler Masterom malo je reci da sam prezadovoljan.Jedna stvar me jako zanima sad.Sta se desava izmedju ova tri napajanja tj. koje je najisplativije kupiti tj. koje je realno najbolje???
Cooler Master Real Power 550w Sli vs Cooler Master iGreen 600w vs Chieftec CFT-650-A12B 650W!Oba ova napajanja su skuplja od Chieftec-a a ja ne vidim neku razliku,cak mislim da je u prednosti Chieftec!Molim i vase misljenje...

Poslednja izmena:
Ja bi uzeo taj cft dosta ljudi sa foruma ima pozitivna iskustva, da se ispravim ja nisam prochitao post da je neko imao problema. Jedino mozhda da uzmesh modularno....bicje neshto skuplje...ali po meni vredi.

Corsair HX u obe verzije (tj 520 i 620) je bolji od svih gore navedenih napajanja. 520HX je bolji od iGreen CM-a od 600W. Corsair se bazira na Seasonic S12 seriji. Za te pare najbolje napajanje kod nas :wave:

Btw. Šta bi sa tvojim CM 550W Real power napajanjem i ako je sve ok sa njim, zašto ga uopšte menjaš za neko drugo sličke snage?
Slažem se da je Corsair best buy jer je to ustvari Seasonic napajanje, o koje CM ne može ni da se očeše. Pritom za cenu od 109e nudi modularni cabel dizajn, extra tišinu, realnu snagu koja je čak i veća od deklarisane, dugu garanciju, poznato i provereno ime.

Pozdrav

Btw. Šta bi sa tvojim CM 550W Real power napajanjem i ako je sve ok sa njim, zašto ga uopšte menjaš za neko drugo sličke snage?
Slažem se da je Corsair best buy jer je to ustvari Seasonic napajanje, o koje CM ne može ni da se očeše. Pritom za cenu od 109e nudi modularni cabel dizajn, extra tišinu, realnu snagu koja je čak i veća od deklarisane, dugu garanciju, poznato i provereno ime.

Pozdrav

Ono je tu i dalje ali pravim drugu konfiguraciju mozda malo jacu od sad postojece,mada cu i ovu zadrzati za neke druge stvari...Interesovao me je najvise odnos cena -kvalitet pa sam zato uporedjivao.Ipak cu uzeti Corsair 620 w na vase preporuke.Sve najbolje.Pozdrav.

Corsair HX serija ima nesto kvalitetnije elektrolite (deklarisane do 105C umesto do klasicnih 85C), pa sebi verovatno dozvoljava nesto sporije i tise hladjenje nego ostala napajanja. Zato i jeste mozda nesto toplije (ne bas kao TA pec, ali...), ali je zato milina od tisine a sve fercera u sesnaest!

Elem, sto se originalnog post-a tice, slobodno uzimaj Chieftec 650W... Trebalo bi da je zaista sasvim OK. Ako bas i ne bude, samo ga vrati pa uzmi nesto drugo...

Poslednja izmena:
Ne greje bas ko TA pec ali je vruce, napajanje je extra, tiho je i izgleda da ima pravih 620 w.
nije stvar samo u tome da ima pravih 620W, nego ima visok peak i efficency preko 85% shto znachi da u loadu isporuchuje vishe struje nego mu konkurentni..:)

u svakom slucajo corsair je extra to od 620w njihovi inzinjeri koristili ta pogone sistem kome realno treba oko 800-1000W ima na corsair sajtu o tome

i na sajtu i na forumu..model sa 520W kazu da u peak-ovima moze da izdrzi bez problema opterecenje od 700W..impresivno a relativno je pristupachno, 110evra nije mnogo za tu klasu, svima poznato da je seasonic unutra..:D

Evo da dopunim vezano za Corsair:
-Garancija da ce se napajanje ponasati po specifikaciji i na 50C radne temperature
-Modularno je
-Pozlaceni kontakti
-Veoma tiho - necujno
-Malih dimenzija - kompaktno
-Prilozeni kablovi su flat tipa pa se lakse radi cable management
-Termalno kontrolisani ventilator (zgodno jer reaguje i na povisenu temperaturu u kucistu)
-5 godina garancije

+ sve gore navedeno

Poslednja izmena:
Evo da dopunim vezano za Corsair:
-Garancija da ce se napajanje ponasati po specifikaciji i na 50C radne temperature
-Modularno je
-Pozlaceni kontakti
-Veoma tiho - necujno
-Malih dimenzija - kompaktno
-Prilozeni kablovi su flat tipa pa se lakse radi cable management
-Termalno kontrolisani ventilator (zgodno jer reaguje i na povisenu temperaturu u kucistu)
-5 godina garancije

+ sve gore navedeno

Dobije su u lepoj velikoj kutiji i pride jos vezice i
torbica kao i nalepnica powered by corsair:p

Uzeo sam juce Corsair HX520W i moram reci da je izuzetno kvalitetno,necujno i jako kao crna zemlja.To sam stavio u drugu masinu koju imam (slabiju konfiguraciju) a u ovu postojecu planiram da ubacim HX620W pa cu vam preneti iskustva a smatram da je ono jos perverznije...:)

kakve perverzije :d
da li je istina da se mnogo greje?

Pazi samo napajanje pocev od izrade je tako profesionalno uradjeno da ja nemam reci.Kutija koja je ogromna dobijes napajanje,strujni kabal i posebnu Corsair futrolicu sa kablovima i prikljuc/cima.Cak su mislili i na svoj Logo nalepnicu kako i na grcke vezice.Stvarno covek nemoze da ima ni jednu zamerku.Ventilator je neverovatno necujan pa i kad naslonim uho na njega,nista apsolutno.Napajanje je modularno i istina je da se malo vise greje ( nista strasno ) ali je to Corsair lepo objasnio i zasto a i imas ovde na forumu lepo da procitas.

ma ne greje se ono nego nema dovoljno hladan vazduh da bi izlazio hladan iz njega otprilike kakav izlazi na zadnjoj 12ici takav i na napajanju ista temp nisam merio sa sondom to je odokativna metoda ali nema promene da li stavio ruka na napajanje da li na tu 12icu
Jos jednom napajanje corsair extra svaka preporuka
ps ne moras da brines o padovima napona ima ulaz od 96 - 264V ili 246 nisam siguran mrzi me da trazim

Poslednja izmena:
Imam Corsair HX620W, upravo je na prilicnom opterecenju (AMD X2 4200+ @ 2.9GHZ / 1.45V, svih 7 HDD-ova rade...) i iz njega izlazi mlak vazduh...nista topliji nego sto je izlazio iz Enermaxa.

Kod mene na 520-ic isto izlazi mlak vazduh, ali samo kuciste napajanja je jako toplo (naravno ne mislim 70C i sl.)

cooler se i ne cuje, cini mi se da ne ne vrti vise od 600-700.

Kod mene na 520-ic isto izlazi mlak vazduh, ali samo kuciste napajanja je jako toplo (naravno ne mislim 70C i sl.)

cooler se i ne cuje, cini mi se da ne ne vrti vise od 600-700.

I ja imam slicna iskustva.Za sad sam prezadovoljan sa napajanjem.

Poslednja izmena:
Vrh Dno