@momsab: eheheh

Kako god okrenuo, najvishe stvari, IDE-ova, programa, igrica...... imas na Win-u

Cak i dosta programa koji se prave za linux postoji i windows verzija.
Ja ne znam da ti dam jedan dobar primer necega sta ima na drugim OS-ovima a na windowsu nema

(osim mozda nekih super pro toolova i programa specializovane za dizajn, servere... itd...)
Sve je to lepo, svidja se meni i linux (brat je zaludjenik za njega), non stop mi radi jedna mashina na linuxu (pored mene), ali ja sam bored na linuxu

. Nema .NET nema DirectX, nema VS... jedino java, ali nju koristim samo za j2me aplikacije.
To je zato sto sam na Win-u poceo da programiram i maltene posto sam Microsoftov slave ali ne kajem se zbog toga. Jer praviti bilo sta LINUX ONLY mi je bezveze jer ce malo njih (ako uopste) to da koristi, tako da u obzir dolazi Windows ili cross platform tj. windows ili java tj. windows ili windows

I btw, nije bitno da li je VS ukraden ili sta god, bitno je koliko dobro obavlja svoj posao a jako dobro ga obavlja
A ako ce da pricamo o legalnih stvarima, moja mashina je kompletno legalna (sem 3 stvari: windows (jedino taj mora da se plati), nero (za njega ima free alternativa ali sam navikao na njega i nemam zasto da ga menjam), i nod32 (jer je najmirniji i dobro radi svoj posao). Ostatak programa koristim sve freeware (media player classic, faststone image viewer, foobar, masa microsoftovih express (free) stvari za developere, NetBeans, Azureus, Miranda IM....).
Znaci ako od sutra treba da imam skroz legalan komp, treba da kupim samo windows (tj. "samo" windows, posto dosta para....) al necemo mi doziveti tako nesto do skoro.
Sto se tice stabilnosti, ja se ne secam kada sam zadnji put imao BSOD ili taj so called "don't send" error, ili da mi puke explorer.exe ili slicno.
Sve ima svoju namenu, zna se za sta se koristi windows za sta linux i za sta macOSx, meni win najvishe odgovara

Inace podrzavam svako misljenje "Windows je najbolji", "Linux je najbolji", "Mac OSX je najbolji", jer svako (tj. bar vecina) za zasto koristi ono sto koristi, a za one koji ne znaju necu ni da komentarishem (kao npr. kada neko predje sa windowsa na linux, namuci se sa njim da ga namesti nedelju dana, i kada ga namesti odmah sutra dan prica kako je najbolji jer je sav srecan sto je skontao da pishe dve komande u konzoli i sto to nije uradio sa dva klika".