Šta je novo?

Opera 9.5

Ja sam juce sa njihovog sajta skinuo 9.5 u beta verziji,danas pogledam kad ono zvanicna verzija izasla:smoke:.Kako sam je koristio samo jedan dan ne mogu mnogo da kazem, zadrzala je stvari koje sam voleo speed dial......Neke nedostatke nisam primetio ipak je treba malo vise koristiti da bi se provalilo da li ima nekih problema u radu.Za sada sve pohvale...:)

da li mi se čini ili su rešili onaj problem sa youtube kada nema tona i slika zamrzne?

Meni je za sad super, od promena morao sam da ukljucim single click shortcuts, jer koristim 1 i 2 za setnju kroz tabove, i jedino sto mi smeta, postavio sam na forumu njihovom ali slabo radi, je sto su promenili selektovanje teksta, tacnije za linkove, pre je bilo kliknes dva puta i on selektuje ceo link ispisan tekstom, dok sad ima problema, na primer http://www.w3schools.com/HTML/html_links.asp ovde odete, i probate da selektujete www.w3schools.com iz "a href="http://www.w3schools.com/">Visit W3Schools!</a" , pre je moglo dvoklik na com, sad mora vise-klik :) i kao selektuje w3school.com, ode se na goto web address i on u address baru ode na w3school. samo i prijavi gresku. Ovako je bilo i u beti cini mi se, jel kod vas isto? Ili na primer opera:config , probajte dvoklikom da selektujete, nece jednostavno...

Poslednja izmena:
Bas sam pre neki dan skidao betu da isprobam

Ne sviđa mi se, bar u beti, što mi ne rade prečice mišem prethodna-naredna strana. Takođe mi je glupo što ne uvećava-smanjuje font jednim tasterom, nego su prešli na CTRL+-:mad: (j..o ih IE).

Skin je odvratan :)

jedno pitanje

Gde se tacno nalazi next tab

pre sam tabove vrteo na tastere 1 i 2 na tastaturi sad nemogu da nadjem gde to da podesim u 9.5

da li mi se čini ili su rešili onaj problem sa youtube kada nema tona i slika zamrzne?
To je problem kod youtube-a pošto ima taj trip i u FF-u, a vrlo je moguće da je problem kod oba.

Weasel Tool-Pref-Advanced-Shortcuts, izaberi edit, kucaj Switch, i edituj za win platformu next i previous, meni radi.

Poslednja izmena:
enable signel key to sam stikliro sad i meni radi :)

Nice : )

izlgeda da se facebook tripuje sa novom verzijom :/

Pored nesto generalno veceg zauzeca memorije vece je i zauzece procesora, malo sam pratio i desava se na sajtovima koji obiluju flash sadrzajem, recimo bench i b92, posebno iritira sto je zauzece procesora primetno i kada se program minimizuje, u 9.27 ovoga nema.
http://my.opera.com/community/forums/topic.dml?id=230668
Program ko program je odlican, skin mi se svidja, find search sta vec u adress baru je super...

@Weasel
Za to koristim misa, drzis desni klik i setas skrolom

@Corey
I meni su tripovale sve bete ali ova 9.5 bulid 10057 radi ok, ranije nije radio ni chat nisi mogao da ostavljas poruke, ubacujes prijatelje...ma nije radilo nista.

@Nikolaus
Meni uvecava i smanjuje samo na + -, proveri podesavanja za precice.

Poslednja izmena:
mnogo mi je lakse na 1 i 2

btw gde je find search ja ne vidim ?

mnogo mi je lakse na 1 i 2

btw gde je find search ja ne vidim ?

Recimo u adress baru samo ukucas pojam koji si imao na nekoj strani on ti izbaci url na kojem se nalazi taj pojam, ne moras da trazis u historiju, bookmarksu...ovo find search sam lupio nemam pojma kako zovu taj feature :D

Jel se meni cini ili vise nema show/hide opcije za view toolbar tj. mora ili da stoji upaljen ili ugasen??? I nisam uspeo "new tab" dugme da prebacim na levu stranu nikako, navici cu se i ovako, verovatno je i logicnije ovako ali me bas zanima jel moze :) ?

Poslednja izmena:
Evo sad sam instalirao pa ću probati... U startu mi deluje dosta sporije od FF-a, kad skrolujem sve mi nekako zastaje, čudno se ponaša, ali ajd' videćemo još...

Jel se meni cini ili vise nema show/hide opcije za view toolbar tj. mora ili da stoji upaljen ili ugasen??? I nisam uspeo "new tab" dugme da prebacim na levu stranu nikako, navici cu se i ovako, verovatno je i logicnije ovako ali me bas zanima jel moze :) ?

Desni klik na adress toolbar>customize>buttons>browser view i prevuci view button u adrees bar (ja ga drzim pored google search-a).
Slicno i za new tab, prvo ga iskljuci da ti ne bude na svakom tabu (samo desni klik i remove) i onda desni klik na tab toolbar i presvuces ikonicu gde hoces.
Tek sad vidim da new tab ne moze levo u tab baru, mogu samo u adress bar da ga stavim, bas bezveze :(

Poslednja izmena:
Recimo u adress baru samo ukucas pojam koji si imao na nekoj strani on ti izbaci url na kojem se nalazi taj pojam, ne moras da trazis u historiju, bookmarksu...ovo find search sam lupio nemam pojma kako zovu taj feature :D
ja sam se zeznuo mislio sam na quick find ali sad sam se snaso :)

@Wild boy, radi sve sem toga da ne mogu da izaberem ljude sa friends liste ako im saljem nesto.

@weasel
CTRL F ? Jel za to tražiš box ili šta ?

Poslednja izmena:
Desni klik na adress toolbar>customize>buttons>browser view i prevuci view button u adrees bar (ja ga drzim pored google search-a).
Slicno i za new tab, prvo ga iskljuci da ti ne bude na svakom tabu (samo desni klik i remove) i onda desni klik na tab toolbar i presvuces ikonicu gde hoces.
Tek sad vidim da new tab ne moze levo u tab baru, mogu samo u adress bar da ga stavim, bas bezveze :(

Hvala puno, radi, nego ja sam uspeo i new tab da stavim levo kako si mi rekao :) ne znam kako ti ne mozes?

We would like to share some fun facts with you:
- Opera is now available in 29 languages, 6 more than in 9.27 and more are coming
- The number of Opera users has more than doubled since the release of 9.0
- We fixed a new record of bugs, including 2350 showstoppers
- The desktop team ate 12 pizzas while fixing bugs in 9.5 RC LOL!
- IMAP is up to 4 times as fast in 9.5 than in 9.2
- Almost 500.000 of you were already using betas of 9.5

Zasto mi ovako otvara pocetnu stranicu??...Samo nju..

Prilozi

• sshot-2.png
    sshot-2.png
    119.5 KB · Pregleda: 115
search box "quick find " al naso sam ga i ubacio gde mi odgovara

jos jedna stvar - kad snimam sliku otvara se save prozor 5-8 sekundi
osim za male slicice za koje se otvara odma ;(

Hvala puno, radi, nego ja sam uspeo i new tab da stavim levo kako si mi rekao :) ne znam kako ti ne mozes?

Mogu samo ovde da ga stavim, a hteo bi iznad kao sto je ranije stajalo. Mogu i desno pored trasha ali tu mi neodgovara nikako :D

Prilozi

• untitled.png
    untitled.png
    18.9 KB · Pregleda: 114
Ja skinuo i sad ne mogu da otvorim nijednu stranu.Prvo sam isao na upgrade sa .26 ali kao sto rekoh nece da otvara stranice,zatim sam sve obrisao i instalirao 9.50 medjutim ni dalje nece.Cistio sam i registry,ali nista ne pomaze.Pomagajte,uginucu bez Opere:wall:

Firewall ? Ako ga imas mozda se zbunio zbog update-a, probaj i na opera help forumu mozda neko ima sličan problem, baš čudno.

Mogu samo ovde da ga stavim, a hteo bi iznad kao sto je ranije stajalo. Mogu i desno pored trasha ali tu mi ne odgovara nikako :D

shot.jpg

Evo meni radi, da te ne zeza skin? Probaj default cisto da budes siguran...

Ljudi, is it just me, ili "novi" gmail radi sa operom 9.5 mnogo bolje nego sa prethodnim verzijama :) .

I meni isto

samo me mnogo nerivra ovo za save image i to sto puca opera iz cista mira dok skida nesto :(

Vrh Dno