@ZoNi
Znas kako, nelogicno mi je da je stavljen Netscape, koji nisam video vec dugo vremena na nekoj masini.FF je sasvim, sasvim opravdano tu.A, ako cemo iskreno, bilo je tu mesta i za Maxthon.
Nije na odmet da navedem da sam skoro iskoristio svoju blizu okolinu (bazicne korisnike kompjutera pre svega) kao laboratorijske pacove.Naime, dao sam im da koriste Netscape, IE, Maxthon, FF i naravno Operu neko vreme i da mi kazu koji im je "prijao".
Svi su rekli da im je IE dosadio i jednostavno nije to sto bi oni voleli.Za Maxthon se odlucio jedan dobar (ali ne dovoljno veliki) deo korisnika, koji su zeleli IE, samo sa jos nekim opcijama koje bi jos malo olaksale rad i ucinile ga bezbednijim.Za FF (vecinski) su se odlucili oni ljudi koji su ipak malo iskusniji u radu, i oni kojima je potrebna efikasnost, brzina i konkretnost.Za Operu se odlucio ostatak (ne tako mali) i to su bili oni koji su zeleli nesto drugacije, po izgledu, i oni koji su zeleli sve na jednom mestu, pa makar ih kostalo par klika vise.Zajednicki komentar za Operu je bio "ovo nije browser, ovo je tenk za Internet".
Da ne zaboravim da je ocena Netscape-a bila "bljak, sta je ovo".Stvarno sramota s obizrom na to koliku je popularnost nekada imao.
Potrudio sam se da obuhvatim pocetnike, srednjoskolce, ljude studentskog uzrasta i/ili malo stariji, "poslovne" ljude.Maxthon je zauzeo prednost kod prvih grupa, dok je kod poslovnog sveta primat zauzeo FF, mada se i Maxthon vide

pera se javljala svuda, najmanje kod pocetnika, malo vise kod srednjoskolaca, kod "studenata" i slicnih najvise, mada se ni poslovni nisu zalili na nju.Najzanimljivije opcije su bile menjanje izgleda (kod Opere najvise) funkcionalnost FF-a i Maxthona, i to sto mogu da surfuju sa "tabovima" a ne da im IE pretrpava task bar.
Izvinite sto sam bio opsiran, zeleo bih da cujem da li jos neko ima nesto slicno da kaze, a da nije sa banera, reklame ili urbane legede

.
Pozz