Šta je novo?

Opera 9.5

radi i download najnormalnije, vec sam skinuo preko 1GB iz vise fajlova preko Opere.
Proverite vi vase sisteme, problem je do vas.

Ma je li? :) Bugovi se ne moraju manifestovati kod svih, u tome je njihova lepota, nikad ne znas gde, zasto i kako :)

Eto i ja sam skinuo par fajlova operom sa rapidshare-a najnormalnije, sve do malopre kad se skrsila, skidajuci neki drugi fajl sa rapidshare-a - nije mogla da iscrta GUI, a zatim se srusila, jos pri tom nije ni zapamtila sta je skidano, vec su se fajlovi pretvorili u op3232 i slicno. Opera mi je default browser od verzije 6, ali nikad mi se nije desavala tolika kolicina gluposti sa final verzijama, kao sa ovom.

No, kapiram zasto su malo pozurili sa izbacivanjem, siguran sam da ce verzija 9.51 biti sasvim lepo ispeglana :)

Zašto su u history neke adrese boldovane a neke ne?

al je bagovita... uzas... do sada mi se nijedna opera nije krsila a ova kao luda... gsmarenu netje ni da otvori...

Poslednja izmena:
Evo i kod mene podivlja prilikom downloada sa netloada. Užas.

Zašto su u history neke adrese boldovane a neke ne?

To su stranice koje su trenutno otvorene, bar kod mene.

I ponovo je pukla pri transferu. Doduse, ako je ne diram, ne pokusavam da otvorim prozor, onda zavrsi transfer, pa je posle samo ubijem. Inace ode i transfer i sve u aut...

Poslednja izmena:
evo mojih problema - odjedared se ceo operin prozor zacrni, i prelaskom pointera preko crnoce, otkriva se stranica po tom pravcu, koja je do pre neki minut bila skroz otvorena.

drugi problem je - josh sporiji jutub. fejsbuk su popravili, i nema vishe onog bagovanja, ali jutub sa kog god da je servera klip - skida ga ko sa 56k. do opere je sigurno, to me smara opako.

Meni Opera 9.5 radi jednako dobro kao i 9.27. Brza je (cak i brze otvara stranice od 9.27), sajtovi rade jednako dobro kao i pre. Jedino sto sam primetio kao bug je da sada ne radi menu na Deviantart-u ali verujem da ce to brzo sve ispraviti u nekom novom .1 buildu.

Na MacOS-u razlika je jos drasticnija!!! Opera prosto kida FF u svemu - brzini otvaranja strana, brzini same aplikacije, kolicini memorije koju zauzima...

Ja sam zadovoljan novom Operom, a problemi koje navodite ne postoje bar u mom slucaju. Cini mi se da se i stranice ucitavaju brze od prethodne verzije. Sve u svemu... 5+ od mene!

@ Kutija:
Pazi stvarno ne radi meni na Deviantu!

I ponovo je pukla pri transferu. Doduse, ako je ne diram, ne pokusavam da otvorim prozor, onda zavrsi transfer, pa je posle samo ubijem. Inace ode i transfer i sve u aut...

potpuno isto :(
mada evo sve redje se desava

Hm, 83 poena na Acid3 Testu.

Najmanje bitna stavka :)

mene nervira to sto nikako da prikaze favikone kod svih bookmarksa u personal baru.
Ponovo sam ucitao sve stranice i neke jednostavno nece, evo primer B92:

clip2is0.jpg

I ja sam je tek sada instalirao i nekako mi je tamana obicno su sve verzije opere bile svetle ne znam sta im se desilo mozda su imali crne misli kada su pravili ovu (per)verziju :d.
Za sada radi ok videcemo kako ce da se pokaze... Navikavam se jer ipak nije ista verzija kao do sada ...

Po broju bagova najgora do sad , ili mi se cini ? Nesto mnogo puca na flashu.

Ne puca samo ona na flashu, i firefox ima problema. Skini flash 10 beta, ili prethodnu verziju devetke, to bi trebalo da sredi stvar.

mene nervira to sto nikako da prikaze favikone kod svih bookmarksa u personal baru.
Ponovo sam ucitao sve stranice i neke jednostavno nece, evo primer B92:

clip2is0.jpg

upravo sam to hteo da napisem
upravo isti problem
70 % sajtova oce a ostali nikako ma koliko ih puta otvarao

Vi vozite 9.5 a ja 8.5 :D Da li neka od ovih novih verzija Opere kesira staranice? *** na dial-upu sam :(:(

Ja imam problem sa "block content" ili negde gresim. Odradim sve kako treba, desni klik, block content, pa shift+levi za blokiranje pa na "done" ali kad ugasim operu i upalim opet je tu (u pitanju su baneri na forumu, u stvari samo VIP, ovaj drugi radi tj. ne radi :)).

matrix77,
idi u x documents and settings - app data - opera - images - izbrisi ikonice za sajtove kojima ikonica ne radi, ili jednostavno mozes sve pa ce biti sve u redu pri svakom novom otvaranju,

Ja imam problem sa "block content" ili negde gresim. Odradim sve kako treba, desni klik, block content, pa shift+levi za blokiranje pa na "done" ali kad ugasim operu i upalim opet je tu (u pitanju su baneri na forumu, u stvari samo VIP, ovaj drugi radi tj. ne radi :)).

Je l' ima ono sto si blokirao u preferences>content? Meni sljaka...

@virke
Naravno da kesira.

Poslednja izmena:
Nasao sam odlican tweak za speeddial, znaci ako hocete vise sajtova
Zatvorite Operu, idite u C:\Documents and Settings\User\Application Data\Opera\Opera 9.5\profile otvorite speeddial.ini i na pocetku pre [Speed Dial 1] dodajte
[Size]
Rows=4
Columns=5
Naravno mozete da menjate broj redova i kolona po volji.
Izgleda da ne moze u Operi 9.2x.

Poslednja izmena:
Sad radi :) Hvala.

Meni sve radi super i sa v9.01... :D

Meni sad ne radi nijedna verzija Opere.Sve sam probao,ali nista ne pomaze,tako da sad ne mogu nijednu verziju da koristim.Sad sam na firefoxu,srecom sam naso speedial plug-in.

Poslednja izmena:
matrix77,
idi u x documents and settings - app data - opera - images - izbrisi ikonice za sajtove kojima ikonica ne radi, ili jednostavno mozes sve pa ce biti sve u redu pri svakom novom otvaranju,

Obrisao sam sve icone ali bez rezultata, i dalje ista prica

Ako nekom smeta sistem tray ikona, dodati u shortcut-u '/notrayicon' i nema je vise :smash:

Vrh Dno